ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:45:02π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
29
Μαΐου

Παρουσίαση του βιβλίου “Το νησί πέρα από την ακτή” της Γιώτας Αγγελοπούλου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Η αγγλική εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων Mythworld Entertainment σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ διοργανώνουν την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση ενός νέου πρωτότυπου ιστορικού μυθιστορήματος

με τίτλο «Το Νησί Πέρα από την Ακτή» (συγγραφέας: Γιώτα Αγγελοπούλου) την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 στο Φουαγιέ Ισογείου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ


Ένα «παραμυθένιο» ταξίδι μνήμης στον Πειραιά τον 19ο αιώνα
με βασικούς αφηγητές-ήρωες τον Δανό συγγραφέα Hans Christian Andersen
και τον Αμερικανό συγγραφέα-ποιητή Bayard Taylor


Την εκδήλωση και το πάνελ των ομιλητών θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.


Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Πάμε Δημοτικό; Πάμε Πειραιά;» και τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, γεγονός σπάνιο στο χώρο των εκδόσεων.


Εντός του 2017, θα ακολουθήσει σειρά παρουσιάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό συμπεριλαμβανομένης μεγάλης εκδήλωσης με παράλληλη έκθεση ζωγραφικής και ψηφιακής έκθεσης φωτογραφίας.


Με την έκδοσή του το βιβλίο επιχειρεί να ενισχύσει την τουριστική, πολιτιστική και εκπαιδευτική προοπτική του Πειραιά μέσα από την διάδοση της ιστορίας του και της πολιτιστικής κληρονομιάς του.


Το βιβλίο προβάλλει με μυθιστορηματικό ύφος την αυθεντική εικόνα της ζωής στον Πειραιά, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, μέσα από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, τα οποία διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του 19ου αιώνα και αποτυπώθηκαν με τα πιο έντονα χρώματα στα πρωτότυπα χρονικά και τις αυτοβιογραφίες 95 ξένων περιηγητών.

 

Η συγγραφέας, με τη βοήθεια των δύο αφηγητών-ηρώων, Hans Christian Andersen και Bayard Taylor, καταφέρνει να συνθέσει το ψηφιδωτό τής ελληνικής κοινωνίας του 19ου αιώνα συνδέοντας με ευρηματικό τρόπο, τόνους ρομαντισμού και αναπόλησης, όλες τις πληροφορίες των περιηγητών (μεταξύ των οποίων οι γνωστοί συγγραφείς Fredrika Bremer και Mark Twain καθώς και ο Charles Tuckerman, ο πρώτος Αμερικανός υπουργός κάτοικος της Ελλάδας) επικαλούμενη τις αυθεντικές μαρτυρίες, αναμνήσεις, προβληματισμούς και εντυπώσεις τους για τον Πειραιά, την Ελλάδα και τους κατοίκους της.


Το εξώφυλλο του βιβλίου και οι εικονογραφημένες ενθέσεις έχουν φιλοτεχνηθεί από τον γνωστό Έλληνα ζωγράφο Βαγγέλη Τζερμιά, ώστε το μοναδικό αφηγηματικό ταξίδι να γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.
Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα και καλύπτει αναγνωστικό κοινό όλων των ηλικιών, από 12 ετών και άνω. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, σε έντυπη και on-line μορφή, με διεθνή κυκλοφορία στα μεγαλύτερα on line e-book stores του κόσμου.

 

Περίληψη…

 

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, βαθιά λυπημένος από αναπάντεχα γεγονότα στη ζωή του, το φθινόπωρο του 1865 αποφασίζει να ταξιδέψει στη Στοκχόλμη για να συναντήσει την αγαπημένη του φίλη, Φρεντρίκα Μπρέμερ. Η συνάντηση μαζί της και το θλιβερό γεγονός που θα ακολουθήσει τον κάνουν να αναπολήσει το παρελθόν του και τις ξεχωριστές στιγμές που έζησε στις περιπλανήσεις του στην Αθήνα και τον Πειραιά το 1841. Με την αστείρευτη φαντασία του αποκαλύπτει εντυπωσιακά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στον τόπο εκείνο και που ποτέ δεν έτυχε να γράψει γι’ αυτά.

 

Στο αφηγηματικό ταξίδι του τον συνοδεύει ο Αμερικανός συγγραφέας και ποιητής Μπάγιαρντ Τέιλορ. Το 1856, κατεβαίνοντας από την Αρκτική ζώνη, επισκέπτεται τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στην Κοπεγχάγη και μετά ταξιδεύει στην Ελλάδα κάνοντας πραγματικότητα την δυνατή επιθυμία που είχε από παιδί. Ξεδιπλώνοντας συναισθήματα, γεγονότα και εικόνες από τον Πειραιά και τα περίχωρα, η Ελλάδα στα μάτια του Τέιλορ φάνταζε ως το “γήπεδο ποδοσφαίρου όλης της Ευρώπης”, όπως ακριβώς ήταν γραμμένο το σύνθημα με μαύρη μπογιά επάνω στο μνημείο του Καραϊσκάκη…

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Αλέξανδρος Ασλάνης
Director / MYTHWORLD ltd
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 310 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα