ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 3:39:15μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Μαΐου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Ο ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ"

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Για την επέτειο των 450 χρόνων από το θάνατο του Μιχαήλ Αγγέλου, παρουσίαση του βιβλίου: Ο Μιχαήλ Άγγελος στη Ρώμη, από τις εκδόσεις Περισπωμένη, σε επιμέλεια του Κώστα Κουτσουρέλη.
Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συναυλία του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Ο Κώστας Κουτσουρέλης θα παρουσιάσει τα κυριότερα σημεία του βιβλίου "Ο Mιχαήλ Άγγελος στη Ρώμη" που περιέχει το λιμπρέτο που συνέθεσε για την ομώνυμη όπερα του Φίλιππου Τσαλαχούρη. Σε αυτό σκιαγραφείται η δύσκολη σχέση μεταξύ του Μιχαήλ Αγγέλου και του πάπα Ιουλίου Β’ που του ανέθεσε τις νωπογραφίες στην Καπέλα Σιστίνα. Το βιβλίο συγκεντρώνει επίσης ποιήματα και επιστολές του Μιχαήλ Αγγέλου, μεταφρασμένα για πρώτη φορά στα ελληνικά απο τον Κώστα Κουτσουρέλη.

 

Μετά την ανάγνωση ποιημάτων του Μιχαήλ Αγγέλου, θα ακολουθήσει συναυλία όπου θα παιχτούν αποσπάσματα του έργου από το κουαρτέτο εγχόρδων Τρόπος, το οποίο θα συνοδεύσει με το φλάουτο ο ίδιος ο συνθέτης, Φίλιππος Τσαλαχούρης.

 

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Περισπωμένη.
Ιταλικό Ινστιτούτο > Πεδίο Άρεως - Πλ. Βικτωρίας
Διεύθυνση: Πατησίων 47 Τηλέφωνο: 210 5242646, 210 5242674
Παρασκευή 23 Μαίου 2014, ώρες: 19:00

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστηκε 449 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα