ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:35:47π.μ.
18
Φεβρουαρίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Σκοτεινό Ασανσέρ" της Κατερίνας Ι. Παπαντωνίου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Οι εκδόσεις Τόπος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ι. Παπαντωνίου σκοτεινό ασανσέρ.

asans…Κάποιες φορές, καθώς σκύβει να βγάλει τα παπούτσια, νιώθει πως το κεφάλι της φουσκώνει και γεμίζει όλο το δωμάτιο. Τότε βλέπει το πανικόβλητο φάσμα του εαυτού της να βγαίνει στην πόλη. Ψάχνει πυορροούσες φουσκάλες στις άκρες των δρόμων, σε στοές. Ψηλαφεί διαβρωτικά έλκη στις εσοχές κτιρίων, χαμηλά στην Ερμού. Αποφεύγει, όμως, να διασχίζει πλατείες με εκτεταμένο έρπητα …

 

Tρεις γυναίκες από τη δεκαετία του εξήντα μέχρι σήμερα, κινούνται από το Μεταξουργείο μέχρι του Γκύζη, από την Πλάκα μέχρι τη Νεάπολη. Η αστυνομία ζητά πληροφορίες από την  Άννα σχετικά με τον Αστρίτ, που θεωρείται εξαφανισμένος, αυτός όμως φιλοξενείται από την ανέραστη Φανή, παλιά γνώριμη της Άννας. Η Ελένη έχει μόλις αποφυλακιστεί και σκοντάφτει πάνω στο μαύρο κουτί του παρελθόντος.


Το υποβαθμισμένο κέντρο της πόλης συγκροτεί την αφηγηματική σκηνή. Ανέστιοι, απάτριδες, κλονισμένοι, οργισμένοι, ματαιωμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το σκοτεινό ασανσέρ  της μνήμης, της μοναξιάς, της βίας, της ωμής πραγματικότητας.


 
H Κατερίνα Ι. Παπαντωνίου (Αθήνα, 1965) σπούδασε Nομικά και εργάζεται ως δικηγόρος. Έχει δημοσιεύσει πεζά σε λογοτεχνικά περιοδικά και διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί στους συλλογικούς τόμους Όλα είναι χάος (Πατάκης, 2014) και Ιστορίες Μπονζάι (περ. Πλανόδιον, 2011). Το Σκοτεινό Ασανσέρ είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

Θα μιλήσουν:
Ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης και η συγγραφέας του βιβλίου.


Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο συγγραφέας Θάνος Σταθόπουλος.


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00 στο βιβλιοπωλείο επί λέξει (Ακαδημίας 32, τηλ.: 2103388054)

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα