ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:29:34μ.μ.
27
Μαΐου

"Λάμπρος Βασιλειάδης" του Γιώργου Σταυράκη

Κατηγορία Πεζογραφία

O Λάμπρος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ είναι ένας αυθεντικός ποιητής & ερμηνευτής με μεγάλα αισθήματα & με ακόμη μεγαλύτερη προσωπικότητα.

STAYRAKISΓεννήθηκε στην όμορφη Αλεξανδρούπολη το έτος 1955, αλλά διαμένει στην Αθήνα. Από μικρός ήταν οπαδός του Άριστα. Με άριστα εισήλθε στην Νομική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με άριστα αποφοίτησε και συνέχισε στην Φιλοσοφική του ιδίου Πανεπιστήμιου. Με Άριστα πορεύτηκε στις επαγγελματικές του δραστηριοτητες αρχικά ως Δικηγόρος και μετέπειτα ως Σύμβουλος ακινήτων.

 

Την μεγαλύτερη όμως Αριστεία την έχει κρατήσει για τις καλλιτεχνικές του δραστηριοτητες ως Ποιητής, Στιχουργός & Ερμηνευτής τραγουδιών όπου με έμφυτο το ταλέντο ασχολήθηκε από τα πρώτα του νεανικά χρόνια.

 

ο Λάμπρος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ως ποιητής εχει την δική του προσωπική σφραγίδα Οι στίχοι του είναι συμπυκνωμένοι με έμφαση στις συλλαβές και στον ήχο, οι οποίοι καταλήγουν σε ένα ρυθμό αυθύπαρκτο και εσωτερικό.

 

Τα θέματα του είναι κυρίως αισθησιακά, φιλοσοφικά & κοινωνικοπολιτικά σε τόνο παραινετικό λειτουργούν ως συμβουλή και δίδαγμα Εκείνο που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι συνθέτει τους στίχους του με μια ευφάνταστη αλληγορία, όπου η ποίηση του παρουσιάζεται ως μια πόρτα, που είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να δουν τη μαγεία της ποίησης, να συλλάβουν τα νοήματα της και να συναντήσουν την "Διαυγή Αντίδρασή " του ποιητή.

 

Ο Λάμπρος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ γνωρίζει καλά ότι λείπει η ελπίδα, η αντοχή & το χαμόγελο από τους Ανθρώπους λόγω των δύσκολων προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, γι αυτό με μια γραφή, υπαινικτική, αλληγορική, αφαιρετική στοχαστική χωρίς φλυαρία προσπαθεί να γεμίσει τους αναγνώστες με συναισθήματα που φέρνουν χαμόγελα και στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας.

 

Ο Λάμπρος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ως ερμηνευτής είναι προικισμένος με το προνόμιο μιας εξαίσιας φωνητικής χροιάς με · μιὰ φωνή λυγερή, βελούδινη, επιβλητική, εύστροφη, διαυγή, & κρυστάλλινη.

 

Ποιητικά έργα του:

• Εξοπλισμός (1975).

• Εξοπλισμός (1986)(επανέκδοση).

• Πολιτική και Πολιτικοί (1986).

• Διαυγής αντίδραση (2000, Εκδ. Σαββάλας).

• Φρούτινα χρόνια (2010, Εκδ. Λεξιτυπος)

 

Δισκογραφικά έργα του:

• CD “Τέσσερις Ανατολές”

• CD “Ίδιος θα μείνω”

 

Από τον Λάμπρο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ δεν λείπει και η τέχνη της υποκριτικής, έχει συμμετάσχει στον κινηματογράφο ως ηθοποιός στην ταινία του Θόδωρου Μαραγκού ''ισοβίτες'' (2008).

 

ΕΝΑ αντιπροσωπευτικό δείγμα από το είδος της ποίησης που υπηρετεί ο εκλεκτός μας ποιητής, είναι οι παρακάτω στίχοι που ακολουθούν.

Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΝΩΣΕΩΝ

Αυτό το μισάνοιχτο

αυτή τη λαχτάρα

να δεις

να δεις

από χαραμάδα

το επιβλητικόν του θεάματος

δε στο στέρησαν μόνο

οι βαριές κουρτίνες

θαμώνων της εξουσίας

με χρονοχρέωση

ούτε τα ημίφωτα

προαναγγελθέντων

διακοπών

υπογείων ρευμάτων

έρπουσας δημοσιότητας

- από πόρτα υπηρεσίας

ούτε λόγος να διαβείς'

άβατο ονειρώξεων ; -

το λάγνον

το λάγνον της περιγραφής

παραμυθάδων αδηφάγων'

αυτό στο στέρησε.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ''Φρούτινα Χρόνια'' Εκδόσεις λεξίτυπον 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Σταυράκης

Συγγραφέας - Ποιητής

Μέλος του Δ.Σ. στη θέση του γενικού εφόρου, της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Μέλος του Δ.Σ. στη θέση του γενικού γραμματέα του Πολιτιστικού Σωματείου "ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ"

Διαβάστηκε 874 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα