ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:19:57μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Ιανουαρίου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου στα Public

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη

11triantafyllou-pluralismosσας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.

 

Σήμερα οι δυτικές χώρες είναι εγκλωβισμένες σ’ ένα αδιέξοδο παρακμής, αυτο-απέχθειας και υπερσυναισθηματισμού. Eκτός των οικονομικών και θεσμικών αναταράξεων, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της μεταναστευτικής τους πολιτικής και των πολυπολιτισμικών πρακτικών διαχείρισης των μεταναστών που εφάρμοσαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Αυτές οι συνέπειες επιβαρύνονται από τη διεθνή συγκυρία, την αναβίωση του ισλαμοφασισμού και της σύγκρουσης μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης.



Το δοκίμιο της γνωστής ιστορικού και συγγραφέα σχολιάζει τις δυτικές αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώνεται το κράτος δικαίου, επιχειρηματολογεί υπέρ της ελεγχόμενης μετανάστευσης που δεν υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και επικρίνει την πολυπολιτισμικότητα ως πρακτική κατακερματισμού και εξασθένισης των δημοκρατικών θεσμών. Τέλος, προτείνει έναν τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων στη βάση της αναγνώρισης της συνεισφοράς των μεταναστών στην οικονομία, και την επιθυμία τους να ενσωματωθούν στην κοινωνία αποδεχόμενοι τους δυτικούς νόμους και αξίες.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα μιλήσουν για το βιβλίο ο κ Πλατιάς Αθανάσιος, καθηγητής Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς και ο κ. Μάζης Θ. Ιωάννης, καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρξει συζήτηση με το κοινό.

 

Πληροφορίες


Τοποθεσία: Public Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

 

Ημερομηνία: Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 19:30

 

Πληροφορίες: www.public.gr



Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα