ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 - 8:46:57μ.μ.

banner468x60

11
Οκτωβρίου

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Το φως των εσοχών" της Σούλας Αντωνίου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Tην Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, η παρουσίαση  της ποιητικής συλλογής της Σούλας Αντωνίου, «Το φως των εσοχών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΟ.

fwsΓια το βιβλίο θα μιλήσουν  η Αρχιτέκτονας, Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, πρ. Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Επικεφαλής του Συνδυασμού Ανοιχτή Πόλη, Ελένη Πορτάλιου, η Γ.Γ. Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, πρ. Γ.Γ.

 

Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πρ. Γ.Γ. Ισότητας Φύλων, Έφη Μπέκου και ο Δικηγόρος, Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου, πρ. Ειδικός Σύμβουλος  Υπουργείου Δικαιοσύνης,  Χάρης Παπαχαραλάμπους.


Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γ. Διευθυντής Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πρ. Αντιπρόεδρος Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ποιητής Σπύρος Κοκκινάκης.

 

Η Σούλα Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιου και Νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, όπου εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή. Δίδαξε κοινωνιολογία στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, στην Αστυνομική Ακαδημία Αθηνών και Κύπρου, στην Πυροσβεστική Σχολή, στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στη Σχολή Ξεναγών. Έχει συγγραφικό έργο και συμμετοχή σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Συμπαράστασης Αγώνα Κύπρου. Διετέλεσε α΄ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων.

 

Είναι μέλος της επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων του Λυκείου Ελληνίδων, του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, του Ευρωπαϊκού Lobby Γυναικών, του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων και του Σπιτιού της Ευρώπης. Σε αναγνώριση του διδακτικού της έργου της έχει απονεμηθεί τιμητική διάκριση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το Φως των Εσοχών περιελήφθη στην μικρή λίστα των υποψηφιοτήτων για το Βραβείο του Περιοδικού Αναγνώστης. Η ποιητική της συλλογή πρωτοπαρουσιάστηκε από την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. Ποιήματα της έχουν  μελοποιηθεί από την Μαρίζα Κωχ.

Διαβάστηκε 195 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα