ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 - 4:30:16μ.μ.

banner468x60

28
Απριλίου

Παρουσίαση του τόμου "Διά ἀνθύμησιν καιροῦ και τόπου: Λογοτεχνικές Αποτυπώσεις του Κόσμου της Κύπρου" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Tη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου θα πραγματοποιήσουν, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, την παρουσίαση του τόμου «Διά ἀνθύμησιν καιροῦ και τόπου: Λογοτεχνικές Αποτυπώσεις του Κόσμου της Κύπρου» σε φιλολογική επιμέλεια Μιχάλη Πιερή.

dianthim k tkopouΓια το βιβλίο θα μιλήσουν η Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Νάντια Στυλιανού, ο Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Μιχάλης Πιερής και ο Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής Περιοδικού Νέα Εστία κ. Νίκος Καραπιδάκης.

 

Ο τόμος περιέχει 32 από τις 43 ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Διά ἀνθύμησιν καιροῦ και τόπου: Λογοτεχνικές Αποτυπώσεις του Κόσμου της Κύπρου», το οποίο έγινε στη Λευκωσία από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου 2012 και αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα Γραμμάτων κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το συνέδριο, αποτέλεσμα επιστημονικής συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με καθιερωμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης, του Καίμπριτζ, του Μονπελιέ και του Παλέρμο, προσήλκυσε κορυφαίους και αξιόλογους μελετητές της κυπριακής γραμματείας από 23 πανεπιστήμια και 11 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι αναζήτησαν την πνευματική και πολιτισμική ταυτότητα της Κύπρου σε λογοτεχνικά κείμενα και αρχεία των τελευταίων πέντε αιώνων.

 

Βασικό πόρισμα υπήρξε η πολύπλευρη τεκμηρίωση ότι η «γλυκεία χώρα Κύπρου» ανέκαθεν ανήκε οργανικά στην Ευρώπη, έχοντας αφομοιώσει το ευρωπαϊκό πνεύμα στην πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.

Διαβάστηκε 559 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα