ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:39:48μ.μ.
11
Μαρτίου

Ο δαρβινισμός και οι επικριτές του - Michael Ruse

Το βιβλίο αποτελεί μια φλογερή υπεράσπιση της θεωρίας του Δαρβίνου για την Eξέλιξη απαντώντας σε πολλούς από τους επικριτές της. Παρουσιάζει με σαφήνεια τα βασικά σημεία της σκέψης του Δαρβίνου και τα διάφορα στάδια στη διατύπωση της θεωρίας της Εξέλιξης μέχρι σήμερα.

sdaΤο έργο Ο δαρβινισμός και οι επικριτές του θίγει ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης βιολογίας, όπως την προέλευση της ζωής, τον μηχανισμό της φυσικής επιλογής και τις απαντήσεις αντίπαλων θεωριών, όπως η θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού. Επιπλέον, o Ruse αναφέρεται στις ποικίλες λογοτεχνικές και φιλοσοφικές επιρροές που είχε η θεωρία της Εξέλιξης προκειμένου ο αναγνώστης να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα του ρόλου που έπαιξε ο δαρβινισμός.

 

Ο Ruse συζητά για τις κρίσιμες λεπτομέρειες της θεωρίας του Δαρβίνου εξηγώντας με απλότητα ακόμη και τους πιο δύσκολους τεχνικούς όρους. Το βιβλίο απευθύνεται σε βιολόγους αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ο Δαρβίνος διατύπωσε τη θεωρία της Εξέλιξης.

 

Στόχος του Ruse είναι να παρουσιάσει τις πληροφορίες και τα χρήσιμα εργαλεία προκειμένου ο αναγνώστης να διαμορφώσει πλήρη εικόνα για μία από τις σημαντικότερες θεωρίες της σύγχρονης επιστήμης.

Διαβάστηκε 203 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα