ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:02:36μ.μ.
02
Φεβρουαρίου

Παρουσίαση του βιβλίου ''Ταξίδι στ' αστέρια: H ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Champions League'' του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Έχοντας βρεθεί σε κάθε γωνία της Ευρώπης ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, με οδηγό την εμπειρία των 500 και πλέον ματς που έχει καλύψει στη σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση, διηγείται πώς ξεκίνησε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1955-96, πώς μετατράπηκε σε Champions League και γιγαντώθηκε μέχρι τις μέρες μας!

taksΟμάδες θρύλοι, παίκτες που ξεχώρισαν, μεγάλες αλλά και άγνωστες στιγμές από όλες τις σεζόν, λεπτομερής παρουσία των ελληνικών και των κυπριακών ομάδων, περνούν σαν φιλμ μπροστά από τα μάτια μας και διανθίζονται από πολλές προσωπικές μαρτυρίες σε ένα μοναδικό Ταξίδι στ’ αστέρια...


Το βιβλίο περιέχει πληθώρα φωτογραφιών  από τα 60 χρόνια του θεσμού, μεταξύ των οποίων και  πρωτότυπο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα.


Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία το 1979, την ίδια περίοδο που δοκίμαζε να σπουδάσει στην Ιταλία πολιτικές επιστήμες. Άρχισε στην Απογευματινή που είχε τους κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες της εποχής και ταυτόχρονα ήταν ανταποκριτής της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας Tuttosport και συνεργαζόταν με την Αθλητική Ηχώ. Συνέχισε στα... βαθιά όταν ο Νίκος Κατσαρός του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία στην ΕΡΤ και το 1984 ανέλαβε τη συμπαρουσίαση της Αθλητικής Κυριακής – μετά την αποχώρηση του Γιάννη Διακογιάννη. Το 1990 μετακινήθηκε στο MEGA όπου έμεινε 23 χρόνια, διάστημα στο οποίο η φωνή του συνδέθηκε με τις μεταδόσεις του Champions League, ενώ παράλληλα, από το 2003 μέχρι το 2014, συνεργάστηκε  με τη Nova. Από τον Γενάρη του 2015 η τηλεοπτική στέγη του είναι τα κανάλια OTE SPORT ενώ κατά καιρούς αρθρογράφησε σε πολλές εφημερίδες (Βήμα, Επικαιρότητα,  24 ώρες, Sportime, Goal News,  Sportday) και κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλα έντυπα του εξωτερικού (World Soccer, Fourfourtwo, Independent, Telegraph). Το 1994 δημιούργησε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, πρώτη εξειδικευμένη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας και μετά τον Σπορ FM το 1996, του οποίου υπήρξε ο Γενικός Διευθυντής  έως το 2014.


Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος βραβεύτηκε το 1999 στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ (καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή) καθώς και το 2000 και το 2016 για καλύτερη ραδιοφωνική εκπομπή. Από το 1999 και για δέκα συνεχόμενα έτη είχε κερδίσει τον τίτλο του «Αγαπημένου Σπορτκάστερ» στα τηλεοπτικά βραβεία που διοργάνωνε  το περιοδικό TV Έθνος. Το 2007 ψηφίστηκε ως «Ραδιοφωνική Προσωπικότητα της Χρονιάς» στα βραβεία του περιοδικού Status.
    

Το 1998 αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού ποδοσφαιρικών γνώσεων ανάμεσα σε 1.000 και πλέον ξένους συναδέλφους του στη διάρκεια του Μουντιάλ της Γαλλίας. Έχει γράψει τα βιβλία 50 χρόνια Κύπελλο Πρωταθλητριών (2006) (εκδόσεις ΟΜΜΕ), Παιχνίδι χωρίς όρια (Τόπος 2008),  Της Κυριακής τα είδωλα (Τόπος 2011) και Στιγμές Μουντιάλ  (Τόπος 2014).

 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30 στο Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς)

Διαβάστηκε 237 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα