ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:02:41μ.μ.
26
Ιανουαρίου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος η νέα συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Λέντζου Σοκολατάκια Μαργαρίτα.

Sokolatakia Margarita EXOFYLLOΟχτώ δυνατές ιστορίες με κυρίαρχη αυτή την ωραία επαρχία που, εν τέλει, μας κατοικεί εξόριστη μέσα μας.


Ο συγγραφέας δοκιμάζει μάσκες προβάροντας ρόλους ως δόκιμος ηθοποιός, με το ίδιο πάντα τρακ να τρώει το πρόσωπο και την ψυχή του. Το χιούμορ έρχεται σαν ιδανικός ναυαγοσώστης που μας βουλιάζει πιο βαθιά στον Ενικό βυθό με τα σκουριασμένα καράβια και τους χάλκινους ανδριάντες.


Πόσο άγονος και άνυδρος είναι ο Μέλλοντας χρόνος χωρίς τις υγρασίες και τις παραβάσεις των Αορίστων και Παρατατικών με τις νηστείες και τ’ αμαρτήματα των Αιτιατικών παθών και αισθημάτων…

 

Σοκολατάκια Μαργαρίτα. Διαβάστε τα χωρίς ενοχές. Μικρή κατανάλωσις επιτρέπεται από τους διαβητικούς και τους ακολουθούντας ειδικήν δίαιταν.

 

Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Λέντζος γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μηλιές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Έργα του:
Βιβλία: Η Θεία Λειτουργία της Ηλιανής (ποίηση, 1986), Η μικρή εβδομάδα της Ηλιανής (ποίηση, 1987), Η μεγάλη διαδήλωση του ενός (διηγήματα, 2008), Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή (ποίηση, 2010), Λαμά σαβαχθανί (διηγήματα , 2012), Το άγαλμα του Σαρπηδόνα (παραμύθια, 2013), Βάραγκα (ποίηση, 2015).


Κύκλοι τραγουδιών: «Μεθυσμένο άλογο» (2003), «Έρωτας αρχάγγελος» (2007), «Φαγιούμ» (2009), «Απόπλους» (2010), «Τα έργα της καρδιάς» (2011), «Αμάρτημα προπατορικό» (2012), «Ο γύρος του θριάμβου» (2015), «Μολυβάκι μου Χαμπέ» (2016).


Θεατρικά έργα: Η μεγάλη διαδήλωση του ενός, ΚΤΕΛ Πελοποννήσου, Ο γιος μου ο Ελπήνορας, Στη σιωπή, Το Συμπαντού, Ο δεύτερος κατακλυσμός, Bar Greco, Η διαδρομή, Εξ αδιαιρέτου, Ο Τέταρτος.

Διαβάστηκε 231 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα