ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:15:30μ.μ.
15
Σεπτεμβρίου

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ του Στρατή Παπαδογιάννη

Κατηγορία Πεζογραφία

Επειδή σας μιλώ για παρακολούθηση και τεχνολογικά μέσα θα κάνω μια σύντομη αναφορά. Και θα καταλήξω .

Την πρώτη φορά που βεβαιώθηκα πως με παρακολουθούσαν ήταν το φθινόπωρο του 96. Κάθε φορά που πήγαινα στο σπίτι μου στο Ρέθυμνο έβλαπα ένα τύπο με ένα άσπρο Ford Sierra και με κοίταζε ενώ κρατούσε ένα κινητό και μιλούσε. Μια μέρα σηκώθηκα στις τέσσερις το πρωί τον είδα έξω από το σπίτι μου και με παρακολουθούσε. Πήγα να του ζητήσω το λόγο και εξαφανίστηκε.

 

Στην ίδια πολυκατοικία είχα ακούσει το χαρακτηριστικό γέλιο του έμπα μέσα ρε.Την ίδια περίοδο έχω την υποψία πως με παρακολουθούσαν με τεχνολογικά μέσα. Υποψία που γίνεται βεβαιότητα ένα χρόνο μετά στην Αθήνα που διαπίστωσα πως ότι λέει διαρρέει. Χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Η σιγουρία μου ενισχύεται ένα χρόνο αργότερα στο χωρίο που επιστρέφω και βλέπω άτομα τα οποία είναι τρομοκρατημένα και φοβούνται να μου μιλήσουν.

 

Μάλιστα θυμάμαι σε κάποιες περιπτώσεις που μιλούσα σε κάποιους και τους έλεγα ότι με κυνηγούν. Χτυπούσε το τηλέφωνο τους , τους έλεγαν κάτι και έφευγαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τα τεχνολογικά μέσα παρακολούθησης ομιλίας είναι πάρα πολλά. Ούτε η φασαρία είναι εμπόδιο γιατί η φωνή έχει ταυτότητα.Την υποψία ότι μπορεί να γίνει αποστολή οσμής την είχα πρώτη φορά αρχές του Νοέμβρη του 99.

 

Ενα βράδυ μπήκα στην τουαλέτα και μου χτύπησε από το παράθυρο μειρωδιά από μαγειρευτά φαγητα.Ηταν Παρασκευή ενώ είχα ξεκινήσει απεργία πείνας από τη Δευτέρα. Δεν έφαγα τίποτα για 65 μέρες περίπου.Η υποψία μου έγινε βεβαιότητα τοΥ 2001 στην Αθήνα. Έμενα δίπλα στη Βρετανική Πρεσβεία και κάποιο βράδυ είπα σε κάποιον αστυνομικό πως αντί να βάζουν το σκύλο να μυρίζει τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να δώσουν περιμετρικά της πρεσβείας τις θέσεις σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Το επόμενο βράδυ μου μυρίζει έντονη μυρωδιά από μπαρούτι στη μύτη την ώρα που κατέβαινα από το αυτοκίνητό μου Βασιλίσσης Σοφίας και Πλουτάρχου γωνία.

 

 

 

Στρατής Παπαδογιάννης

Διαβάστηκε 260 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα