ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:26:10μ.μ.
04
Σεπτεμβρίου

Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το βιβλίο, Όταν δάκρυσε ο Βόσπορος της Όλγας Λιάρατζη.

vosporΠοια μυστικά έκρυβε η χρυσή καδένα που βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το πτώμα του Γαβριήλ Παπαβασιλείου , γιατρού στο παλάτι του Αμπντούλ Χαμίτ, που δολοφονήθηκε με μαχαίρι μπροστά στο σπίτι του; Η κόρη του, Αριάδνη, αναλαμβάνει να βρει τον δολοφόνο. Με φόντο τις αρχές του εικοστού αιώνα και την έξαρση των εθνικισμών στα Βαλκάνια, ένας παθιασμένος έρωτας και μια δυνατή φιλία αναζητούν δικαίωση. Οι ήρωες, στη δίνη των ιστορικών γεγονότων της εποχής τους, ακολουθούν το δικό τους πεπρωμένο. Πληγώνονται, αγωνίζονται, αλλά και ωριμάζουν μέσα σε συνθήκες αντίξοες για την προσωπική τους ευτυχία.


Η Όλγα Λιάρατζη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία σαράντα χρόνια. Τελείωσε τη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα το τμήμα Αρχαιολογίας και Τέχνης. Εργάστηκε ως φιλόλογος σε δημόσια Λύκεια της περιοχής. Τα έτη 1984-1988 παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο ULB, καθώς και σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Όταν γύρισε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τα προγράμματα Κομένιους (ανταλλαγής μαθητών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.).

 

Έγραψε διηγήματα, καθώς και ποιήματα , που δημοσιεύτηκαν σε συλλογικούς τόμους και σε τεύχη των περιοδικών της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, στην οποία είναι μέλος. Το βιβλίο "Όταν έκλαψε ο Βόσπορος" είναι το πρώτο της ιστορικό μυθιστόρημα .

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 211 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα