Εκτύπωση αυτής της σελίδας
30
Ιανουαρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς" του Φρεντιάνο Σέσι

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Οι Εκδόσεις Καλέντη και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2017, πραγματοποιούν την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00, παρουσίαση του βιβλίου για νέους "Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς" του Ιταλού συγγραφέα Φρεντιάνο Σέσι.

enakorΤο βιβλίο ("Ero una bambina ad Auschwitz") κυκλοφόρησε το 2016 στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καλέντη, σε μετάφραση της Δήμητρας Δότση. Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου ενός κοριτσιού που επέζησε από το Άουσβιτς, ο Φρεντιάνο Σέσι αφηγείται την ιστορία του Ολοκαυτώματος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

 

Το ελληνικό αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Φρεντιάνο Σέσι, ο οποίος είναι γνωστός για το έργο του, τις έρευνες και τα βιβλία του, τα οποία απευθύνονται σε ενηλίκους και παιδιά, με θέμα το ναζισμό, το Ολοκαύτωμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Θα μιλήσουν επίσης ο Antonio Crescenzi, Ερευνητής Σύγχρονης Ιστορίας, και ο Αχιλλέας Μανδρίκας, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Που και πότε

Ιταλικό Ινστιτούτο > Πεδίο Άρεως - Πλ. Βικτωρίας
Διεύθυνση: Πατησίων 47 Τηλέφωνο: 210 5242646, 210 5242674

 

Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2017, ώρες: 19:00


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 370 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)