ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:22:42μ.μ.
23
Νοεμβρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Δυναμική των ομάδων και αλλαγή στους οργανισμούς" του Χαράλαμπου Πουλόπουλου και της Άννας Τσιμπουκλή

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Oι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, και ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7 σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Χαράλαμπου Πουλόπουλου και της Άννας Τσιμπουκλή "Δυναμική των ομάδων και αλλαγή στους οργανισμούς".

kwfsΘα μιλήσουν:
Θεανώ Καλλινικάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, ΔΠΘ
Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΕΑΠ
Κλήμης Ναυρίδης, Ομ. Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, ΕΚΠΑ
Αθηνά Φραγκούλη, Αντιπρόεδρος Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής &
Ψυχικής Υγείας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων

 

Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι:
Κώστας Αρβανίτης και Έλλη Τριανταφύλλου

 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 ώρα 20:00 στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7 (beton7.com) Πύδνας 7 Βοτανικός (πίσω απο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) Τηλ.: 210 7512625


Το βιβλίο εξετάζει σε βάθος τη δυναμική και τη διεργασία των ομάδων και των οργανισμών, τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση των εσωτερικών κρίσεων αλλά και των πιέσεων που προέρχονται από ένα ασταθές και διαρκώς αβέβαιο εξωτερικό περιβάλλον. Ο ρόλος της ηγεσίας, οι συγκρούσεις, η εσωστρέφεια και η παθογένεια, αλλά και θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την εποπτεία των ομάδων εξετάζονται σε συνάρτηση με τη δυνατότητα των πάσης φύσεως ομάδων να μετεξελιχθούν από κλειστά σε ανοικτά συστήματα.

 

To βιβλίο αυτό είναι ευπρόσδεκτο την περίοδο των έντονων αναταράξεων που διανύουμε. Οικονομικές κρίσεις, θρησκευτικοί φανατισμοί, τυχοδιωκτικές γεωπολιτικές στρατηγικές, διαφθορά, εκμετάλλευση, κακομεταχείριση και υποδούλωση, αυταρχισμός και ανευθυνότητα: είναι πολλά τα δεινά που επηρεάζουν τους κοινωνικούς οργανισμούς και τα άτομα, και τα οποία η αυτοαποκαλούμενη Πρόοδος δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει.


Πρόκειται επομένως για ένα πολύτιμο έργο που θα μπορέσει να διαφωτίσει όλους όσοι αναζητούν όχι μόνον να κατανοήσουν τις πηγές της κοινωνικής ζωής αλλά και να εμπλακούν σ’ αυτήν προκειμένου να καλλιεργηθεί μια ζωτικότητα ωφέλιμη σε όλους, ώστε να γίνουν πραγματικότητα κάποιες ουτοπίες... δίχως αυταπάτες.

 

Gilles Amado, Ομότιμος καθηγητής Ψυχοκοινωνιολογίας στο HEC Paris,
Ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για την Ψυχαναλυτική Μελέτη των Οργανισμών (ISPO)


Ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Διατέλεσε διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) από το 1995 έως το 2013.

 

H Άννα Τσιμπουκλή είναι Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ και συνεργάτις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ως διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Διαβάστηκε 245 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα