Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Οκτωβρίου

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο "Φάλτσο η Πορεία" της Κυριακής Γεροζήση στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου, η παρουσίαση του βιβλίου της Κυριακής Γεροζήση, «ΦΑΛΤΣΟ Η ΠΟΡΕΙΑ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εντός.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, μαθηματικός, λογοτέχνης, , μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), Νεοκλής Γαλανόπουλος, δικηγόρος, λογοτέχνης, μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. και η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου-Χαλβατζή, γιατρός, συγγραφέας, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).


    Τη συγγραφέα, τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους καλωσόρισε στο Σπίτι της Κύπρου η Μορφωτικός Σύμβουλος κ. Μαρία Παναγίδου και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Μιχαηλίδης.

 

pa3


    «Είναι ένα βιβλίο πλούσιο σε εικόνες, δομές, αφηγήσεις, ιστορικές αναδρομές, ουσιαστικά η ιστορία της Ελλάδας μέσα από απλούς ανθρώπους» είπε ο κ. Μιχαηλίδης αναφερόμενος στους βασικούς χαρακτήρες και την πορεία τους μέσα στην ιστορία που εκτυλίσσεται στο βιβλίο. Ο ομιλητής επεσήμανε ότι η συγγραφέας «κατάφερε μέσα από μια συγκροτημένη ιστορία που είναι ένα ‘τσαμπί’ από πολλές διαφορετικές και αλληλεπιδρώσες ιστορίες, να μας αφηγηθεί την ιστορία της μετεμφυλιακής Ελλάδας, της προδικτατορικής Ελλάδας, της δικτατορίας, της μεταπολίτευσης, ταυτόχρονα του Μάη του ΄68  και πολλών άλλων σημαντικών ιστορικών περιόδων, που σημάδεψαν την Ελλάδα και την ανθρωπότητα γενικότερα, έως σήμερα».


    Ο κ. Γαλανόπουλος παρεμβάλλοντας αποσπάσματα από το βιβλίο υπογράμμισε ότι «η πένα της Γεροζήση εστιάζει στο ουσιώδες ακόμη και όταν επιδίδεται σε παρεκβάσεις ιστορικές, πολιτικές, κοινωνιολογικές ή καθαρά επιστημονικές και έχει το χάρισμα της σαφήνειας ακόμη και όταν αναφέρεται σε μύχιες καταστάσεις, συλλογισμούς, προθέσεις και συναισθήματα».


    Μια σύντομη προσέγγιση των πολιτικών και κοινωνικών αναφορών και χαρακτηριστικών του βιβλίου, επιχείρησε, στην ομιλία της, η κ. Αλειφεροπούλου-Χαλβατζή, λέγοντας ότι «το βιβλίο έχει κοινωνικό και πολιτικό προσανατολισμό, όχι μόνο από τη στάση ζωής των πρωταγωνιστών, αλλά και από την εκτίμηση των ιστορικών γεγονότων που αναφέρονται. Προσβλέπει σε μια κοινωνία που θα οικοδομείται χωρίς ανταγωνισμούς και ατομικές επιδιώξεις, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου η εργασία και η επιστήμη θα εξυπηρετούν τον άνθρωπο και όχι τους κεφαλαιοκράτες».

 

parous21 Copy

Μ. Παναγιδου, μορφωτικός σύμβουλος


    Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο συγγραφέας-ερευνητής Δρ Θανάσης Καραγιάννης.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες της Κυριακής Γεροζήση σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην έκδοση και την παρουσίαση του βιβλίου.

Διαβάστηκε 199 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)