ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 12:00:12π.μ.

banner468x60

19
Μαρτίου

Παρουσίαση των βιβλίων "Κατάθεση Δελτίου Πορείας: Προσφορά στην κοινωνία και στην πατρίδα" και "Λόχος Ηρώων", του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Tη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η παρουσίαση των βιβλίων του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, Κατάθεση Δελτίου Πορείας. Προσφορά στην κοινωνία και στην πατρίδα και ΛΟΧΟΣ ΗΡΩΩΝ. ΕΟΚΑ 1955-1959.

kwstas mesa vivlioΜετά από ένα μακροχρόνιο ειρηνικό αγώνα και την αθέτηση των προτάσεων και υποσχέσεων της Μεγάλης Βρετανίας για την υλοποίηση του πόθου των Κυπρίων, Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ξέσπασε το κίνημα της ΕΟΚΑ για να υλοποιήσει το όνειρο. Ο ενωτικός αγώνας μπήκε σε κάθε σπίτι του νησιού.

 

Στόχος του βιβλίου Κατάθεση Δελτίου Πορείας. Προσφορά στην κοινωνία και στην πατρίδα είναι να αναδείξει πώς ο αγώνας καθόριζε τα βήματα της οικογενείας του ταπεινού ιερέα, αλλά και την καθημερινότητα του χωριού, του Αγίου Κωνσταντίνου Πιτσιλιάς.

 

Για τον συγγραφέα και τα βιβλία θα μιλήσουν, ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, η φιλόλογος, τ. Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ελένη Αντωνιάδου και ο φιλόλογος Μουσικού Σχολείου Πατρών, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γεώργιος Βοζαΐτης.

 

 

 

 


locod irwwwnΗ πρώτη ενότητα του βιβλίου ΛΟΧΟΣ ΗΡΩΩΝ, ΕΟΚΑ 1955-1959, Στίχοι Λιτής, περιλαμβάνει στίχους αφιερωμένους στους 108 πεσόντες κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

 

Κλείνει με επινίκιο άσμα στους ηρωικούς νεκρούς και με προσκλητήριο προς όλους τους Αγωνιστές. Η δεύτερη ενότητα, Ήθος και Μεγαλείο, προβάλλει το ήθος και τον χαρακτήρα του Αγώνα μέσα από τα αυθόρμητα λόγια περηφάνιας και πόνου των δικών τους ανθρώπων και των συναγωνιστών τους και, κυρίως, μέσα από τις πρωτοποριακές σκέψεις και τα ανεπανάληπτα κείμενα και ποιήματα που μας κληροδότησαν.


Ο Κωνσταντίνος Π. Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο Κύπρου. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Imperial College του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Δίδαξε μαθήματα Φυσικών Επιστημών, κυρίως Βιολογία, στα ιστορικά Αρσάκεια Σχολεία των Πατρών και στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

 

Κατά τα τελευταία έντεκα χρόνια της υπηρεσίας του διετέλεσε Διευθυντής του Αρσακείου Γυμνασίου, το οποίο τιμήθηκε με πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε τοπικό, περιφερειακό, πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο, για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς με ποικιλία εκπαιδευτικών θεμάτων. Για εικοσιπέντε χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης >Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.) και για δέκα χρόνια δραστήριο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), των οποίων οργανώσεων υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

 

Έγραψε τα βιβλία, Βιολογία. 1453 ερωτήσεις και απαντήσεις(1999), για το Λύκειο, Ψευδώνυμα και Κωδικοί ΕΟΚΑ 1955-1959 (2011), Κατάθεση Δελτίου Πορείας. Προσφορά στην κοινωνία και στην πατρίδα (2013), Λόχος Ηρώων. ΕΟΚΑ 1955-1959 (2015), και τις μελέτες, Η Σύληση και Δήωση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς: α) Εκκλησίες-Μοναστήρια-Κοιμητήρια και β) Φρούρια-Θέατρα-Αρχαιολογικοί Χώροι, τις οποίες παρουσίασε στα Παγκόσμια Συνέδρια της ΟΚΟΕ (1997-και 1999). Δημοσίευσε άρθρα εκπαιδευτικού και εθνικού (για την Κύπρο) περιεχομένου στον τοπικό τύπο της Πάτρας. Είχε την ευθύνη εκδόσεως των περιοδικών Κύπρος. γη εναλία (1995-2002), της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, και ΑΕΝΑΟΝ (2000-2009) του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών.

 

Για την εκπαιδευτική και την κοινωνική του δραστηριότητα και προσφορά, έγινε αποδέκτης τιμητικών διακρίσεων.

Διαβάστηκε 374 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα