ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 6:15:07π.μ.

banner468x60

03
Νοεμβρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Ψηλά στο μέτωπο 100 χρόνια πριν…" της Αγγελικής Χρ. Καραβίτη-Φερεκύδου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Επτάλοφος πραγματοποιούν τη  Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, την παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Χρ. Καραβίτη-Φερεκύδου Ψηλά στο μέτωπο 100 χρόνια πριν…

bdΓια το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χαράλαμπος Χριστοφόρου Πρέσβης ε.τ., η Αιμιλία Ξανθοπούλου φιλόλογος-συγγραφέας, Δρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενική Γραμματέας του Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών και ο Πάνος Σόμπολος δημοσιογράφος, πρ. Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.


Συντονίζει η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.

 

Το ημερολόγιο ενός στρατιώτη είναι το έναυσμα για τη συνοπτική προβολή της Ελληνικής Ιστορίας, τη σκιαγράφηση του ελληνικού τρόπου σκέψης και αντιμετώπισης των πολεμικών και γενικώς των διαφόρων κινδύνων με τη βοήθεια κειμένων αρχαίων, μεσαιωνικών και νεότερων συγγραφέων, όπου καταδεικνύεται ότι ο Ελληνισμός δε παραιτείται αλλά διεκδικεί στο πλαίσιο του δικαίου. Με την ευκαιρία αυτή γίνεται και συνοπτική αναφορά των παθημάτων του Ελληνισμού σε διάφορες περιοχές όπως π.χ. Κωνσταντινούπολις, Μικρά Ασία, Πόντος, Κύπρος κ.α. Στο ημερολόγιο αυτό καταφαίνεται ότι, ενώ η λέξη πόλεμος ενέχει αφ’ εαυτής το μίσος και την εχθρότητα, πουθενά δεν υπάρχει ίχνος μίσους η εχθρότητας παρά μόνο ο σκοπός, ιερά πίστη, στόχος, που επιτυγχάνονται με πολλές θυσίες, πορείες, μάχες…Παρ’ όλο που διανύουμε μια μεγάλη ειρηνική περίοδο, οι κίνδυνοι στον 21ον αιώνα δεν έχουν εκλείψει. Η εποχή των ελληνικών αγώνων στην αυγή του 20ου αι. προσφέρει πολλά πρότυπα. Ας τα γνωρίζουμε γιατί μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να αντλήσουμε θάρρος και δύναμη από αυτά.


Η Αγγελική Χρ. Καραβίτη-Φερεκύδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ιστορικού και Αρχαιολογικού τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Β΄ Τοσίτσειο Αρσάκειο Λύκειο από το 1971. Διετέλεσε (1992-2000) Υποδιευθύντρια Α΄ και Β΄ Τοσιτσείων Αρσακείων Λυκείων Εκάλης. Δίδαξε στο πρόγραμμα του Λυκείου των Ελληνίδων «Ελληνικά για ξένους». Δημοσίευσε πλήθος άρθρων ιστορικού και παιδαγωγικού περιεχομένου σε έντυπα και εφημερίδες. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας της έκδοσης της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.), Εις την Πόλιν… το Βυζάντιο στον χώρο και στον χρόνο, της οποίας είχε και την επιμέλεια. Για την έκδοση αυτή η ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. δέχτηκε εγγράφως ευμενή σχόλια από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου (Οκτώβριος 2010). Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, του Λυκείου των Ελληνίδων και μέλος της εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Διαβάστηκε 110 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα