ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:08:45μ.μ.
01
Δεκεμβρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Hotel National" του Σταύρου Χριστοδούλου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Tη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η παρουσίαση του μυθιστορήματος του δημοσιογράφου Σταύρου Χριστοδούλου, με τίτλο Hotel National, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.

hoteΓια το βιβλίο θα μιλήσουν, η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου και ο δημοσιογράφος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΒΗΜΑ FM Νίκος Θρασυβούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.


Ο Σταύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, αλλά δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία, αφού ήδη από το τέλος της δεκαετίας του '80 τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως διευθυντής περιοδικών στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Σήμερα εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος στο εκδοτικό συγκρότημα «Ο Φιλελεύθερος» στην Κύπρο όπου και αρθρογραφεί. Το Hotel National είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.


 Ο συγγραφέας αφηγείται τη μοιραία φιλία δύο ανδρών, με φόντο τη μεγάλη περιπέτεια της Αριστεράς από τη δεκαετία του '50 έως σήμερα. Οι δύο ήρωες συναντιούνται στο Βουκουρέστι και πορεύονται στη ζωή κάτω από τη σκιά του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Η κοινή τους αφετηρία σηματοδοτεί τα χρόνια της αθωότητας. Η συνέχεια όμως θα αποδειχθεί γεμάτη διαψεύσεις και απογοητεύσεις.


Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: Ο Γρηγόρης Μιχαήλ επιστρέφει στο Βουκουρέστι το καλοκαίρι του 2014, στη δύση πια του βίου του, και αφήνει τις αναμνήσεις να τον παρασύρουν σε ένα θυελλώδες ταξίδι με αφετηρία το 1956. Εκεί, στο άλλοτε κραταιό Hotel National, ανάμεσα στους πολυκαιρισμένους τοίχους, τις σκιές και τα προσωπικά του φαντάσματα, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τις αλήθειες, τα ψέματα και τις ανομολόγητες ενοχές του. Τι πήγε, αλήθεια, τόσο λάθος και είδαν όλοι τα νεανικά τους όνειρα να συνθλίβονται από την εξουσία; Και ποιες οδυνηρές εκπλήξεις περιμένουν αυτόν τον 82χρονο άντρα από τη στιγμή που αποφάσισε να σκαλίσει το παρελθόν; Τo Hotel National είναι μια ιστορία-φόρος τιμής για εκείνους που άφησαν να τους παρασύρουν οι άνεμοι της Ιστορίας.

Διαβάστηκε 276 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα