ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:04:05μ.μ.
25
Ιουνίου

Της ζήσης οι χαρμολύπες - Αλέξανδρος Ακριτίδης

“Το σάζι του πατέρα μου” αναφέρεται στην υποδοχή και αντιμετώπιση των προσφύγων του 1922 από τον κρατικό μηχανισμό και τον ντόπιο πληθυσμό, θίγοντας το σημαντικό ζήτημα της προσφυγικής αποκατάστασης. Μια ιστορία γι’ αυτά που δένουν τους ανθρώπους με το παρελθόν τους αλλά και για τις ανέμελες νύχτες της αγγελόπλαστης Σμύρνης.

9786185219123-1000-1176048Τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Διηγήματος από το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού το 2012. “Το ύστατο χαίρε” είναι μια δραματική ιστορία με κωμικά στοιχεία, που εξετάζει με μια εναλλακτική ματιά τη διαχείριση του πένθους.


Τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Διηγήματος από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το 2009. “Ο θησαυρός” είναι ένα ηθογραφικό ταξίδι, που εστιάζει στις πατροπαράδοτες αξίες του ελληνικού λαού.


Τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Διηγήματος από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος το 2011. “Οι ήρωες” είναι ένα ευρηματικό διήγημα που αναδεικνύει τη μεταπολεμική “μνήμη” των ανθρώπων, μέσα από κωμικοτραγικά περιστατικά.

 

Τέλος, το διήγημα «Εν βρασμώ ψυχής» είναι ένα ψυχογράφημα, που βασίζεται πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές, που μπορούν να διαμορφωθούν μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο της επαρχίας.


Βιογραφία συγγραφέα: Ακριτίδης Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας, ενώ έχει και ρίζες από τα Πλατανάκια Σερρών. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. και δημιουργός της ιστοσελίδας www.apostaktirio.gr, που έχει ως αποστολή τη διάδοση της Λογοτεχνίας και των Τεχνών γενικότερα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων την διετία 2012-2014, ενώ στις Δημοτικές εκλογές του 2014, εξελέγη Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Ημαθίας, όπου ζει με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά.

Διαβάστηκε 176 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα