×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Μαΐου

΄'ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ' - ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ

Από τις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ» κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Προέδρου της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» Νίκου Ταβουλάρη, με τον τίτλο «Νυν και Αεί».


Το «Νυν και Αεί» είναι μια ποιητική σύνθεση με ατομικές, κοινωνικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις. Ο Ποιητής με συμπυκνωμένο λυρισμό και υπερβατική αναζήτηση, οδηγεί τον αναγνώστη σε μια εσωτερική συμπόρευση και αναζήτηση, από την καθημερινότητα έως εκείνη της συμπαντικής νόησης.


Το νέο βιβλίο του Ποιητή-Πεζογράφου και δοκιμιογράφου, εκτός της γνωστής του Νίκου Ταβουλάρη ικανότητας στον άρτιο χειρισμό και της αισθητικής αρτιότητας του λόγου, συμπαρασύρει τον αναγνώστη σ’ ένα γοητευτικό και συνάμα λυτρωτικό για την ψυχή ταξίδι, στον κόσμο του ονείρου της ψυχής και του νου.


Η υπερβατικότητα της γραφής του Νίκου Ταβουλάρη κατορθώνει να συγκεράσει σε μια θελκτική αισθητική συνισταμένη, το ρυθμό την εσωτερική μουσικότητα των στίχων, με τον γλωσσικό πλουραλισμό και τη φιλοσοφική προσέγγιση του θέματος.


Το «Νυν και Αεί» είναι μια ποιητική σύνθεση αποτελούμενη από ποιητικό λόγο σε ελεύθερο στίχο και λίγα συμπυκνωμένα πεζά κείμενα. Αναμφίβολα ο Νίκος Ταβουλάρης με τη νέα δουλειά του επιχειρεί μια σημαντική παρέμβαση στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.

 

 

Διαβάστηκε 436 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)