ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 1:00:04π.μ.

banner468x60

25
Οκτωβρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Με πόνο ψυχής-Σκέψεις και προβληματισμοί" του Ανδρέα Μορφίτη στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00 θα παρουσιαστεί, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, το βιβλίο του Ανδρέα Μορφίτη Με πόνο ψυχής... Σκέψεις και προβληματισμοί (Για την κοινωνία, την πατρίδα και τον Ελληνισμό) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιοεκδοτική.

me ponoΧαιρετισμό θα απευθύνουν ο Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Βοσκός, ο Αν. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων (Ο.Κ.Ο.Ε.) και ο Πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.).


Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης.


    Αντιφώνηση από τον συγγραφέα.


Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου, τραγούδι και θα συνοδεύει στο πιάνο ο Ζάχος Μουζάκης.

 

Ο Ανδρέας Μορφίτης αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αμμοχώστου και υπηρέτησε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά με το βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού. Απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών το 1976 και Πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης το 1979 από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 1970 μέχρι το 2004 και έτυχε υποτροφιών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο, Μάντσεστερ και Σέφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας και του Υπουργείου Εξωτερικών στο Ισραήλ. Εκπροσώπησε την Κύπρο σε διεθνή συνέδρια και αντιπροσώπευσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κατά την περίοδο 2001-2004. Υπηρέτησε το Προσκοπικό Κίνημα επί σειράν ετών. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου. Έργα του: Οι σχέσεις Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων και η σημασία τους για το εθνικό μας θέμα (1991), Κύπρος και αλλοδαποί (ΚΥ.ΚΕ.Μ., 1995), Ενδοσκόπηση στη σύγχρονη Κυπριακή Κοινωνία (ΚΥ.ΚΕ.Μ., 1997), Η Δημόσια Υπηρεσία στην Κύπρο (ΚΥ.ΚΕ.Μ., 2001), Το Μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του (Εκδόσεις Επιφανίου, 2013).

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Διαβάστηκε 124 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα