Εκτύπωση αυτής της σελίδας
28
Νοεμβρίου

Στη χώρα του παντού και του πουθενά - Κατερίνα Μπέη

Ηλένια: Συντηρητική, αφελής, ντροπαλή. Χαρά: Δυναμική, εσωστρεφής και τραχιά. Φάνια: Ευαίσθητη, έξυπνη, υπεραναλυτική.

sti hora toy pantoy kai toy poythena 9789604934195 200 1207605Και οι τρεις παιδιά προβληματικών οικογενειών, συναντιούνται στο δημοτικό και «ιδρύουν» μια άτυπη αδελφότητα που συνεχίζεται σε όλη τη ζωή τους. Αχώριστες καθώς είναι, σπουδάζουν στο ίδιο πανεπιστήμιο, λύνουν τις διαφορές τους με την αλάνθαστη μέθοδο «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί» και είναι σίγουρες πως θα υπερισχύσουν των οικογενειακών προδιαγραφών τους. Η ζωή, βέβαια, πολύ σύντομα θα διαλύσει κάθε τους ψευδαίσθηση.

 

Με αυτοσαρκασμό που διαδέχεται την τρυφερότητα, χιούμορ και δημιουργική φαντασία, οι τρεις τους θα δουν τα σχέδιά τους να ανατρέπονται, τις ισορροπίες τους να κλονίζονται και τα όνειρά τους να τις προδίδουν. Οι σχέσεις τους, οι σπουδές, οι επαγγελματικές επιλογές και οι συναισθηματικοί και σεξουαλικοί πειραματισμοί θα τις κάνουν να συγκρουστούν με τον εαυτό τους και να αλλάξουν. Μοναδική σταθερά στην ανατρεπτική διαδρομή τους προς την ωρίμανση, η αδιαπραγμάτευτη φιλία τους και η τραυματική παιδική τους ηλικία.


Βιογραφία συγγραφέα: Μπέη Κατερίνα

Η Κατερίνα Μπέη σπούδασε στη Νομική Αθηνών και στο Δημοσιογραφικό Κολέγιο. Δούλεψε τρία χρόνια σε μπαρ και δέκα σε περιοδικά (Κλικ, Status, Cosmopolitan, Harper's Bazzar, Ταχυδρόμος, Esquire κ.ά.). Από το 1998 συνεργάζεται στη συγγραφή σεναρίων για ταινίες ("Θηλυκή Εταιρεία", "Φούσκα", "Η Λίζα και όλοι οι άλλοι", "Η καρδιά του κτήνους") και παράλληλα γράφει σειρές για την τηλεόραση ("Σχεδόν ποτέ", "Μόνη εξ αμελείας", "Χρυσά κορίτσια", "Λούφα και παραλλαγή", "Steps"). Το 2004 πήρε το Τρίτο Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα Θεατρικού Έργου και το 2007 το Πρώτο Βραβείο Σεναρίου για παιδική ταινία Animation.

Διαβάστηκε 209 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)