ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 1:31:40μ.μ.
27
Ιουλίου

Πόλεμος και έρωτας στον Αργοσαρωνικό - Θεόδωρος Βλαχοδημήτρης

Τα παιδικά του χρόνια ο συγγραφέας τα έζησε τα δύσκολα χρόνια της κατοχής του ‘40. Την αφορμή για τη συγγραφή του μυθιστορήματος τού την έδωσε ο μεγαλύτερος μηλαδελφός του Ανδρέας Λαδάς, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει του διηγήθηκε τη δράση που είχε στην κατοχή.

9789609999878 200 1182863Μαζί με τη δική του όμως ζωή ξετυλίγεται και μια αληθινή ιστορία αγάπης, που ήταν γραφτό να ανθίσει μέσα στο σκοτάδι του πολέμου. Η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια, η στάση των ανθρώπων στις δυσκολίες της ζωής κρίνεται, οι δυο ιστορίες σμίγουν και οι πρωταγωνιστές φαίνεται να είναι τελικά όλοι αυτοί οι αφανείς ήρωες, που πρόσφεραν ακόμα και τη ζωή τους για τη λευτεριά και ποτέ κανένας δεν έμαθε γι’ αυτούς.


Βιογραφία συγγραφέα: Βλαχοδημήτρης Θεόδωρος



Ο ποιητής και στοχαστής Θοδωρής Βλαχοδημήτρης γεννήθηκε το 1925 στο Σουληνάρι Πυλίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο Πύλου και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δούλεψε ως επιστημονικός συνεργάτης. Παραιτήθηκε το 1967, λόγω της δικτατορίας. Αυτοεξόριστος στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου έζησε 35 χρόνια, εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο εκεί Πανεπιστήμιο και δίδαξε Αρχαία και Νέα Ελληνικά, Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού και Φιλοσοφία στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Πέθανε στην Αθήνα το 2005 .

Διαβάστηκε 151 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα