ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:51:38π.μ.
18
Σεπτεμβρίου

Παρουσίαση του Βιβλίου "Αλέξης Ζορμπάς" του Νίκου Καζαντζάκη από την Σέλμα Ανσίρα

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Η πρώτη μετάφραση που έγινε από τα νέα ελληνικά στα ισπανικά του θρυλικού μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, έγινε από την Σέλμα Ανσίρα και εκδόθηκε πρόσφατα στην Ισπανία από τις εκδόσεις Acantilado.

zorΗ Σέλμα Ανσίρα (μεταφράστρια και φωτογράφος, Μεξικό, 1956) είναι Διδάκτωρ Ρωσικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και έχει κάνει σπουδές Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Στην παρουσίαση, εκτός από την Σέλμα Ανσίρα, θα μιλήσουν, ο επιστημονικός σύμβουλος των Εκδόσεων Καζαντζάκη, Δρ. Νίκος Μαθιουδάκης και η καθηγήτρια πανεπιστημίου και μεταφράστρια (Εθνικό Βραβείο Μετάφρασης), Ολίβια ντε Μιγκέλ.

 

Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 

Που και πότε

Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας > Κέντρο Αθήνας
Διεύθυνση: Σκουφά 31 Τηλέφωνο: 210.3634117, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες: 19:30


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 277 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα