Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Φεβρουαρίου

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Όνομα», του Φίλιππου Πλιάτσικα

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το λογοτεχνικό περιοδικό Παρέμβαση και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο παρουσιάζουν το μυθιστορήμα του Φίλιππου Πλιάτσικα «Το Όνομα» την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.

sssttΓια το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δήμητρα Καραγιάννη, φιλόλογος


Τάσος Κόλλιας, ραδιοφωνικός παραγωγός.

 

O Φίλιππος Πλιάτσικας γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου άρχισε να ασχολείται με τη μουσική το 1987. H πρώτη του δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1989. Είναι ιδρυτικό μέλος ενός από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα, των Πυξ Λαξ, που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό μέσα από πολυάριθμα τραγούδια: «Μοναξιά μου όλα», «Γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Δε θα δακρύσω πια για σένα», «Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο» και άλλα.

 

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2004, ο Φίλιππος Πλιάτσικας συνέχισε το μουσικό του ταξίδι, με την επιτυχία και την αποδοχή του κόσμου να τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα. «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Πού να πάμε», «Πόλη χιόνι», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη» είναι μερικά από τα τραγούδια που σηματοδότησαν την προσωπική του πορεία.

 

Όλα αυτά τα χρόνια της μουσικής του περιπλάνησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορωνίδα την παράσταση «The other side of Greece», είχε τη χαρά να συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως τη Nina Hagen, τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, τον Gordon Gano, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Eric Burdon, τον Γιώργο Χωραφά και τον Sting.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)