ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:10:44μ.μ.
20
Μαρτίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Το εκκλησιαστικό φρόνημα στον Κωνσταντίνο Καβάφη", του Χρήστου Αλεξάνδρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Tην Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 20.00, το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις ατέρμονον παρουσιάζουν στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, το βιβλίο του Χρήστου Αλεξάνδρου Το εκκλησιαστικό φρόνημα στον Κωνσταντίνο Καβάφη.

to eklis fronimaΓια το βιβλίο θα μιλήσουν, ο συγγραφέας, εκδότης κ. Γιώργος Καραμπελιάς και ο φιλόλογος π. Αθανάσιος Πολύζος.


Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: Ο Καβάφης έχει καταστεί εδώ και δεκαετίες ένας παγκόσμιος ποιητής για τον οποίο οι Έλληνες μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Το πολυεπίπεδο έργο του θα συνεχίσει πάντα να ελκύει αναγνώστες και να προκαλεί τον θαυμασμό˙ και υπό αυτή την έννοια καθίσταται κλασικό. Στο παρόν βιβλίο προσπαθήσαμε να αναδείξουμε μια πτυχή αυτού του έργου η οποία, για διάφορους λόγους, δεν αναδείχθηκε όσο, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε: Αυτή του εκκλησιαστικού του φρονήματος το οποίο εύκολα ο αναγνώστης «αισθάνεται» διαβάζοντας την ποίησή του και όχι μόνο. Κατά δεύτερο λόγο το βιβλίο καταπιάνεται και με την αίσθηση πατρίδας που φέρει ο ποιητής, ως μέλος του εξωελλαδικού Ελληνισμού.


Ο Χρήστος Αλεξάνδρου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1973. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία και έκανε μεταπτυχιακό στη Νεότερη Ιστορία. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ είναι Επιστημονικός Συνεργάτης τον Κέντρου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου διοργανώνει ανοιχτά σεμινάρια Νεότερης Ιστορίας. Εργασίες του περιλαμβάνονται σέ διάφορους συλλογικούς τόμους πού κυκλοφόρησαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο καθώς και σέ περιοδικά. Το 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο Η Μικρασιατική Εκστρατεία στον Κυπριακό Τύπο - Η μαρτυρία του Νέου Έθνους, από τις εκδόσεις Ιωλκός, το οποίο απέσπασε πολύ ευνοϊκά σχόλια.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα