ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 9:15:53π.μ.
17
Νοεμβρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Βιβλίου "Ο Λόρδος Βύρων στην Αττική" του Πάνου Τριγάζη στο Δήμο Βύρωνα

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που οργάνωσε, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμος Βύρωνα για την παρουσίαση του Βιβλίου του Πάνου Τριγάζη «Ο Λόρδος Βύρων στην Αττική» που κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Trigazis lordos Vyronas«Με την καθημερινή μας δράση ως Δημοτική Αρχή, υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδανικά του Λόρδου Βύρωνα του οποίου το όνομα φέρει η πόλη μας και ο οποίος επισκέφτηκε πρώτη φορά, την Αθήνα το 1809 και περιηγήθηκε τον Υμηττό και όλη την Αττική», τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, προλογίζοντας την εκδήλωση με ομιλητές τον Πανεπιστημιακό και Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη, την Ιστορικό Λίτσα Αγριμάκη και τον Στιχουργό και Συνθέτη Νίκο Ζούδιαρη. Τον συντονισμό έκανε ό γνωστός δημοσιογράφος Χρίστος Βασιλόπουλος παραγωγός της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου».


Μετά τον Δήμαρχο, χαιρέτισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας ο οποίος εξήρε τη δράση του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό καθώς και του συγγραφέα Πάνου Τριγάζη, υπενθυμίζοντας την κοινή προσπάθεια που είχε γίνει για την καθιέρωση της Ημέρας θανάτου του Λόρδου Βύρωνα (19 Απριλίου) ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.


«Αν ζούσε σήμερα ο Λόρδος Βύρων θα ήταν πολέμιος κάθε κοινωνικής αδικίας καθώς και των μεγάλων ανισοτήτων που χαρακτηρίζουν τον σημερινό κόσμο», τόνισε στην ομιλία της η Λίτσα Αγριμάκη. Από τη μεριά του ο Νίκος Ζούδιαρης ανακοίνωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο μουσικό έργο σε ποίηση του Λόρδου Βύρωνα με ερμηνευτή τον Λάκη Χαλκιά, «μία από τις τελευταίες σημαίες που δεν έχουν υπασταλεί», όπως είπε ο ομιλητής, παρόντος του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή.


«Ο Λόρδος Βύρων της Ελλάδας και του κόσμου αποτελεί σύμβολο της αέναης νεότητας και αμφισβήτησης», τόνισε ο Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος επαίνεσε το βιβλίο για την τεκμηρίωση του και την προσιτή του γλώσσα.


Τέλος ο ίδιος ο συγγραφέας, ευχαριστώντας το Δήμο Βύρωνα για την τιμή που του έκανε, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να συμπορεύεται με την Δημοτική Αρχή – όπως και με τις προηγούμενες – για την ανάδειξη του έργου και των ιδεών του Λόρδου Βύρωνα, τον οποίο χαρακτήρισε «κορωνίδα του Ευρωπαϊκού ρομαντισμού» και «Επαναστάτη με αιτία».


Αποσπάσματα από το βιβλίο και ποιήματα του Μπάιρον απέδωσαν εξαιρετικά οι ηθοποιοί Αντωνία Γιαννούλη και Μαρία Λεμεσού.


Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Ε. Βασιλοπούλου, Μ. Καραγιάννης, Δ. Κόκκαλης και Χρ. Σπυρόπουλος, από την αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο οι Κ. Ζούμπος και Γ. Ντόβολος, ο γνωστός σκηνοθέτης Τ. Λέρτας, η συγγραφέας Δ. Νούση, Γ.Γ. του Συνδέσμου «Μπάιρον», καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου και τοπικών φορέων.

Διαβάστηκε 274 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα