ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 5:38:44π.μ.
18
Ιανουαρίου

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ρένια η βελανιδιά» της Μαίρης Μεταξά-Παξινού

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Οι εκδόσεις Οσελότος και το Booze Cooperativa σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Μεταξά-Παξινού «Η Ρένια η βελανιδιά» την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στο Booze Cooperativa.

reniaΓια το βιβλίο θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Θεμελής.

 

Για το βιβλίο:

Τι επιθυμεί μια βασιλική βελανιδιά, που θυσιάζεται στη φωτιά, παρηγορεί έναν αλαφροΐσκιωτο, αλλά την μπερδεύει ο Νοτιάς;

 

Τι οδηγεί έναν ανέμελο τρούλο στα μέσα της άνοιξης ν’ αποδράσει από τους πεσσούς ν’ αναληφθεί στους αιθέρες και να τολμήσει το ακατόρθωτο;

 

Ποια είναι η Αριάδνη; Γιατί η δέσμευση είναι παράλογη;

 

Η συγγραφέας ενδιαφέρεται για το δυνατό και το πραγματικό.

 

Η Μαίρη Μεταξά -Παξινού, είναι φιλόλογος , συγγραφέας, ερευνήτρια αστρολογίας και εικαστικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιθιοπία. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο L.T.C. Sussex της Αγγλίας, Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα Θεατρολογίας, και ΓραφικέςΤέχνες στην ΑΚΤΟ.

 

Δίδαξε δέκα χρόνια στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση. Έγραψε και παρουσίασε στην Ελλάδα καιστο εξωτερικό θέματα της Mυθολογίας μέσα από το Θέατρο και την Κίνηση.

 

Το διήγημά της “Αριάδνη” βραβεύτηκε με το βραβείο Καίτης Σταθοπούλου το 1998 και παρουσιάστηκε από την ίδια στο τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου, με μουσική του Δημήτρη Αλιμήση.

 

Το Λιμπρέττο “Τρινολίνο και Βαλταμόρα” βραβεύτηκε από την Λογοτεχνική Συντροφιά το 2001. Παρουσιάστηκε θεατρικά στις 30.7.2012 στην Κεφαλλονιά, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δελαπόρτα, σκηνογραφία Κλειώ Μπομπότη, καιμουσική Δάφνης Αλεξανδρή.

 

Τοποθεσία: Booze Cooperativa (Upstairs), Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

Ημερομηνία: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00

Πληροφορίες: 211 4053733

www.boozecooperativa.com

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 281 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα