ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:48:09π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
25
Μαρτίου

Το βιβλίο της Alison Moore, Ο Φάρος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση της Αθηνάς Δημητριάδου.

111 faros3-1Σχεδόν μεσήλικας και εντελώς μόνος ο Φουθ ξεκινάει από την Αγγλία με προορισμό τη Γερμανία, τη γη των προγόνων του. Ο στόχος του ταξιδιού του είναι διπλός: μια εβδομαδιαία ανάπαυλα με πολλή πεζοπορία, καλό φαγητό και πολύ ύπνο, που θα του επιτρέψει να ξεφύγει για λίγο από τη μελαγχολία του πρόσφατου χωρισμού του από τη γυναίκα του. Αλλά και μια ευκαιρία να επαναλάβει την εκδρομή που είχε κάνει πριν από χρόνια με τον πατέρα του, τότε που τους εγκατέλειψε η μητέρα του.

 

Σχεδόν μεσήλικη και σχεδόν μόνη η Έστερ θα διασταυρωθεί με τον Φουθ όταν εκείνος θα καταλύσει την πρώτη και την τελευταία βραδιά του ταξιδιού του στο μικρό ξενοδοχείο, που διατηρεί με τον άντρα της. Δυο άνθρωποι τελείως διαφορετικοί θα εμπλακούν σε μια σειρά συμπτώσεων που επίκεντρό της θα είναι ένα μπουκαλάκι άρωμα σε θήκη με σχήμα φάρου.


Η Άλισον Μουρ γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1971. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και ανθολογίες, συμπεριλαμβανομένης της Best British Short Stories 2011. Ήταν μεταξύ των υποψηφίων στη βραχεία λίστα των Bridport Prize, Manchester Fiction Prize και Scott Prize για την πρώτη της συλλογή διηγημάτων. Απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της νουβέλας του βραβείου Πεζογραφίας και Ποίησης "The New Writer". Ο "Φάρος" ήταν μεταξύ των υποψηφίων στη βραχεία λίστα του Man Booker Prize 2012. Ζει κοντά στο Νότινγκχαμ με τον σύζυγό της Νταν και τον γιο της Άρθουρ.

 

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 98 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα