Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Φεβρουαρίου

Συζητώντας με την εσωτερική μητέρα - Βικτωρία Πρεκατέ

Μια όψη της θεραπείας, συχνά παραμελημένη στη βιβλιογραφία της αυτοβοήθειας, είναι η εργασία με το εσωτερικευμένο μητρικό πρότυπο.

miteraΑνεξάρτητα από το αν η πραγματική μητρική φροντίδα που λάβαμε ήταν επαρκής ή ανεπαρκής, η συγγραφέας θεωρεί ότι είναι εφικτή η θεραπεία με τη σύμπραξη μιας αρχετυπικής μητέρας που όλοι φέρουμε μέσα μας. Το αρχέτυπο ανταποκρίνεται στην ιδέα που έχουμε για την ιδανική μητρική παρουσία και φροντίδα.

 

Το βιβλίο συνεπώς απευθύνεται σε όλους όσοι νιώθουμε την ανάγκη ενός μητρικού προτύπου στην ενήλικη ζωή μας, είτε λάβαμε τη μητρική αγάπη στην πληρότητά της είτε όχι. Γνωρίζοντας και συνομιλώντας με αυτό το πρότυπο, μπορούμε να θεραπεύσουμε τραύματα ή να αναδομήσουμε κάποιες ανεπίλυτες παιδικές εμπειρίες που μας δυσκολεύουν ή μας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα.

 

Μπορούμε να εμβαθύνουμε την εμπειρία της σημερινής καθημερινότητας μέσα από την εσωτερική μητρική αγάπη που όλοι έχουμε ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειριών. Απευθύνεται όμως και πιο ειδικά –στο τρίτο μέρος– στα σημερινά κορίτσια της εφηβείας ή της πρώτης μετεφηβικής ηλικίας, με σκοπό να δώσει έναν πρακτικό οδηγό πέρα από τις επιπόλαιες και επικρατούσες αντιλήψεις.

Διαβάστηκε 182 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)