ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:00:12μ.μ.
20
Μαΐου

Παρουσίαση του βιβλίου "Τι είναι το κράτος; Τι δημοκρατία χρειαζόμαστε;" του Δημήτρη Καλτσώνη

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Οι εκδόσεις Τόπος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλτσώνη "Τι είναι το κράτος; Τι δημοκρατία χρειαζόμαστε;"

dcimitris kaltsΗ παγκόσμια κρίση οδηγεί τις σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες σε επικίνδυνους δρόμους. Τα κράτη γίνονται ολοένα και πιο αυταρχικά. Στο απόγειο της τεχνολογικής της ισχύος, η ανθρωπότητα μοιάζει συχνά με ακυβέρνητο καράβι.


Ποιος αποφασίζει για τις ζωές μας; Τι ρόλο παίζουν το κράτος και η δημοκρατία; Έχει σημασία να ξαναδούμε τι έγραψαν οι μαρξιστές για το κράτος; Τι άποψη είχαν για τη δημοκρατία; Πόσο επαληθεύονται οι θεωρητικές αναλύσεις τους στον σύγχρονο κόσμο; Τι έδειξε η ιστορική εμπειρία;


 Ο Δ. Καλτσώνης προσπαθεί να συμβάλλει στη διαλεύκανση των παραπάνω ερωτημάτων διατυπώνοντας ταυτόχρονα προτάσεις που ανοίγουν ορίζοντες για μια αληθινή δημοκρατία, με ουσιαστική συμμετοχή των εργαζόμενων τάξεων στις αποφάσεις της.


O Δημήτρης Καλτσώνης είναι αναπληρωτής καθηγητής θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Έχει διδάξει επίσης σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Παντείου Πανεπιστημίου και της Νομικής Σχολής Αθηνών.

 

Θα μιλήσουν οι:
Κώστας Καζάκος, ηθοποιός
Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
Γιώργος Μανιάτης, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας
Σπύρος Σακελλαρόπουλος, αν. καθηγητής κράτους & πολιτικής θεωρίας
και ο συγγραφέας

 

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, ώρα 19.30
στο Polis Art Cafe

 

Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου
 (τηλ. 210 3249588, Μετρό Πανεπιστήμιο)

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα