ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:10:03μ.μ.
18
Απριλίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία" του Γιάννη Παπαδογιάννη

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Τα Public Τσιμισκή και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στις 19.00.

9789605695286-1000-1135536Ένα βιβλίο που εξηγεί πώς η Ελλάδα έφτασε στην οικονομική κατάρρευση και καταδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες του λιτικού προσωπικού της χώρας αλλά και τις μοιραίες επιλογές της ηγεσίας.
Για πολλά χρόνια η ζωή στην Ελλάδα κυλούσε αμέριμνα. Ή σχεδόν αμέριμνα. Αλλά το 2009, λίγα χρόνια μετά τη θριαμβευτική ένταξή μας στην ευρωζώνη, ήρθε η κρίση. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε στην αρχή. Όμως αυτό που ακολούθησε δεν ήταν απλώς μια οικονομική κρίση, αλλά μια άνευ προηγουμένου κοινωνικοοικονομική καταστροφή.


Τι ακριβώς συνέβη; Γιατί δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση;


Γιατί η χώρα βρέθηκε εκτός ελέγχου;


2009-2015: εφτά χρόνια άρνησης της πραγματικότητας, εφτά χρόνια τυφλής δημαγωγίας, εφτά χρόνια αστάθειας και αβεβαιότητας που έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την ταπεινωτική εκδίωξη της από την Ευρώπη.


Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη, με πρόλογο του Αλέξη Παπαχελά, αποτελείται από τρεις ενότητες: η πρώτη διατρέχει γρήγορα την περίοδο 1980-2010 όπου δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την κρίση και η δεύτερη προσεγγίζει τους βασικούς λόγους για τους οποίους η κρίση στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη.
Η τρίτη και πιο σημαντική ενότητα αναλύει το πώς και γιατί από την κρίση καταλήξαμε στην κατάρρευση της χώρας -την οποία θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε αποφύγει- περιγράφοντας τη διαδρομή από το «λεφτά υπάρχουν» το 2009, στο «δεν συναινώ στο λάθος» το 2011 και το «σκίσιμο των μνημονίων» το 2015.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:


Γιάννης Σταύρου, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)

 

Χρήστος Νεγκάκης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Σταύρος Τζίμας, Δημοσιογράφος

 

ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
19 Απριλίου 2016

 

ΩΡΑ
19.00

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

 

EMAIL
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 283 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα