Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Μαΐου

Παρουσίαση του βιβλίου "Επιβάτες φορτηγών" του Κώστα Λυμπουρή στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Λυμπουρή Επιβάτες φορτηγών, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πάπυρος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρ. Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, πρ. Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Γεωργής.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μιχαηλίδης ανταποκριτής ξένων Μ.Μ.Ε. και αρθρογράφος στο Protagon.

 

Ο Χάρης Χατζηγεωργίου στο βιολί και η Βίκυ Στυλιανού στο πιάνο θα ερμηνεύσουν το έργο του Γιώργου Κάρβελλου Nocturnes για βιολί και πιάνο. I. Preludium, II. Interludium, III. Postludium.  

        

Οι Επιβάτες Φορτηγών είναι ένα μυθιστόρημα με μεγάλο πρωταγωνιστή τη μνήμη, γι’ αυτό το βιωματικό φορτίο που κουβαλούν και θα κουβαλούν οι άνθρωπο που ζουν την ιστορία· μα και ένας λογοτεχνικός απολογισμός γεγονότων που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά, έναν ολόκληρο λαό.

 

Ο Κώστας Λυμπουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1950 και μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας. Υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, φτάνοντας στον βαθμό του λυκειάρχη. Είχε πλούσια δράση στη συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) και στον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων, στην προεδρία του οποίου υπηρέτησε για εφτά χρόνια. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Μεταρρυθμιστικού Ομίλου Κύπρου και μέλος στα συμβούλια άλλων, εκπαιδευτικών, κυρίως, ομίλων και συνδέσμων. Πήρε μέρος στις επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για την έκδοση των βιβλίων Της πατρίδας χώματα (1985), Το καράβι της Κερύνειας (1987) και Η κατεχόμενη γη μας (1991).

 

Εξέδωσε τη μελέτη Η ίδρυση της ΟΕΛΜΕΚ και η λειτουργία της από το 1953 μέχρι το 1960 (2005). Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στα λογοτεχνικά περιοδικά Ύλαντρον, Πόρφυρας, Νέα Ευθύνη, Η λέξη, Νέα Εποχή και Άνευ. Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων Προσωρινά κλειστό (Πλανόδιον, 2006), Για μια μικρή παύλα (Κέδρος, 2011) και Των ημετέρων άλλων (Παράκεντρο, 2014). Με την τελευταία του αυτή συλλογή πήρε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το 2000 μέχρι το 2007 συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού Ύλαντρον. Από το 2008 μέχρι το 2011 υπηρέτησε ως Μορφωτικός Σύμβουλος στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.


Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

Διαβάστηκε 402 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)