Εκτύπωση αυτής της σελίδας
07
Ιουλίου

Λευκαδίτικα διηγήματα - Δημήτρης Ε. Σολδάτος

Ένας τσοπάνης Λευκαδίτης νικάει τον Σπύρο Λούη στον Μαραθώνιο, αλλά δεν το γράφει η Ιστορία!

9789606685682-200-1179596Ο μεγαλύτερος Έλληνας κλαρινίστας είναι Νιοχωρίτης, όμως έκανε καριέρα με άλλο όνομα, κι αφορμή γι’ αυτό στάθηκε ένα έγκλημα. Μια Εγγλέζα, που έγινε χωριάτισσα, δοκιμάζει την πίστη της με το «κλήμα Λάζαρος». Η σατιρική εφημερίδα «Ελεύθερος Μουνοσπάστης» αναστατώνει την μικρή κοινωνία ενός χωριού. Μια «πεταλούδα» της νύχτας μιλάει την γλώσσα των αγγέλων. Ένας δάσκαλος κουβεντιάζει με τα πουλιά. Το ελαφάκι που κλαίει. Το εργοστάσιο τενεκέδων. H γυναίκα με την κατσικούλα. Η κουμπαριά των γύφτων. Το χωριό με τις γάτες. Ο φτωχός που θέλησε να δανείσει τον Ωνάση…

 

Αυτές και άλλες ιστορίες αποτυπώνονται στις σελίδες του βιβλίου. Και πλωτή γέφυρα ανάμεσά τους η αλαφροΐσκιωτη Λευκάδα.


Βιογραφία συγγραφέα: Σολδάτος Δημήτρης Ε.

Ο ποιητής Δημήτρης Ε. Σολδάτος γεννήθηκε στην Λευκάδα το 1969. Μετά το 2000 συνεργάστηκε με την εφημερίδα "Τα Νέα της Λευκάδας", ως υπεύθυνος της στήλης "Το Ποίημα της Εβδομάδας", καθώς και πλήθους άρθρων πολιτιστικού και κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου. Πρωτοστάτησε στην διοργάνωση των πρώτων Σαπφείων στο Ακρωτήριο Λευκάτας, το 2009 και, με μακρόχρονη μαχητική αρθρογραφία, στη διάσωση της Οικίας Σικελιανού με στόχο τη μετατροπή της σε Μουσείο. Επίσης βρήκε, συντήρησε και παρέδωσε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας το τραπέζι που έγραψε ο Κώστας Καρυωτάκης τα τελευταία του ποιήματα στην Πρέβεζα.

 

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: "Ανύπαρκτος", 1988, "Ζωντανοί νεκροί", 1989. "Εγχειρίδιο για ερωτευμένους", 2003 (εκτός εμπορίου), "Καφέ Ρετρό", 2004 (βραβείο "Λάμπρου Πορφύρα" της Ακαδημίας Αθηνών), "Nobel λόγω ατεχνίας", 2008, "Nobel Because of Artlessness, 2009 (μετάφραση ορισμένων ποιημάτων στην αγγλική γλώσσα), "Χ(ε)ίλια δίστιχα", 2010, "ΣΑΝ-ΤΑ ΜΑΥΡΑ ή Μούσα Λευκα(η)δία", 2010, "λήγω απ' όλα", 2012 (εκτός εμπορίου), "Για γυναίκες που αγαπούν την ποίηση", 2012 (εκτός εμπορίου). Είναι μαραθωνοδρόμος. Το ιστολόγιό του είναι: www.dimsol.blogspot.gr.

Διαβάστηκε 212 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)