ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:32:09μ.μ.
02
Φεβρουαρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας" της Καλλιόπης Γιαννάκου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα: 19:00 στην Αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης), πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου: «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας».

unnamed 1Το βιβλίο, παιδικό παραμύθι της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου  «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας», είναι  ένα έργο που μέσα από τις σελίδες του μεταφέρει στα παιδιά τις παραδόσεις της Ελληνικής οικογένειας, αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς που υπήρχαν στις παραδοσιακές οικογένειες και προτάσσει τη σημασία της διατήρησής τους.


Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει ηθικά διδάγματα, τα οποία απορρέουν μέσα από τον τρόπο επικοινωνίας της γιαγιάς με τις εγγονές της, αλλά και όλων των υπολοίπων μελών τη οικογένειας μεταξύ τους. Διδάσκει στα παιδιά, σεβασμό και αγάπη προς τους μεγαλύτερους, σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους, αλλά και την ανάγκη να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και να παλεύουμε για να τους πετύχουμε. Επίσης διδάσκει εγκράτεια στις προκλήσεις της ζωής και σεβασμό στους αδυνάτους. (ΟΧΙ ΣΤΟ BULLYING).


Τα δεύτερο μέρος του βιβλίου είναι χρηστικό. Παρουσιάζονται περίπου 40 συνταγές φαγητών και γλυκών που αρέσουν στα παιδιά. Είναι αναλυτικές συνταγές για το πώς μπορούν μικροί και μεγάλοι, να φτιάξουν τα αγαπημένα τους φαγητά και τα γλυκά που λαχταρούν.


Το βιβλίο κυκλοφορεί με 100 σελίδες.


Το παιδικό παραμύθι «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και νήσων.


Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής κ. Νατάσα Ράγιου.


Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς  Σταύρος Ζαπάντης, η ειδική ψυχολόγος EDM & MA Harvard Univercity, συμβουλευτική ψυχολόγος παιδιών, εφήβων, οικογένειας, ζευγαριών, επικεφαλής ψυχολογικού τμήματος Life Clinic Group Τζίνα Θανοπούλου.  Η κα Θανοπούλου είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. Ελληνικής & Ευρωπαϊκής εταιρειών Συμβουλευτικής (ΕΕΣ &ECA) & μέλος του Δ.Σ. του  συλλόγου αποφοίτων HARVARD University στην Ελλάδα και βραβευμένη από την Unesco Πειραιώς και νήσων για την προσφορά της στην εκπαίδευση και τον εθελοντισμό. Επίσης θα μιλήσει η καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας στις Ουρσουλίνες  Βίκυ Λιμνιάτη, ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν και η συγγραφέας  Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου.

 

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Διαβάστηκε 301 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα