ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 12:23:26π.μ.
03
Νοεμβρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Πώς έμπλεξα με τη Δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις" του Πάνου Χριστοδούλου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, το παιδικό βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου Πώς έμπλεξα με τη Δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις, σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη (σειρά: Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη).

35369996a41bce3a7f5e2bf96dbe1860Μέσα από τις αφηγήσεις του παππού του Δίκαιου Πολυδίκη που ήταν δικαστής το μακρινό 2015, ο εγγονός του Άρης ζει μαζί του το 2075 τις δίκες στις οποίες εκείνος ήταν Πρόεδρος και γίνεται άλλοτε δικηγόρος, που πρέπει να βοηθήσει κάποιον που έπεσε θύμα απάτης και άλλοτε περιβόητος κλέφτης έργων τέχνης, που προσπαθεί να ξεγλιστρήσει από τη δικαιοσύνη. Μέσα από αυτό το παιχνίδι ρόλων ο Άρης, και μαζί του κι εμείς, μαθαίνουμε με συναρπαστικό τρόπο τη λειτουργία των δικαστηρίων και πόσο σημαντικό είναι το έργο τους.

 

Το βιβλίο περιέχει και το on line game «Ο Μικρός Δικαστής». Μετά την ανάγνωση του βιβλίου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία με το ειδικά σχεδιασμένο αυτό παιχνίδι να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για το πώς απονέμεται η δικαιοσύνη και ταυτόχρονα να τις επεκτείνουν περαιτέρω με τρόπο εύληπτο αλλά και ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Όλος ο κόσμος των δικαστηρίων και ο τρόπος απονομής της δικαιοσύνης προκύπτει συνδυαστικά από το λογοτεχνικό κείμενο και το παιχνίδι γνώσεων που το συνοδεύει.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δικηγόρος, πρώην Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη και ο συγγραφέας. Θα συντονίσει η επιμελήτρια της σειράς Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Μαρίζα Ντεκάστρο. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κλέιτος Κωμοδίκης.

 

Ο Πάνος Χριστοδούλου σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Σήμερα είναι διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής της ΜΚΟ Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Επίσης έχει συνεργαστεί ως ειδικός σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης με διάφορους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει εκδώσει βιβλία νεανικής και παιδικής λογοτεχνίας και έχει τιμηθεί με το βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά από το περιοδικό «ο Αναγνώστης».  Το βιβλίο Πώς έμπλεξα με τη δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Κύπρου Λογοτεχνίας για μικρά παιδιά.

 

Η εικονογράφος Λίλα Καλογερή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Χανιά. Παράλληλα με τις σπουδές της στη μετάφραση και διερμηνεία άρχισε να εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο, σπούδασε 3D animation και αποφοίτησε από το University of Central England στο Birmingham με MA στην Οπτική Επικοινωνία. Εργάζεται σαν εικονογράφος και η δουλειά της έχει τιμηθεί με έπαινο στα βραβεία ΕΒΓΕ.

Διαβάστηκε 194 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα