Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Μαΐου

Το Μυστικό της Τροφοπυραμίδας - Πηνελόπη Μωραΐτου

Πόσο εύκολο είναι να μυήσεις ένα μικρό παιδί στην υγιεινή διατροφή όταν, ακόμη και στο άκουσμα κάποιων φαγητών, μένει με το στόμα ερμητικά κλειστό;

oraΗ αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή. Τα καλά νέα είναι πως η Πηνελόπη Μωραΐτου, συγγραφέας και εκπαιδευτικός έχει βρει την λύση.


Στο καινούριο παραμύθι της « Το Μυστικό της Τροφοπυραμίδας» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πορφύρα, η ίδια αφήνει στην άκρη τους ξύλινους διδακτισμούς και παρασύρει τα παιδιά σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Οι μικροί αναγνώστες καλούνται να παρακολουθήσουν το ταξίδι των ηρώων στα άδυτα της τροφοπυραμίδας, και παράλληλα να λύσουν γρίφους, να μάθουν παροιμίες, νόστιμες συνταγές, καθώς και να ζωγραφίσουν. Ο στόχος είναι φυσικά η διατροφική ισορροπία και το μεγάλο έπαθλο, η υγεία.

Η πλοκή
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο πανούργος Μασαχάψα απήγαγε την πανέμορφη Φρουτοπάτρα και την κρατά φυλακισμένη στην κορυφή της λιχουδοπυραμίδας. Ο φαραώ Τροφοχαμών τα έχει εντελώς χαμένα. Η θλίψη τον έχει καταβάλει...


Και εκεί που τα έχει βάψει μαύρα και είναι σίγουρος ότι δεν θα αγκαλιάσει ποτέ ξανά την αγαπημένη του, εμφανίζονται ξαφνικά τρία αδέρφια: o στρουμπουλός Οδυσσέας, η ρεαλίστρια Αντιγόνη και ο μικρός Πάρις, αναλαμβάνοντας δράση.


Τα παιδιά θα μπουν στα άδυτα της τροφοπυραμίδας και θα μπλεχτούν σε μια απίστευτη περιπέτεια.


Θα καταφέρουν να σώσουν την Φρουτοπάτρα; Πάντως ένα είναι σίγουρο: Μέσα από όλες αυτές τις περιπέτειες θα έχουν γίνει σαΐνια στην υγιεινή διατροφή!

 

Τίτλος: Το Μυστικό της Τροφοπυραμίδας
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Εκδόσεις: Πορφύρα
Πρώτη κυκλοφορία: Απρίλιος 2017
Παραμύθι με δραστηριότητες
Σελίδες: 69
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Βιογραφικό Πηνελόπης Μωραΐτου


Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και το 2004 Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Midwestern State University στις ΗΠΑ στην Παιδική Λογοτεχνία και τα Γυναικεία Στερεότυπα. Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο MSU- USA και Παιδική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Έχει διατελέσει μέλος της Ομάδας εργασίας για την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ, μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Έχει γράψει πολλά παραμύθια, καθώς και εκπαιδευτικά βιβλία. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών, αποσπασμένη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνίας

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)