ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 12:02:16π.μ.

banner468x60

13
Μαΐου

Παρουσίαση του βιβλίου "Κυπριακή Ονοματολογία - Τα οικογενειακά ονόματα των Κυπρίων" του Γιώργου Π. Αθανασιάδη στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Tην Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Π. Αθανασιάδη, με τίτλο ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. Τα οικογενειακά ονόματα των Κυπρίων, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πήλιο.

Screenshot spiti kirpouΤο βιβλίο καταπιάνεται με τη γενική ονοματολογία και επικεντρώνεται στα κυπριακά ανθρωπωνύμια, με σύντομη αναφορά στα βαφτιστικά και πατρωνυμικά επώνυμα. Ασχολείται, επίσης, με κυπριακά ανθρωπωνύμια από βιβλικά ονόματα Εβραϊκής προέλευσης και παρωνύμια της Φραγκοκρατίας και Ενετοκρατίας, καθώς και με πληθώρα παρωνυμίων που μας άφησε η μακρόχρονη Τουρκοκρατία. Επιπλέον γίνεται αναφορά στους Μαρωνίτες και Αρμενίους της Κύπρου, καθώς και στους Τουρκοκυπρίους. Τέλος, το βιβλίο περιέχει αλφαβητικό ευρετήριο όλων των καταγραφέντων παρωνυμίων, με εμβάθυνση στην ετυμολογία τους.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Βοσκός και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γλωσσολογίας και τέως Προϊστάμενος Γραμματείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, κ. Παναγιώτης Κοντός. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση από τον συγγραφέα, κ. Γιώργο Π. Αθανασιάδη.


Ο Γιώργος Π. Αθανασιάδης γεννήθηκε στο Τρίκωμο της επαρχίας Αμμοχώστου τον Αύγουστο του 1948. Από το 1972 διαμένει στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από το Α' Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Ξένες Γλώσσες και παρακολούθησε μαθήματα Συγκριτικής Γλωσσολογίας. Μελέτησε Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Τουρκικά. Ασχολήθηκε με το γράψιμο από νεαρής ηλικίας, ενώ ποιήματα, τόσο στην κοινή Ελληνική όσο και στην Κυπριακή διάλεκτο,  και διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό τύπο της Κύπρου και του Λονδίνου. Στο Λονδίνο διετέλεσε Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας παροικιακής εφημερίδας «ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» και ανέπτυξε πλούσια πολιτιστική δράση στην Ομογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Επαγγελματικά, έχει μια μακρά πείρα στον τομέα επενδύσεως ακινήτων και τα τελευταία 25 χρόνια διευθύνει την «LAZARI INVESTMENTS LTD» μια σημαντικότατη και πετυχημένη εταιρεία ακινήτων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Διαβάστηκε 95 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα