ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 6:55:17π.μ.
07
Ιουλίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Του ΣΥΡΙΖΑ τα Εννιάμηνα" του Νίκου Μιχαλόπουλου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Ο αρχιτέκτονας, Νίκος Μιχαλόπουλος, ανήκει στην κατηγορία των πολύπλευρων ανθρώπων που δεν ασχολούνται μόνο με την επιστήμη που έχουν σπουδάσει και γνωρίζουν καλά, αλλά ασκεί δημιουργικά παράλληλες δραστηριότητες, ενώ η ενασχόληση με την πολιτική διαπερνά τη ζωή του από τα φοιτητικά του χρόνια.

tou siriza vivlΑυτό το Πολιτικό Κόμικ, «Του ΣΥΡΙΖΑ τα Εννιάμηνα» είναι το πρώτο ατομικό του βιβλίο και παρακολουθεί τα βήματα της κυβέρνησης και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάκτηση της εξουσίας τον Μάρτιο του 2015.

 

Υπάρχει μια ιστορική αφήγηση με κεντρικούς ήρωες και δεν είναι μια σειρά άσχετων μεμονωμένων εικόνων. «Οι εικόνες έχουν μια διαδοχή με στόχο να πληροφορήσουν αλλά ταυτόχρονα να προκαλέσουν τις αισθήσεις του θεατή». Αυτά σε πρώτη ανάγνωση. Ταυτόχρονα το βιβλίο αυτό είναι πιθανότατα το πιο ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που έχετε διαβάσει αυτό τον καιρό. Προτείνουμε να διαβαστεί με τέτοιο σκεπτικό, σε μια δεύτερη ανάγνωση.

 

Η σάτιρα χρησιμοποιείται για να αναδείξει αποκλειστικά πολιτικές και ιδεολογίες. Δεν σατιρίζουμε κάποιον επειδή είναι κοντός ή αγράμματος ή για τα αγγλικά του ή τα σωματικά του ελαττώματα. Στις «φούσκες» χρησιμοποιήθηκαν λόγια και σκέψεις που «είπαν» ή που θα «μπορούσαν να έχουν πει» και ταιριάζουν με τη γενικότερη κουλτούρα τους ή την πρακτική τους και όχι άσχετα με το πρόσωπο στο οποίο αποδίδονται, για να το γελοιοποιήσουν. Εξάλλου δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνουμε κάτι τέτοιο, φρόντιζαν να γελοιοποιούνται μόνοι τους «αυτοβούλως».

 

Μέσα από τα σύντομα κείμενα και την εικόνα, προβάλλονται ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και μάλιστα σε ζητήματα που οι περισσότεροι αποφεύγουν να τοποθετηθούν ή τοποθετούνται αποσπασματικά ή συναισθηματικά ή που θεωρούνται ταμπού, όπως η ηθική της Αριστεράς, το προσφυγικό, η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, η μετανάστευση των νέων μας κλπ.

 

Στις τελευταίες σελίδες τα πράγματα «σοβαρεύουν» και υπάρχει μια ανάλυση των ιδεολογιών του ΣΥΡΙΖΑ … από τους πλέον ειδικούς και μια τοποθέτηση για τα παιδιά του κόσμου. Ίσως και μόνο για αυτές τις σελίδες αξίζει τον κόπο να διαβαστεί το συγκεκριμένο Βιβλίο.

 

Δευτέρα 11/7/2016

20.00 στο Polis art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου)

Διαβάστηκε 330 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα