Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21
Ιουνίου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Ίδρυμα Αγίων" του Costantino Salis στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων μια ξεχωριστή καλλιτεχνική βραδιά ελληνοϊταλικής φιλίας.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων ,  Ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis - βραβευμένος από την Ιταλική Βουλή - παρουσίασε το νέο του μυθιστόρημα " ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΩΝ " (Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ). Ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

 

1cos

Ο τραγουδιστής Θάνος Ολύμπιος , ο συγγραφέας Costantino Salis , η ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος , Cosmina Furchi Gliatas, ο συγγραφέας Costantino Salis και ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος.

 

Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετείχαν : η διεθνούς φήμης Σοπράνο Τζένη Δριβάλα και ο αισθαντικός βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης που τραγούδησαν μπροστά σε ένα ενθουσιώδες  πολυπληθές κοινό που είχε συγκεντρωθεί - έλληνες αλλά και πολλοί ιταλοί. Τους δύο καλλιτέχνες της όπερας, συνόδεψε στο πιάνο ο αγαπημένος πιανίστας των κλασικών Φρίξος - Διονύσιος Μόρτζος.

 

5cos

 Στιγμιότυπο από τη βράβευση των ζωγράφων :  από την ομαδική έκθεση εικαστικών που έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης - με τη συμμετοχή ζωγράφων - μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης (Το.Εργαστήρι)

 

Ο Θάνος Ολύμπιος έπαιξε πιάνο και ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα αποσπώντας ένα θερμό χειροκρότημα και από την πλευρά του ιταλικού κοινού. Η τραγουδίστρια Κωνσταντίνα Πουτκάρη ερμήνευσε γνωστά ιταλικά τραγούδια. Στο πιάνο τη συνόδεψε ο μαέστρος Προκόπης Κωττάκης.

 

4cos

Η Ρούλα Καβακιώτη , Μέλος του Δ.Σ , Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων , ο συγγραφέας Costantino Salis, o Παύλος Νισλόγλου , Αντιπρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων , η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Cosmina Furchi Gliatas και η Βάσω Παπαλάμπρου, Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

 

Στο τέλος ο συγγραφέας Costantino Salis εξέπληξε ευχάριστα το κοινό ερμηνεύοντας σε ντουέτο με την Κωνσταντίνα Πουτκάρη το τραγούδι Doppie Vite - μια διεθνή επιτυχία σε στίχους του συγγραφέα και μουσική του διάσημου ιταλού συνθέτη Giacomo Simonelli.

 

6cos

Ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis.

 

Την εκδήλωσε παρουσίασε η ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, Cosmina Furchi Gliatas. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός κάλυψε και θα μεταδώσει η Ιταλική Τηλεόραση RAI 3 . Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ομαδική έκθεση εικαστικών με τη συμμετοχή 100 ζωγράφων - μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης (Το Εργαστήρι).

 

Η εκδήλωση έγινε  με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της COMITES GRECIA (Ένωση Ιταλών Εξωτερικού), Σ.Ε.Π.Ι. (Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων  Ιταλίας) και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

 

3cos

Ο συγγραφέας Costantino Salis και η τραγουδίστρια Κωνσταντίνα Πουτκάρη , που ερμήνευσαν σε ντουέτο τη διεθνή επιτυχία Doppie Vite σε στίχους του Costantino Salis και μουσική του διάσημου ιταλού συνθέτη Giacomo Simonelli.


Στις 29 Ιουνίου , Τετάρτη στις 7 και μισή το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ( Φίλωνος 29 ) , ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis θα παρουσιάσει το βιβλίο του " ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΩΝ " σε ένα ξεχωριστό event με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Διαβάστηκε 469 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)