Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08
Ιουνίου

Παρουσίαση του βιβλίου " Ίδρυμα Αγίων " του Costantino Salis στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 , ώρα 19 : 30  στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης (Ακαδημίας 50) ο Ελληνοιταλός συγγραφέας Costantino Salis μέσα από μια Μουσικοθεατρική Παράσταση θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο " Ίδρυμα Αγίων".

afisa gia salis edwΤην εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ.Χρήστος Τεντόμας και θα καλύψει τηλεοπτικά η Ιταλική Τηλεόραση.

 

Την εκδήλωση παρουσιάζουν : Μπάγια Αντωνοπούλου , Δημοσιογράφος - Παρουσιάστρια του ANT1 και η ιταλίδα συγγραφέας - δημοσιογράφος Cosmina Furchi Gliatas.

 

Στο πρώτο μέρος συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : η διεθνούς φήμης Σοπράνο Τζένη Δριβάλα , ο αισθαντικός βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης. Στο πιάνο τους συνοδεύει ο αγαπημένος πιανίστας των κλασικών Φρίξος - Διονύσιος Μόρτζος.

 

Στο δεύτερο μέρος συμμετέχουν : η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, η Κωνσταντίνα Πουτκάρη - στο πιάνο ο Προκόπης Κωττάκης, ο Θάνος Ολύμπιος - στο πιάνο ο ίδιος και ο Νεκτάριος Σφυράκης με συνοδεία μουσικών.

 

Το βιβλίο προλογίζει ο Ιωάννης Μαρωνίτης , Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας Costantino Salis.


Ο ηθοποιός Μιχαήλ Γιαννικάκης θα ερμηνεύσει ένα μονόλογο - απόσπασμα από το βιβλίο." Ίδρυμα Αγίων " , επάνω στο οποίο βασίζεται το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ελληνοιταλού συγγραφέα Costantino Salis. Το έργο θα ανέβει προσεχώς σε κεντρική Θεατρική Σκηνή της Αθήνας.


Θα γίνει επίσης ομαδική έκθεση εικαστικών με τη συμμετοχή ζωγράφων - μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης (Το Εργαστήρι).


Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων , του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της COMITES GRECIA (Ένωση Ιταλών Εξωτερικού), Σ.Ε.Π.Ι (Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας).

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου

 

idrimaaa agiwnΤο " Ίδρυμα Αγίων" είναι ένα πολυπρόσωπο, τολμηρό και ανατρεπτικό λογοτεχνικό έργο. Δεν γράφτηκε για να φτιάξει μια ιστορία αντικειμενική αλλά για να αποδώσει τη φρεσκάδα της αφήγησης, το θαυμασμό της φαντασίας, την κωμικότητα και την απελπισία ενός ταξιδιού στον ξεχωριστό κόσμο της τρέλας. Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος είναι ο Βασίλης, μια διχασμένη προσωπικότητα, που διηγείται όλα όσα είδε και έζησε στα 40 χρόνια που παρέμεινε έγκλειστος σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα.


Μιλάει για ένα φίλο του - τον Βασίλη και δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο Βασίλης είναι εκείνος ο ίδιος...Ακόμη και όταν η νοσοκόμα του ψυχιατρείου του λέει :


<< Πάψε πια να μιλάς όλο για τον Βασίλη, τον Βασίλη....μα δεν μπορείς επιτέλους να το καταλάβεις πως ο Βασίλης είσαι εσύ;>>


Ο Βασίλης είναι το μαύρο πρόβατο. Μέσα στο αναστατωμένο του μυαλό πραγματικότητα και φαντασία συγκρούονται παράγοντας απρόσμενες εκλάμψεις. Μιλάει για τη δεκαετία του Εξήντα και εξυμνεί τα << μυθικά χρόνια του Εξήντα >> όπως τα χαρακτηρίζει. Λέει πως << το τρελοκομείο είναι μια συγκατοίκηση αγίων.Είναι άγιοι οι καημένοι τρελοί.Είναι αγία η αδελφή και ο γιατρός είναι ο πιο άγιος απ` όλους, είναι ο Ιησούς Χριστός>>.


Ο Costantino Salis  μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ρώμης. Σπούδασε Νομικά, Φιλοσοφία και Θέατρο στην Ιταλία.Είναι ο δημιουργός του " Φιλοσοφικού Show " - μία περφόρμανς με πρόζα, μουσική, χορό και τραγούδι,  που παρουσιάζει με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ιταλία.

 

Έχει τιμηθεί  από την Ιταλική Βουλή και από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πέντε λογοτεχνικά του έργα.Το " Ίδρυμα Αγίων " είναι η πιο πρόσφατη συγγραφική του δημιουργία.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την προσωπική του
ιστοσελίδα : www.costasalis.com και www.costantinosalis.com

 

Διαβάστηκε 311 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)