ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:18:53π.μ.
03
Φεβρουαρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Μελβούρνη και Λεμεσός - Δύο Λιμάνια του Νίκου Καββαδία" του Μίμη Σοφοκλέους στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις Αφή θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, το βιβλίο του Μίμη Σοφοκλέους Μελβούρνη και Λεμεσός.

sfsΔύο Λιμάνια του Νίκου Καββαδία που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αφή.


Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη. Θα μιλήσουν ο Καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Παναγιώτης Νούτσος, ο Αρχιτέκτων και ζωγράφος του εξωφύλλου του βιβλίου, κ. Τάσος Ανδρέου και ο συγγραφέας.


Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί-θεατρολόγοι από την ομάδα Replica Ανδρέας Αριστοτέλους και Ιωάννης Κλειδέρης και ο ποιητής-σκηνοθέτης Πάνος Κυπαρίσσης. Ο ραδιοτηλεγραφητής (συνταξιούχος) κ. Ευάγγελος Αβραμίδης θα μεταδώσει ποιήματα του Καββαδία στον μορσικό κώδικα-ήχο.

 

Ο Μίμης Σοφοκλέους είναι επιστημονικός διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου-Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, αλλά συγχρόνως παραμένει ακτιβιστής του Πολιτισμού. Γεννήθηκε το 1954 στη Λεμεσό, όπου πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Λανίτειο Ελληνικό Γυμνάσιο. Υπήρξε ο πρώτος συνεργάτης του Μάριου Τόκα στη Μουσική. Με προπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακές στα Πανεπιστήμια La Trobe, RMIT University και University of Queensland, στην Ιστορία και τις Πολιτισμικές Σπουδές, εργάστηκε στην Αυστραλία και την Κύπρο σε διάφορα πανεπιστήμια και κινήθηκε σε συγκεκριμένους επιστημονικούς γνωστικούς προσανατολισμούς, έχοντας όμως πάντοτε την Αισθητική των πραγμάτων καθώς και την Εντοπιότητα ως βασικά στοιχεία των προσεγγίσεών του. Είναι γνωστός στο αναγνωστικό κοινό ως ο εισηγητής της μελέτης της «Εντοπιότητας» στην Κύπρο, την οποία απέδωσε σε διαλέξεις, άρθρα, μονογραφίες και βιβλία, σε διάφορες μορφές και εκφάνσεις.

 

Από το 2002, που επέστρεψε στην Κύπρο έχει ως άξονα των ερευνών του την ιστορία των ιδεών στην αγαπημένη του πόλη, τη Λεμεσό. Το 2007 δημιούργησε τις εκδόσεις «Αφή». Από το 2005 έως το 2008 υπήρξε μέλος και Αντιπρόεδρος της ΠΔΕ του ΤΕΠΑΚ, συντονιστής του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών τεχνών και σύμβουλος για την ανάπτυξη της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Τα τελευταία του βιβλία είναι: Μελβούρνη και Λεμεσός. Δύο Λιμάνια  του Νίκου Καββαδία (2016), Η Ιστορία της Λεμεσού του Ξενοφώντα Φαρμακίδη, σε αναστατική έκδοση στην οποία περιέχεται και η «Σχολιασμένη Βιβλιογραφία της Λεμεσού 1897-2015» (2015), Ανδρέας Μέσης. Μια Θεατρική Πράξη σε 12 Σκηνές (2014), Το Φως στον Βασίλη Μιχαηλίδη. Ανάμεσα στον Διαφωτισμό και τον Ρομαντισμό (στο τυπογραφείο, αναμένεται τον Απρίλιο του 2017).

 

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

Διαβάστηκε 441 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα