ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:11:53π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Μαΐου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Εκδήλωση παρουσίασης του βιογραφικού λευκώματος «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – Ζωή Γεμάτη Εικόνες», Εκδόσεις Μίλητος, σε έρευνα και επιμέλεια του Κώστα Δ. Μπλιάτκα και καλλιτεχνική επιμέλεια της Αθηνάς Κυριακίδου θα γίνει την Τρίτη 20 Μαΐου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο The BLACK DUCK Garden – Athens City Museum Bistrot, Παπαρηγοπούλου 5, Αθήνα.

Για τον Γιάννη Κυριακίδη και για το βιβλίο θα μιλήσουν:


Τίτη Κυριακίδου - σκηνογράφος
Ζωή Λάσκαρη - ηθοποιός
Λευτέρης Παπαδόπουλος - δημοσιογράφος, στιχουργός
Κώστας Παπαϊωάννου - δημοσιογράφος
Άρης Σκιαδόπουλος - δημοσιογράφος
Σεραφείμ Φυντανίδης - δημοσιογράφος

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει πολύτιμες μαρτυρίες, μοναδικές φωτογραφίες, γενναίες «δόσεις» ιστορικού ρεπορτάζ και μια σοφή και άμεση αφήγηση για όλους και όλα από τον κορυφαίο φωτορεπόρτερ.


«Από την Καλαμαριά ως το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατέβαινα με τα πόδια, χειμώνα – καλοκαίρι. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι λάσπες. Δούλεψα πολύ: καθημερινές, Κυριακές, γιορτές και αργίες. Φωτογράφισα τη χαρά, το γάμο, τη γέννηση, τα βαφτίσια. Και τη λύπη, την αρρώστια και το θάνατο. Πολλές φορές οι συνθήκες ήταν τραγικές. Η αστείρευτη ελπίδα όμως στα μάτια των ανθρώπων μού έδινε πάντοτε κουράγιο. Η ίδια η ζωή με συγκλονίζει κάθε μέρα. Και γι’ αυτό δεν παραιτούμαι από τη δουλειά μου».
(Από την αφήγηση του Γιάννη Κυριακίδη).

 

Ο επιμελητής της έκδοσης, Κώστας Μπλιάτκας, σημειώνει:


«Ο Γιάννης Κυριακίδης απεχθάνεται τα στερεότυπα και το τελετουργικό τέλμα σε δεξιώσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ και άλλα τέτοια. Σίγουρα θα συνυπέγραφε το σλόγκαν των σαμποτέρ του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που έδρασαν εναντίον των κατακτητών: «Μην σταματάτε να τους αναστατώνετε». Δεν σταμάτησε ποτέ να αναστατώνει δημιουργικά τους επισήμους, τα πλήθη και τους δημοσιογράφους σε κάθε άφιξή του στο «θέμα». Πάνω στη σκάλα, δίπλα στην εξέδρα, μέσα στο πλήθος, ο Γιάννης από νωρίς κέρδισε όλη την κατανόηση, για να μην πω το σεβασμό, για να κάνει τη δουλειά του με τη φωτογραφική του μηχανή και το μοναδικό του τρόπο. Κυριακίδης είναι αυτός…»

 

 

Διαβάστηκε 398 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα