ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 - 6:48:53π.μ.

banner468x60

27
Ιανουαρίου

Η ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Β' μέρος) του Νήκου Παναγιωτάρα

Κατηγορία Πεζογραφία

Εδώ όσον κι αν ακούγεται παράξενο οι Αιγαίοι ίδρυσαν αποικία, την ονομαζόμενη Θούλη, Θόλο της γης, που δηλώνει ότι οι Αιγαίοι γνώριζαν την σφαιρικότητα της γης που αποτέλεσε την λυδία λίθο της διάδοσης του πολιτισμού μέσω των αργοναυτικών εκστρατειών ανά την υδρόγειο.

Είναι γνωστό ότι και ο Πύθιος Απόλλωνας πήγαινε στην χώρα των Υπερβορείων από το Φθινόπωρο και επέστρεφε την Άνοιξη.
    

Όταν ο Τηλέμαχος, γιός του Οδυσσέα, πήγε στον βασιλιά Νέστωρα για να μάθει που βρίσκετε ο πατέρας του και από εκεί στην Σπάρτη στον Μενέλαο απ’ όπου πληροφορήθηκε ότι ο Οδυσσέας ήταν στον νησί της Καλυψώς, στον παγωμένο υπερβόρειο κόσμο στο νησί Θούλη, στην Ισλανδία που είχε ανακαλυφθεί εκ νέου από τον Πυθέα τον Μασσαλιώτη. Εκεί υπήρχε ναός του Απόλλωνα και το σύμβολο του περιστρεφόμενου Ήλιου, ο αγκυλωτός σταυρός. Στις περιοχές αυτές ο ήλιος δεν έδυε ποτέ και δεν υπήρχαν αστέρια και θάλασσα.   
    

Κατά τους ερευνητές Πιγιώ και Μπομπάρ ο Οδυσσέας περιπλανήθηκε στον Ατλαντικό, στα Κανάρια νησιά, Μαδέρα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Παταγονία, Ν. Αμερική, εδώ ας σημειωθεί ότι η γνωστή ερευνήτρια-μελετητής του Ομήρου η Henriette Mertz αναφέρει και την Β. Αμερική, και πιο συγκεκριμένα το τρίγωνο των Βερμούδων, όπου και ναυάγησε.
    

Για την αποδεδειγμένη πλέον διαχρονική πορεία των Αργοναυτών μέσω των ποταμών της Ρωσίας προς τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, συνηγορούν και επαυξάνουν τα ευρήματα των ανασκαφών (Ηθικά Πλούταρχου τ. 14, Διόδωρος Σικελιώτης τ. 2, βιβλ. 2 σελ. 26) καθώς και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας που αναφέρουν τάφους Ελλήνων στα παράλια του βόρειου παγωμένου ωκεανού με τα σύμβολα του ιερού Ταύρου και του Πελέκεως.
    

Άκρως εντυπωσιακά τόσο όσον κι εκπληκτικά είναι τα ευρήματα στις Bahamas, Andrews και Bimini (αρχαιότατη ελληνική πόλη Διμήνι) με κυκλώπεια τείχη, μεγάλο αμφορέα δίδυμο αυτού που υπάρχει στο Ηράκλειο της Κρήτης με πέλεκες και κρίνους Μινωικής και Μυκηναϊκής κατασκευής. Τεράστιο ενδιαφέρον έχει επίσης και η ανεύρεση υποβρύχιας ελληνικής πόλης (33 μέτρα βάθος) του 10.000 π.Χ. στα δυτικά της Okinawa όπου εκεί διαφαίνεται ότι λατρευόταν ο Διόνυσος.
    

Και οι Κέλτες είναι Κρητικής καταγωγής των οποίων Γενάρχης ήταν γιός Τιτάνα ο οποίος και παντρεύτηκε γυναίκα από την Κρήτη, οι οποίοι μάλιστα συναντούσαν τους Αργοναύτες στις εκστρατείες τους και είχαν Θεούς τους Διόσκουρους, Κάστορα και Πολυδεύκη που ήταν Αργοναύτες και τους θεωρούσαν μάλιστα προστάτες των ναυτικών. Ο Δίας τους μετέτρεψε σε υπέρλαμπρα αστερία στον αστερισμό των Διδύμων κι όταν εμφανίζονται στον Ουρανό η θύελλα σταματάει και η θάλασσα γαληνεύει προς σωτηρία των ναυτικών. Ο Μέγας όμως Θεός τους ήταν ο Odin, δηλαδή Δίας ή Απόλλωνας ή Ορφέας από την λέξη «Ωδή».
    

Γενικώς οι Αιγαιΐτες πολύ πριν του Τρωικού Πολέμου ανέπτυξαν πληθώρα αποικιών σε όλη την Ευρώπη, την Νότια και Βόρεια Αμερική, τον Καναδά και την Άπω Ανατολή. Στην Β. Αμερική βρέθηκαν ελληνικοί οικισμοί στην Florida, Mississippi, Minnesota κ.α. καθώς και σήματα ελληνικά. Ο ποταμός της Washington Potomac είναι ο Ποταμός στα ελληνικά. Πολλές δε φυλές των Ινδιάνων φέρουν ελληνικές επωνυμίες όπως: 1) Pontiacs = Ποντιακοί,
2)    Navajos = Ναυαγοί, 3) Μάνταενς = Μαντινείς, 4) Κροάτανς = Κροτωνιάτες, 5) Ελέοντες = Ελευσίνιοι κατά πάσαν πιθανότητα. Ο ίδιος ο Πλούταρχος έχει εξιστορήσει για πανάρχαιο αποικισμό των Ελλήνων στην Αμερική.
    

Οι Ινδιάνοι θεωρούνται απόγονοι των Ατλάντων.112 Σύμφωνα με τον Πλάτωνα η αυτοκρατορία της Ατλαντίδας εκτεινόταν επί του συνόλου των νήσων του Ατλαντικού Ωκεανού και στα πολλά εδάφη της ανήκε και η Αμερική.  


Ο Πλάτωνας στον Τίμαιο (25α) γράφει: Σ’ αυτό το νησί, την Ατλαντίδα, αναπτύχθηκε υπο βασιλική εξουσία μια μεγάλη και θαυμαστή δύναμη που κυριάρχησε και σε πολλά άλλα νησιά και μέρη της απέναντι ηπείρου (Αμερική). Ο δε Διόδωρος ο Σικελιώτης αναφερόμενος στην καταγωγή των Ατλάντων φέρει ως γένος Τιτάνων, ο δε αδελφός του Τιτάνα Άτλαντα, ο Κρόνος, κυριαρχούσε στην Ιταλία, Σικελία, Λιβύη κ.τ.λ. Στην Σικελία μάλιστα ως γνωστόν οι ψηλές τοποθεσίες όπως έχει προαναφερθεί ονομάζονται Κρόνια. Στα Ηθικά του ο Πλούταρχος αποκαλύπτει όχι μόνο την ύπαρξη της Αμερικανικής ηπείρου αλλάκαι την Κρονία καταγωγή των κατοίκων της.     
    

Στην Αλάσκα, τα τοτέμ των Εσκιμώων είναι γεμάτα με ελληνικά σύμβολα/σήματα, ο Αετός του Δία και τα κέρατα του ιερού Ταύρου. Στην Ν. Αμερική ο Αμαζόνιος πήρε το όνομά του από τις Αμαζόνες, εδώ βρέθηκαν ελληνικές επιγραφές με Γραμμική Γραφή Α. Η αρχαιολόγος Mertz στις πηγές του Πλατυπόταμου (Rio de La Plata) βρήκε 2.000 όστρακαμε ελληνικούς χαρακτήρες μέχρι και ελληνικούς αμφορείς. Ελληνικοί οικισμοί βρέθηκαν επίσης στην Βενεζουέλα, στην Βραζιλία, στην Βολιβία κ.τ.λ. Εκτός των ελληνικών αγγείων και κοσμημάτων στην Βραζιλία και την Κολομβία βρέθηκαν δίσκοι ανάλογοι του δίσκου της Φαιστού.
    

Ο δίσκος της Φαιστού είναι η πρώτη μέχρι σήμερα τυπογραφική καταγραφή μηνυμάτων με 45 στο σύνολο σύμβολα που παραμένει ακόμη άγνωστο τι παριστάνουν. Είναι θρησκευτικός ύμνος; Πολεμικός παιάνας; Προφητεία; (ηλικίας 17.000 χρόνων π.Χ.). Ο Ιερέας του Απόλλωνα μας πληροφορεί ότι υπήρχαν ελληνικές αποικίες στα παράλια της Ν. Αμερικής.
    

Στην Ν. Αμερική, στο ανάκτορο του Chavin 1.200 π.Χ., οι Μέδουσες και οι Γοργόνες θυμίζουν τον μύθο του Περσέα. Κατά τον καθηγητή Enrico Mattievich ο Άδης και η Περσεφόνη έζησαν και στις Κεντρικές Άνδεις του Περού. Τονίζει δε με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες είναι εκείνοι που ανακάλυψαν την Αμερική πολλά χρόνια πριν τον Leaf Erikson ή τον Κολόμβο, και παρ’ αυτά έρχεται επίσης να μας πει ότι ο Κολόμβος ήταν Έλληνας (Enrico Mattievich, Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση).
    

Στις Κεντρικές Άνδεις στο Περού βρέθηκαν υπολείμματα ενός φημισμένου μαντείου ηλικίας άνω των 3.000 ετών το οποίο φέρει το όνομα «Κατοικία του Άδη και της Περσεφόνης». Πυραμίδες ανάλογες με εκείνες που κατασκεύασαν οι Έλληνες στην Κίνα βρέθηκαν στην Κεντρική Αμερική, Μεξικό και Γουατεμάλα.
    

Οι αρχαίοι αυτοκράτορές τους αποκαλούνταν στα Κινεζικά ‘γιοί του Ουρανού’, ταυτιζόμενοι σαφέστατα προς τους Αρχαίους Ελληνικούς Θεούς, βασιλείς της προκατακλυσμιαίας εποχής που εκπολίτισαν την οικουμένη. Η λέξη «Ινδός», είναι ελληνική και σημαίνει «γιός του Διός» (+ ΙΝΝ = γιός).
    

Το Λάος από την λέξη «λαός», ελληνικές είναι επίσης οι λέξεις Πολυνησία, Ινδονησία, Μελανησία, Μικρονησία κ.λ.π. Παντού απαντούμε τα ελληνικά σύμβολα της Γοργόνας Αθηνάς, του Δελφικού όφεως, της Τρίαινας του Ποσειδώνα, του Δικέφαλου Αετού του Δία, της παρουσίας λιονταριών άνωθεν των πυλών, τα Κρητικά σύμβολα Εγχειριδίων, Ταύρου κ.λ.π.
    

Στην Κορέα βρέθηκε αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική όπως και στην Ζιμπαμπού. Βρέθηκε μεταξύ άλλων και ένας πέτρινος πύργος ανάλογος του χειμάρρου της Νάξου (4ος π.Χ. αιώνας) και των οχυρών στην Αρχαία Αιγόσθενα (Πόρτο Γερμενό) και του Ναυστάθμου των Αθηνών. Πανάρχαιος αποικισμός από Κρήτες βρέθηκε και στην Ινδονησία.
    

Οι Αραουκανοί της Χιλής ισχυρίζονται ότι είναι μακρινοί απόγονοι των Σπαρτιατών και στα βιβλία τους γίνεται αναφορά του μύθου του Αετού του Δία. Ο Ζευς θέλοντας να βρει το κέντρο της Γης εξαπέλυσε δυο δίδυμους αετούς, τον ένα προς την Δύση και τον άλλο προς την Ανατολή, και οι δυο συναντήθηκαν στον Όλυμπο. Από τότε ο Δικέφαλος αετός έγινε και το σύμβολο του Δία. Πρόσφατα Αμερικανοί ερευνητές μέτρησαν την απόσταση από τον
Όλυμπο προς τις Η.Π.Α. και την Ινδία και βρήκαν ότι πραγματικά το βουνό του Ολύμπου βρίσκεται στο κέντρο της γης.
    

Ένας μεγάλος αριθμός από τις λέξεις τους έχουν προέλευση καθαρά ελληνική. Η δε λέξη Χιλή είναι παραφθορά της λέξης ‘φυλή’. Γενικά μπορούμε να δούμε πως σε ολόκληρη την υφήλιο είναι διάσπαρτα τα ίχνη των Αιγαιϊτών πέραν των 25.000 ετών. Το αμερικανικό περιοδικό “Ancient America” καθώς επίσης και ο Πλούταρχος αναφέρονται σε πανάρχαιο ελληνικό αποικισμό στην Αμερική.
    

Ας δούμε εκτενέστερα τώρα την αποίκηση των Ελλήνων ανά την Ευρώπη. Οι Έλληνες σε ανάμνηση των άθλων των ηρώων τους έστηναν αναθηματικές στήλες, τέτοιες είναι και αυτές του Γιβραλτάρ εξ’ αιτίας των άθλων του Ηρακλή. Οι Αιγύπτιοι απλούστευσαν τις στήλες σε τετράπλευρο οβελίσκο (λέξη ελληνική) και οι Ισλαμιστές αργότερα σε κυλινδρικό κίονα, τον Μιναρέ (λέξη κι αυτή ελληνική = μονήρης) και οι Χριστιανοί σε κωδωνοστάσιο.
    

Η ελληνικότητα της Ευρώπης αναδύεται από την προϊστορική περίοδο μέσα από άπειρες κι αδιάσειστες αποδείξεις τις οποίες παραθέτω πιο κάτω:
    

Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει πληθώρα ελληνικών επιγραφών στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ισπανία κ.τ.λ. και ένας απίστευτος όγκος βιβλιογραφίας όπως:
(Ν. Ασπιώτης – Georgius Kaibel – Albertus Lebegue, Inscriiptiones Graeca, Berlin, X 1890, XVI.23, 29, 89 Σ. Αλούπης: Ιστορικά και Γλωσσικά Μελετήματα, «Μασσαλιώτικος Πολιτισμός», Σεπ. 1996. Μ. Δημόπουλος, «Προϊστορικοί Έλληνες στην Β. Ευρώπη», Μάρτιος 2000).      

 


ΕΥΡΩΠΗ
    

Ο Ιούλιος Καίσαρας στο βιβλίο του αναφέρει στην Γαλατία δυο τάξεις προσώπων, τους Δρυίδες και τους Ιππότες (De Bello Gallico). Οι Δρυίδες, παιδιά του ιερού δέντρου του Δία (Δρυς) αποτελούσαν τους θρησκευτικούς – πολιτικούς ηγέτες και οι Ιππότες που κατάγονται από τους προϊστορικούς Έλληνες Ιππότες των Ορφικών και Ομηρικών Επών (Ιλιάδα Β 601 – Δ 212 – Ε 126):25 «Γερρήνιε Ιππότα Νέστωρ, Ιππότα Πηλεύ, Ιππότα Τηδεύ κ.λ.π.» χρησιμοποιούσαν δε στα δημόσια μα και στα απόρρητα έγγραφα τα ελληνικά γράμματα και βεβαίωναν ότι τα πάντα προήρθαν από τον κοινό πατέρα, τον Δις, αλλιώς τον Δία.
    

Όταν ο Ιούλιος Καίσαρας έφτασε στο Λοζέρ της Γαλλίας προς μεγάλη του έκπληξη είδε τους Λεγεωνάριους να μιλάνε Ελληνικά με τους Γαλάτες.  

 


ΒΡΕΤΑΝΙΑ
    

Η καταγωγή του Βρετανικού λαού είναι από την Τροία. Η Βρετανία είναι το νησί του Βρούτου, ανιψιού του Αινεία, ο οποίος θέλησε να ιδρύσει εδώ την Νέα Τροία μετά την άλωσή της. Στο νησί υπάρχουν άπειροι Μινωικοί και Μυκηναϊκοί τάφοι. Πριν φτάσει στην Βρετανία σταμάτησε στην Μάλτα και στην συνέχεια λέγεται ότι ήταν από τον Ναό της Αρτέμιδος που έλαβε τον χρησμό περί ιδρύσεως μιας Νέας Τροίας.   
    

Ο Γίγαντας του Cerne Abbas στον λόφο του Dorset παριστάνει τον ροπαλοφόρο Ηρακλή και ο ναός των Κελτών Stonehenge είναι επίσης έργο των Ελλήνων Κασσιτεριτών, ίδιοι με τους Κρήτες που ταξίδευαν στις Κασσιτέρινες νήσους για μεταφορά κι εμπορία κασσίτερου. Ο ναός αυτός, ηλικίας 2.500 ετών π.Χ., τις ίδιες ακριβώς χαράξεις με εκείνες αποκλειστικώς των Δρυΐδων ιερέων του Μαντείου τους Διός στην Δωδώνη.
    

Οι περιοχές Cork και Guard hill φέρουν επιγραφές που δηλώνουν την ύπαρξη μαντείων, ιερών του Ήλιου, της Αθηνάς, του Διονύσου και του Δία. Ο Λουκιανός όταν επισκέφτηκε την χώρα επί Ρωμαιοκρατίας, εξεπλάγη όταν οι ντόπιοι του μίλησαν σε άπταιστα ελληνικά για τον Ηρακλή, τον Ερμή, τον Όμηρο και τον Ευριπίδη.
    

Στον ευρύτερο χώρο του Stonehenge, υπάρχουν χαραγμένα ελληνικά σύμβολα, όπως Μυκηναϊκά εγχειρίδια, ξιφίδια και το βέλος του Απόλλωνα. Ο πολυβραβευμένος αρχαιολόγος Christopher O’ Chippendale σε βιβλίο του το 1994 γράφει: «Μακρά στον Βορρά, 1.500 μίλια μακριά από το σπίτι του, στην υπηρεσία του άρχοντα του Essex, ο αρχικτίστης των Μυκηνών έγινε ο πρώτος αρχιτέκτονας στην Αγγλία».
    

Ο Άγγλος καθηγητής του πανεπιστημίου του Cambridge, C. Renfrew, μας λέει ότι ο Αιγαιακός πολιτισμός είναι αυτόνομος και ότι οι Αιγαίοι έφτασαν στα Βρετανικά νησιά γύρω στο 4.000 π.Χ. Στο Hyde Park του Λονδίνου δεσπόζει η βασίλισσα της Αγγλίας Boa-Dicea επί δρεπανοφόρου άρματος, ήτοι ελληνικού άρματος και το όνομα Boa-Dicea = Βασίλισσα Διός.  
    

Επίσης η λέξη Αλβιόνα που καλείται η Αγγλία είναι ελληνική λέξη από το Αλφός που σημαίνει λευκός, από τους λευκούς βράχους του Dover. Ελληνική είναι επίσης και η λέξη Cornwall, η ονομασία του ακρωτηρίου της Κορνουάλλης που οι Αρχαίοι Έλληνες το ονόμασαν Κέρας του Αιόλου, εξ’ αιτίας των θυελλωδών ανέμων που το μαστίζουν και οι Ρωμαίοι στην μεταφορά, μεταφράζοντας το στα λατινικά το αποκάλεσαν Cornus Aeolis.
    

Στην Σκωτία επίσης, που σημαίνει κατά βάθος Σκοτεινή χώρα οι άνδρες φέρουν το πολεμικό ένδυμα των Αρχαίων Ελλήνων οπλιτών και των ευζώνων, την φούστα (kilt) καθώς και την ελληνική λύρα που προηγείται της στρατιωτικής μπάντας ως και την περίφημη γκάιντα. Αλλά και ο πολεμικός τους χορός είναι παρόμοιος του πυρρίχιου των Αρχαίων Ελλήνων που τον χόρευαν στην γιορτή των Διόσκουρων στα Παναθήναια.
    

Η Ιρλανδία είναι επίσης λέξη ελληνική που σημαίνει το νησί της Ίριδος όπου και υπάρχουν Αρχαίοι Ελληνικοί τάφοι για να το επιβεβαιώσουν από το 2.000 π.Χ. Οι πρώτοι πού έφτασαν στην σημερινή Ιρλανδία ήταν οι Αιγαιΐτες με αρχηγό τον Παρθόλωνα, στην συνέχεια έφτασαν εδώ οι Αχαιοί και οι Μιλήσιοι (Will and Ariel Durant,39 Παγκόσμια Ιστορία, Στράβωνας Celeries: Histoire de la Navigation).
    

Ο πρώτος βασιλιάς της Αγγλίας ήταν ο Uther που δεν είναι άσχετος με την μητέρα του Θησέα την Αίθρα ή την παρθένα Αθηνά, ή τον Δία επειδή Αιθήρ σημαίνει Αγνός.
    

Ιρλανδικά κείμενα μιλάνε για μετανάστευση προϊστορικών Αιγαίων στην Ιρλανδία και την Μ. Βρετανία το 2.640 π.Χ. (Labor Gabolas, βιβλίο εισβολής στην Ιρλανδία με αρχηγό τον Παρθόλωνα). Στην συνέχεια αποίκισαν το νησί οι Δαναοί και τέλος οι Μιλήσιοι. Ομαδικοί δε τάφοι υπάρχουν ακόμη και σήμερα στον λόφο Τάλλιγκεϊτ.
    

Ο Oggi Kari στο βιβλίο του «Ήθη – Έθιμα Αρχαίων Ιρλανδών (εκδ. Δουβλίνο 1873)», γράφει: Οι αρχαίοι συγγραφείς κατέγραφαν ότι ο Παρθόλων έφτασε στην Ιρλανδία μετά τον κατακλυσμό με μια μικρή ομάδα και με 3 Δρυίδες, τον Φιόν, τον Αίολο και τον Φομόρη που δηλώνουν την Νόηση, την Γνώση και την Έρευνα που μετέδωσαν στον Ιρλανδικό λαό.
    

Άλλοι άποικοι υπήρξαν οι Δαναοί που κατέφθασαν με μεγάλο στόλο (βιβλίο Αρχαίες Ιρλανδικές Ιστορίες – Δουβλίνο 1936). Ο R. Graves γράφει ότι οι Μιλήσιοι, οι απόγονοι του Μιλήτου, γιού του Απόλλωνα, μέσω της Δανίας κατάλαβαν την Βρετανία που την ονόμασαν Ντανάαν.


Ο R. Morgan στο βιβλίο του «Βρετανική Καμβρία» εκδ. 1857 Λονδίνο, αναφέρεται στην καταγωγή του Βρετανικού λαού από την Τροία και τους Τρώες που ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν εδώ και 15 αιώνες τώρα.
    

Βρετανία = χώρα του Βρούτου, ανιψιού του Αινεία. Τρεις γιοί του Βρούτου που γεννήθηκαν στην Βρετανία πήραν το όνομα 3 φυλών της νήσου, Λόκρινος, Κάμβειρος και Αλβάνακτος. Ας σημειωθεί ότι η διακυβέρνηση της Βρετανίας είναι παρόμοια για να μη πω όμοια με εκείνη της Σπάρτης – Ελλάδας – Ρώμης όπου κάθε υπήκοος απολαμβάνει την ίδια ελευθερία με τον βασιλιά.

 


ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ
    

Οι Αργοναύτες μετά την εκστρατεία που πραγματοποίησαν στην Κολχίδα, επέστρεψαν στην Θεσσαλία, αλλά συνέχισαν βόρεια μετά την οργή του Δία για τον φόνο του Αψύρτου, μέσω του Ηριδανού και του Ρήνου ποταμού. Ο γνωστός, από την κατάρριψη των ινδοευρωπαϊκών μυθευμάτων, καθηγητής του πανεπιστημίου του Cambridge o Collin Renfrew στο βιβλίο του «Αρχαιολογία και Γλώσσα», υποστηρίζει ότι ελληνικά φύλα προ 7.000 ετών βρίσκονται στον βορρά.
    

Εδώ υπάρχουν ταφικά μνημεία σχήματος πλοίου σε ανάμνηση της Αργούς και για Θεούς τους έχουν και λατρεύουν τους Διόσκουρους. Κατά τον Καλλίμαχο Διογένη η γραφή τους είναι μια παραλλαγή της Ελληνικής Γραμμικής Γραφής Α. Υπάρχει επίσης και μια πληθώρα επιγραφών με τα ονόματα των Διόσκουρων, του Θορ (Ερμή), της Αίθρας, μητέρα του Θησέα, Uther, Αιθήρ, Ζευς, Δευς.   

 


ΑΛΠΕΙΣ
    

Η πλέον πασίγνωστη οροσειρά των Άλπεων δεν κατακτήθηκε για πρώτη φορά από τον Αννίβα όπως πίστευαν πολλοί, αλλά πολλές χιλιετίες πρίν από τον Ηρακλή (Διόδωρος, Σικελιώτης).

 


ΙΤΑΛΙΑ
    

Οι Ετρούσκοι, οι πρόγονοι των Λατίνων, είναι άποικοι από το Αιγαίο (Διον. Αλικαρνασεύς, Α΄ τόμος Ιστοριών, Ηρόδοτος, Α 94 των Ιστοριών του, Πελασγοί-Μινωίτες-Μυκηναίοι, οι πρώτοι άποικοι). Οι Έλληνες Λύδιοι υπό την αρχηγία του Τυρσηνού εγκαταστάθηκαν στην Τυρρηνία, μαζί και οι Τυρρηναίοι Πελασγοί της Λήμνου (Στράβωνας, Θουκυδίδης).  
    

Ο Τυρρηναίος Ταρκύνιος, βασιλιάς της Ρώμης, ήταν γιός του Δημάρατου της Κορίνθου. Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε και ο ερευνητής των Πελασγικών επιγραφών ο Ι. Θωμόπουλος, ότι οι Ετρούσκοι ήταν Πελασγοί (Πελασγικά 1912).
    

Τονίζει μάλιστα ότι οι ιδρυτές της Ρώμης ήταν οι Αρκάδες όπως δηλώνει το όνομα της πόλης Ρώμη, (Πλούταρχος, «Το μέγα της Ρώμης όνομα οι Πελασγοί επί τα πλείστα της οικουμένης πλανηθέντες λέγεται αυτόθι κατοικείσαι και δια την εν όπλοις Ρώμην ούτως ονόμασαι την πόλιν» (βίος Ρωμύλου). Οι Πελασγοί, Αρκάδες και Κρήτες το 3.000-2.000 π.Χ. βρίσκονταν στην Ρώμη. Η Ρώμη κτίστηκε το 1.260 π.Χ., 60 χρόνια προ του Τρωικού Πολέμου και 60 χρόνια μετά την άλωση της Τροίας φτάνει στην Ρώμη ο Αχαιός Αινείας με ομάδα Αχαιών.
    

Ο Ρωμύλος και ο Ρώμος έλαβαν μέρος στην 3η ίδρυση της Ρώμης 333 χρόνια μετά τον Εύανδρο, το 754 π.Χ. και είναι απόγονοι του Αινεία, του γιού της Θεάς Αφροδίτης.


Και οι εορτές των Καρμανταλίων γίνονται προς τιμήν της μητέρας και συζύγου του Αρκάδα Ευάνδρου.
    

Οι Αρκάδες τελούσαν πολλές Ιεροτελεστίες στον Λύκαιο Πάνα, Λύκαιο Ζευς, Λύκαινα της Ρώμης, που είναι και συμβολικό στοιχείο. Ο δεύτερος αποικισμός έγινε από ξηράς μέσω της Βενετίας. (Διον. Αλικαρνασεύς Κεφ. 11, παρ. 3).    
 

Το ίδιο παραδέχονται επίσης ο Στράβωνας και ο Ρωμαίος συγγραφέας Κοίλιος, ότι η Ρώμη είναι Ελληνική αποικία και ότι σε αυτήν γίνεται κατά ελληνικόν τρόπο η πατροπαράδοτη θυσία προς τιμή του Ηρακλή.
    

Ο Παυσανίας μας πληροφορεί ότι ο σοφός και άριστος πολεμιστής Αρκάς Εύανδρος ίδρυσε μέρος της Ρώμης με την ονομασία Παλλάντιον από την ομώνυμη πόλη της Αρκαδίας το 1.260 π.Χ. Ο δε Πελασγός Οίνωτρος με τον αδελφό του Πευκέτιο ίδρυσαν τον Οινωτρία, ο βασιλιάς της Κρήτης Μίνως την Μίνωα και ο Ιταλός γιός του Λατίνου, γιού του Ηρακλή, ίδρυσε το βασίλειο της Ιταλίας. (Παυσανίας, Αρκαδικά Κεφ. 43 – Βιργίλιος Αινειάδα 8,51 –
Οβίδιος 5,9).
    

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία οι Λατίνοι ήταν ελληνικό φύλο. Στην Θεογονία αναφέρεται ότι η Κίρκη από τον Οδυσσέα απέκτησε τον Ατρέα και τον Τηλέγονο επονομαζόμενο Λατίνο, του οποίου ο γιός είναι ο Ιταλός, ο ιδρυτής του Βασιλείου της Ιταλίας. Κατά τον ρήτορα-διδάσκαλο Λατίνο Κοϊντιλιανό η γλώσσα τους μοιάζει πολύ με την αιολική διάλεκτο.
    

Την ίδια άποψη έχουν επίσης και ο Βάρρων, ο Τυρρανίων και άλλοι «Περί της ρωμαϊκής διαλέκτου ότι εστίν εκ της Ελληνικής». Απ’ αυτά συμπεραίνομαι ότι στις φλέβες των σύγχρονων Ιταλών ρέει άφθονο ελληνικό αίμα που συμφωνεί και με το DNA του Ιταλικού λαού.
    

Ο αποικισμός της Ιταλίας από τους Έλληνες πηγαίνει πίσω στους χρόνους της βασιλείας του Κρόνου, του πατέρα του Δία «… Ως οι πολλοί λέγουσι επί τιμή τον Κρόνον πλοίον διαπεράσαντος εις Ιταλίαν», (Πλούταρχος, Ρωμαϊκά Αίτια, 41). Εξ’ ου και η εορτή των Κρονίων προς τιμή του Κρόνου.
    

Ο Ρωμαίος συγγραφέας Κοίλιος συνηγορεί ότι η Ρώμη ήταν ελληνική αποικία με τις πατροπαράδοτες θυσίες προς τιμή του Ηρακλή και ότι μάλιστα γίνονται με τον καθορισμένο ελληνικό τρόπο. Ο μεγαλύτερος Θεών των Ρωμαίων ήταν ο Ιανός, Έλληνας από την Περραιβία της Θεσσαλίας ο οποίος έφτασε στην Ιταλία για να εξημερώσει τις μεταβολές του τρόπου ζωής και της γλώσσας και γενικώς τον εκπολιτισμό (Πλούταρχος, Ρωμαϊκά Αίτια, 22). Αλλά και ο μεγάλος νομοθέτης και βασιλιάς των Ρωμαίων, ο Νουμάς, ήταν Λακεδαιμόνιος (Πλούταρχος, Νουμάς Ι).
    

Καθόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς ότι το 80% των φυλετικών χαρακτηριστικών των Ιταλών είναι ελληνικά. Στην Κάτω Ιταλία υπάρχουν άπειρες αρχαίες ελληνικές πόλεις όπως ο Τάρανδος, η Ημέρα, η Κατάνια, οι Συρακούσες, η Κύμη, η Νάξος, η Μεθήνη κ.τ.λ. Athina, Alpinu, Norma, Arifia, οι οποίες κτίστηκαν από τον Ιππόλυτο, γιό του Θησέα, την Tusculum που ιδρύθηκε από τον γιό του Οδυσσέα και της Κίρκης τον Τηλέγονο,
περί τις 120 ελληνικές πόλεις υπήρχαν στην νότιο Ιταλία και την Σικελία.
    

Η Σικελία αργότερα αποτέλεσε αποικία των Κορινθίων150 και οι κάτοικοί της θεωρούνται απόγονοι των πρώτων Ελλήνων αποίκων. Πρόσφατα επίσης στο Λάτιο αποκαλύφτηκε αρχαία Πελασγική πόλη όπου εκεί τιμούσαν τον μυθικό βασιλιά Κρόνο με εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες διαρκούσαν μια εβδομάδα, τα ονομαζόμενα Κρόνια (Saturnia). Η Σικελία επίσης αναφέρεται από την προϊστορική εποχή από τον Όμηρο με το όνομα Τρινακρία, λόγω του τριγωνικού γεωγραφικού της σχήματος.
    

Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Μίνωας διώκοντας τον Δαίδαλο είχε έρθει στην Σινανία, την καλούμενη τότε Σικελία όπου και πέθανε από βίαιο θάνατο.


Το όνομα Σινανία το πήρε από τον βασιλιά της Σικάν που φέρεται και ως ο πατέρας των Κυκλώπων εξ’ ου και οι ερμηνευτές του Ομήρου φέρουν ως κατοίκους της τους Κύκλωπες, τους Λαιστρυγόνες και τους Γίγαντες ακόμη και τους Τρώες μετά την άλωση της Τροίας.   
    

Στην Κάτω Νότια Ιταλία είναι η Μεγάλη Ελλάδα (Magna Graecia) με πολλές εκατοντάδες πόλεις και χωριά που τονίζουν ότι αυτοί δεν είναι παρά οι αληθινοί (Veri) Έλληνες με την πανάρχαια καταγωγή τους από τους πρώτους άποικους των Αιγαιατών πριν από 5.000 χρόνια π.Χ. και ομιλούν από τότε ελληνικά.
    

Πάρα πολλοί επιφανείς Έλληνες έχουν την καταγωγή τους ή διέπρεψαν εκεί όπως οι Πυθαγόρας, Αρχιμήδης, Παρμενίδης, Ζήνωνας, Εμπεδοκλής κ.α. ακόμη και οι Ολυμπιονίκεςόπως ο Μίλωνας από τον Κρότωνα, 710 π.Χ.130
    

Το νησί της Σαρδηνίας ανακάλυψαν και χαρτογράφησαν πριν τον Ηρακλή, Έλληνες ναυτικοί και έμποροι, της είχαν δε δώσει το όνομα Ιχνούσα, μιας και το σχήμα της όντας μοιάζει με πατημασιά ανθρώπου (Παυσανίας, Φωκικά, 17).
    

Στην συνέχεια μετανάστευσαν σε αυτή και οι Έλληνες της Λιβύης και όχι πολύ αργότερα έφτασε εκεί από την Ελλάδα με τους συντρόφους του ο Αρισταίος, γιός του Απόλλωνα και της Κυρήνης.               
    

Η Έλβα επίσης είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων με το όνομα Αιθάλη επειδή εκεί υπήρχαν ορυχεία σιδήρου. Ο Ιάσωνας κατά την Αργοναυτική εκστρατεία είχε προσεγγίσει το νησί «έστι δε κατά την Αιθαλίαν λιμήν Αργώος από της Αργούς ως φασίν» (Στράβωνας, 224).

 


ΓΑΛΛΙΑ
    

Η λέξη κατά τον Ι. Θωμόπουλο είναι καθαρά Πελασγική και σημαίνει πεδινή χώρα. Ο Στράβωνας στα γεωγραφικά του αποκαλεί την Γαλατίαν Γαλλογραικίαν (TV 468). Σε όλη την Γαλλία βρίσκονται τάφοι ηγεμόνων με ελληνικά έργα τέχνης σύμφωνα με τον Γάλλο καθηγητή Claude Roller (διάλεξη Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών) και την Αθηνά Καλογεροπούλου (Εφημ. «Καθημερινή», 17-12-1989). Εντυπωσιακή είναι και η αποκάλυψη ότι το Παρίσι ιδρύθηκε από τον Ηρακλή με την ονομασία Αλησία προς τιμήν της Αλίας, από την περιπλάνησή του στην Ευρώπη. Στον βυθό του Σηκουάνα το 1987 βρέθηκε ορειχάλκινο ελληνικό αγαλματίδιο θεάς επί λέμβου με ακρόπωρον πάπια, παρόμοιο με αυτό της Κύπρου. Επιπλέον η γραφή Gozel, ηλικίας 55.000 χρόνων, είναι η Γραμμική Α κατά τον Καλλίμαχο Διογένη. Πρόσφατα αποκρυπτογραφήθηκαν 5 εξ’ αυτών και όλες μιλούν ελληνικά:
«…στον αθάνατο ήλιο, θα εμμείνω Δία, ξεσήκωσα από την γη σου τον οίκο σου. Στην Ευρώπη έλα γιέ γονυπετής».  
    

Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά την ίδρυση της Μασσαλίας από τους Φωκαείς το 600 π.Χ. ακόμη τον Πυθέα τον Μασσαλιώτη, τον Έλληνα ποντοπόρο του 4ου π.Χ. αιώνα που εξερεύνησε όλη την περιοχή μέχρι την Νορβηγία και την Αγγλία, ο ίδιος υπολόγισε το γεωγραφικό πλάτος της Μασσαλίας.  
    

Ο Ηρακλής στην Γαλλία απέκτησε γιό με το όνομα Γαλάτη εξ’ ου και η Γαλατία. Ο Πυθέας (324 π.Χ.) ο Μασσαλιώτης, μαθηματικός, αστρονόμος – γεωγράφος υποστήριξε την σφαιρικότητα της γης, ερμήνευσε την παλίρροια από την επίδραση της Σελήνης και ταξίδεψε στον Β. παγωμένο Ωκεανό. Έκανε λόγο επίσης για την ημέρα των 19 ωρών, την συνεχή νύχτα του χειμώνα, το Βόρειο Σέλας και την πεπηγία θάλασσα στην Ισλανδία.

 


ΚΟΡΣΙΚΗ
    

Κορσική ή Καλλίστη. Το 565 π.Χ. οι Φωκαείς έφυγαν από την Φώκαια εξ’ αιτίας των Περσών, και εγκαταστάθηκαν στην Κορσική κτίζοντας την πόλη Αλία ή Αλαλία. Το 1715 μ.Χ. πολλές οικογένειες Μανιατών λόγω της Τουρκοκρατίας έφυγαν από την Μάνη και ήρθαν να εγκατασταθούν στο Αιάκειο της Κορσικής. Μεταξύ των οικογενειών που εγκατέλειψαν την Μάνη ήταν και η οικογένεια του μεγάλου Ναπολέοντα από το Οίτυλο της Μάνης, συνεπώς ο μέγας Ναπολέοντας είναι ένας ακόμη Έλληνας και μάλιστα Μανιάτης.
   

Το όνομα δε Βοναπάρτης = Καλημέρης. Το νησί της Κορσικής ανακαλύφτηκε πολύ νωρίς από τους Έλληνες και άκουγε στο όνομα Κύρνος από το όνομα του γιού του Ηρακλή. Στο νησί υπάρχουν γλυπτά από γρανίτη, σχήματος φαλλού, ανάλογα με αυτά τα ευρήματα που υπάρχουν και στην Δήλο («Εστί δε νήσος ου πολύ απέχουσα της Σαρδούς, Κύρνος υπό Ελλήνων»), αναφέρει ο Παυσανίας (Φωκικά, 17).

 


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    

Αυτή φέρει την ελληνική ονομασία Deus-Land, δηλαδή γη του Διός. Ο Ρωμαίος ιστορικός Κορνήλιος αναφέρεται στην εύρεση πόλης με το όνομα Πέτρα όπου όλοι οι τάφοι ήταν πέτρινοι με χαραγμένα ελληνικά ονόματα μεταξύ των οποίων αυτό του Οδυσσέα και του Λαέρτη. (De origine situ moribus ac populis Germanorum). Και το όνομα Κέλτης είναι ελληνικό προερχόμενο από το Κέλης που σημαίνει ταχύς, όνομα σήμερα των δρομέων αλόγων του ιπποδρόμου. (Ο ιππότης Κέλης βρίσκεται και στο αρχαιολογικό μουσείο των Αθηνών). Αρχικά οι Κέλτες ήταν έφιπποι ιππότες των Ορφικών και των Ομηρικών επών. Το σύμβολο του Γ΄ Ράιχ Σβάστικα (αγκυλωτός σταυρός), τυγχάνει να είναι προκατακλυσμιαίο Απολλώνειο ηλιακό σύμβολο και αναφέρεται και στους ορφικούς ύμνους, κυρίως δε στον Ήλιο, «Κράσιν έχων ωρών τετραβάμοσι ποσσί χορεύειν», κι έτσι εμφανίζεται ο ήλιος να χορεύει κυκλικά στα τέσσερα πόδια.
    

Για τον συμβολισμό του υπάρχουν διάφορες εκδοχές που παριστάνουν τις τέσσερεις δυνάμεις που συνθέτουν την ζωή, δηλαδή το νερό, τον αέρα, την γη και την φωτιά, ή τα τέσσερα δεξιόστροφα και αριστερόστροφα αρχικά των λέξεων Γαία-Γένεσις-Γνώσις-Γεωμετρία ή ακόμη τον ετήσιο κύκλο περιφοράς των Ursa Major και Ursa Minor (Μεγάλης και Μικρής Άρκτου) προς τις θέσεις των άστρων κατά τις τέσσερεις εποχές του έτους που σχηματίζουν τον αγκυλωτό σταυρό. Βρίσκεται δε σε πολλούς ιερούς χώρους, στα Ασκληπιεία Κω και Επιδαύρου, στην ασπίδα του Φιλίππου του Β΄ πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον χιτώνα της Θεάς Αθηνάς, σε πολλούς ανδριάντες επιφανών ανδρών και θεϊκών μορφών.


Η λέξη σβάστικα σημαίνει ευεξία στα σανσκριτικά, τύχη. Τα τέσσερα Γ ανεστραμμένα, ελληνιστί λέγονται Γαμμάδιον. Συμβολίζει επίσης τον υπέρτατο ηλιακό αρχέγονο συμβολισμό. Παριστά δε την κίνηση του ηλιακού δίσκου. Στον μακρόκοσμο συμβολίζει το σφυρί της δημιουργίας που με τους τέσσερεις κεκαμμένους βραχίονες δηλώνει την αέναη κίνηση και περιστροφή του αόρατου κόσμου. Στον μικρόκοσμο δεικνύει τον άνθρωπο μεταξύ Γης
και Ουρανού.
    

Ο Χίτλερ υιοθέτησε τον αγκυλωτό σταυρό ως σύμβολο της ανωτερότητας των Αρίων ως περιούσια ανωτέρα φυλή. Επισημάνω δε ότι και οι Αργοναύτες είχαν εξερευνήσει ταυτόχρονα την Ιβηρική χερσόνησο και την απώτατη Θούλη και εις ανάμνηση αυτού του γεγονότος ιδρύθηκε μυστική παγγερμανική οργάνωση με την επωνυμία «Θούλη», μια εταιρία που προήγαγε τον φυλετικό μυστικισμό με άξονα τις παραδόσεις του Υπερβορείου
Απόλλωνα και τις αρχές του Δωρικού Ελληνισμού.


Επιπλέον οι ιθύνοντες του Γ΄ Ράιχ και από τους πρώτους ο Αδόλφος Χίτλερ θέλοντας να αποδώσουν τιμές στην αρχέγονη κοιτίδα της υπερβορείου πρωτεύουσας, την Θούλη, έστησαν στο Βερολίνο πανομοιότυπο οικοδόμημα της Ακρόπολης των Αθηνών, στην είσοδο του οποίου τοποθέτησαν τα εμβλήματα της Τροίας, τον επιβλητικό Αετό του Δία με τον Αγκυλωτό Σταυρό να συμβολίζουν την Δύναμη και την Κυριαρχία, τα οποία εξαίρει ο Χίτλερ. Σύμβολα τα οποία κοσμούσαν τα πηλίκια και τα δίκοχα του Γερμανικού Στρατού. Ο ίδιος ο Χίτλερ, δεν ήταν λίγες οι φορές, τόνιζε ότι ήταν απόγονος των Ελλήνων Αργοναυτών, γι’ αυτό και το πολεμικό εμβατήριο του Γερμανικού Ναυτικού είναι αφιερωμένο στην Αργοναυτική Εκστρατεία (Die Argonauten), αλλά και ο χαιρετισμός του Χίτλερ με υψωμένο το χέρι είναι ο Ελληνικός-Δωρικός χαιρετισμός προς τον ανατέλλοντα Ήλιο για τις ευεργετικές του επιδράσεις που ασκεί πάνω στην μητέρα Γη.
    

Και να μην παραλείψω ότι η πόλη του Βερολίνου κτίστηκε πάνω σε αρχαία ελληνική πόλη ονόματι Βέροια καθώς επίσης και το Μόναχο πάνω σε αρχαία Δωρική πόλη με το όνομα Μοναχοχώρι, έχοντας και σημαία ελληνική.
    

Είναι το Ελληνικό Τετρακτύς σύμβολο αρχαίων Ελληνικών Μυστηρίων που κοσμούσε αγγεία της γεωμετρικής περιόδου. Ως Θεοί εδώ λατρεύονταν ο Ερμής, ο Ήφαιστος, η Ίσις, η Κυβέλη, ο Ηρακλής, οι Διόσκουροι, ο Οδυσσέας και ο Άρης εξ’ ου και το όνομα της πόλης Eresburg ή Marsburg.    
    

Το Αμβούργο πήρε το όνομά του από τον ναό του Άμονα Δία ή Άμμων και πύργος.Τον Νοέμβρη του 1998 βρέθηκε Μυκηναϊκός θησαυρός, πολλά χρυσά νομίσματα και αντικείμενα του 1.600 π.Χ. Ο Λατίνος ιστορικός Τάκιτος μιλάει για αποικίες Ελλήνων στην Γερμανία. Η πόλη Ασκιπύργιο στις όχθες του Ρήνου κτίστηκε από τον Οδυσσέα.

 


ΙΣΠΑΝΙΑ
    

Αυτή είναι αφιερωμένη στον Πάνα (Es Pana) και βασιλιάς της ήταν ο πατέρας του Γηρυόνη, του φύλακα των βοδιών του Ηλίου, τον οποίο σκότωσε ο Ηρακλής. (Αθαν. Σταγειρίτης, Ωγυγία).

Οι νότιες ακτές της κατοικήθηκαν από Έλληνες και τα νησιά Μεγίστη και Ελαχίστη οι Ρωμαίοι αργότερα τα μετονόμασαν αντίστοιχα σε Majorca και Minorca.49 Τα Πυρηναία όρη είναι επίσης ελληνική λέξη.
    

Ο γλωσσολόγος καθηγητής του πανεπιστημίου Alicante, o Juan Roman λέει ότι η αρχαία γλώσσα των Βάσκων ήταν γραμμένη με ελληνικούς χαρακτήρες. Από την Βόρεια Ισπανία οι Αιγαιΐτες και πριν από 4.000 χρόνια π.Χ. προμηθεύονταν τον κασσίτερο. Εκεί υπάρχουν και σώζονται ακόμη και σήμερα τα Ιερά του Ηρακλή, του Κρόνου, και του Μαντείου του Μενεσθέα. Στην Μαδρίτη υπάρχει ο ανδριάντας του Θεού Ποσειδώνα που εξέρχεται από την θάλασσα με το άρμα του, ο Ίππιος Ποσειδών.   
    

Αλλά και οι μαθητές του Βούδα προς διάδοση της διδασκαλίας του, ήταν Έλληνες, Σούφοι, ίσον Σοφοί.
    

Εκ της προς νότον στροφής των Ελλήνων αναφέρεται η Κιβωτός του Νώε η οποία όμως σαν κουτί είναι αδύνατον να μπορεί να πλεύσει. Στα Εβραϊκά η λέξη κιβωτός φέρεται ως Arg, η ελληνική λέξη ΑΡΓΩ, οπότε κιβωτός του Νώε = Αργώ Ναός έφρονος ανθρώπου και που πολύ πιθανόν να εννοεί τον πρώτο αργοναύτη τον Ιάσονα ή ίσως και τον Δευκαλίωνα,50 αφού ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα όπως και οι εποχές τους συμπίπτουν, από χρονολογικής άποψης.
    

Πόσο εφικτό και λογικό θα μπορούσε να είναι οι εβραίοι βοσκοί που δεν είχαν δει θάλασσα να κατασκευάσουν πλοίο; Εδώ πρόκειται μάλλον για μια πολύ κακή αντιγραφή του μύθου του Δευκαλίωνα και μάλιστα για πρώτη φορά να καταφέρουν να κατασκευάσουν πλοίο μήκους 140 μέτρων, πλάτους 23 και ύψους 14 μέτρων και το οποίο φόρτωσαν με ζωοτροφές το 15%, πόσιμο νερό το 9,4%. Επιπλέον φορτώθηκαν 7.428 θηλαστικά, 4.602 πτηνά και 3.724 ερπετά. Όλοι δε αυτοί οι τρόφιμοι της Κιβωτού απασχολούσαν πολύ ελάχιστο χώρο στο πλοίο έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει αρκετός χώρος για τους δεινόσαυρους. (Όταν αυτοί έχουν εξαφανιστεί προ 65 εκατομμυρίων ετών ενώ ο Νώε έζησε το 9.500 π.Χ.120). Λέγεται δε ότι η οικογένεια του Νώε φτυάριζε 12 και πλέον τόνους οργανικών απορριμμάτων από τα παραπάνω ζώα. Ο εβραίος Ρον, εδώ και 30 χρόνια περίπου ερευνάει για τον εντοπισμό της Κιβωτού, όχι μόνο στο Αραράτ, αλλά και στις γύρω περιοχές δίχως πειστικά ευρήματα ή αποτελέσματα.
    

Ασφαλώς δε ο υποβρύχιος οικισμός και τα ναυάγια στην Μαύρη Θάλασσα έχουν απόλυτη σχέση με τις αργοναυτικές εκστρατείες, καθότι γεωγραφικά ήταν τα μέρη των αργοναυτών και συνεπώς οι αποικίες τους, ακτές τις Βουλγαρίας, Ρουμανίας κ.τ.λ.
    

Κατά τους Γεωλόγους (William Roc και Walter Pitman) του πανεπιστημίου Columbia των Η.Π.Α.: ο κατακλυσμός του Νώε έγινε στην Μαύρη Θάλασσα προ 9.500 χρόνια περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ωκεανογραφικού Ιδρύματος της Μασαχουσέτης, χρονολογία που συμπίπτει με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.
    

Ενδελεχείς μελέτες και παρατηρήσεις στους οικισμούς κατά μήκος της αρχαίας όχθης σε βάθος 155 μέτρων αναζητούνται και εξετάζονται προϊστορικά ναυάγια. Βρέθηκαν όστρακα ηλικίας 7.500 ετών π.Χ. – Αρχαία Ιστορία Schuler 1999.120 Επιπροσθέτως ο αρχηγός των Τιτάνων Ιαπετός αναφέρεται στην βίβλο ως Ιάφεθ και ως γιός του Νώε. Γιοί δε του Ιάφεθ είναι ο Ίων (Ιωνία), ο Θήρας, ο Θαρσεύς (Ταρσό, Μ. Ασία), ο Κυατείμ (Κύτιον Κύπρου) και ο Δωδενάϊτ (Δωδεκάνησα). Αλλά ο Ίων είναι ο Γενάρχης των Ιώνων και ο Ιαπετός (Ιάφεθ) Γενάρχης Ελλήνων και γενικώς του ανθρωπίνου γένους.
    

Ακόμη ένας από τους Καβείρους ήταν ο Αδάμας ο οποίος θεωρείται ως ο πρώτος άνθρωπος. Αυτόν η εβραϊκή μυθολογία τον μετονόμασε Αδάμ και όπως η Εύα, η πρώτη γυναίκα έγινε από την πλευρά του Αδάμ κατ’ εντολή του Θεού, έτσι και η Πανδώρα, η πρώτη γυναίκα πλάστηκε από πηλό από τον Ήφαιστο κατόπιν εντολής του Δία – Θεού.
    

Από το αμάρτημα δε τόσον της Εύας όσον και της Πανδώρας άρχισαν όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Η Εύα έφαγε τον απαγορευμένο καρπό και η Πανδώρα άνοιξε το απαγορευμένο πιθάρι και πήδησαν έξω όλα τα δεινά ή αγαθά πλην της Ελπίδας.
    

Αλλά το βασικότερο είναι ότι το Αιγαίο υπήρξε τόπος ανθρωπογένεσης, πιθανότατα και ο πρώτος που αξίζει αναφορά στους πρωτοέλληνες πλέον ενημερωμένη.    
    

Από αυτή εδώ την μελέτη αλλά και τα κάπως περιληπτικά προαναφερθέντα, είναι πασιφανές – κι ολωσδιόλου ξεκάθαρο ότι ούτε η Κίνα, ούτε η Ινδία, ούτε η Αίγυπτος, η Μεσοποταμία ή η Φοινίκη είχαν πολιτισμό προγενέστερο του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και ούτως πρώτοι αυτοί οι λαοί ασχολήθηκαν ή εξέλιξαν τις επιστήμες των μαθηματικών, της αστρονομίας, το αλφάβητο, και την ορθολογιστική ιατρική κι από εδώ να τις μεταλαμπαδεύσουν στον Ελληνικό Αιγαιακό χώρο.
    

Το αντίθετο διαφαίνεται απόλυτα η καταλυτική επίδραση των Αρχαίων Ελλήνων Αιγαιατών προς αυτούς, αφού από πολλές χιλιάδες χρόνια πριν προηγούνταν τόσο στον πολιτισμό όσον και στις επιστήμες και με τον αποικισμό τους ήδη από την εποχή του Ουρανού, παππού του Δία, πλέον των 10.000 χρόνων π.Χ., μετέφεραν και διέδωσαν τα ανωτέρω όπως μας δείχνουν τα αρχαιολογικά, παλαιοντολογικά δεδομένα ως και όλα αυτά τα άπειρα ευρήματα μέρα παρά μέρα φτάνουν στο φως της δημοσιότητας σε παγκόσμια αποδεκτή κλίμακα.


Δεν είναι και λίγο το ότι οι ίδιοι οι λαοί έρχονται να το ομολογήσουν και να το επιβεβαιώσουν από μόνοι τους. Επιπλέον στο παρόν βιβλίο τονίζονται διάφορα επιστημονικά επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων – Αιγαιατών που μόλις τα τελευταία χρόνια ήρθαν στο φώς και απασχολούν έντονα γενικώς τον επιστημονικό χώρο της αρχαιολογίας, παλαιοντολογίας, γενεαλογίας κ.α.  
       

Κατόπιν των ανωτέρω και ενώ όλη η ανθρωπότητα εξυμνεί την Ελλάδα για όσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει μέσα από τις παραδόσεις της και την αρχαιολογική σκαπάνη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, από πολιτιστικής απόψεως, από τα διασωθέντα ευρήματα, από Άραβες, αρχαία κείμενα και πολλά άλλα εντούτοις το Βυζάντιο και ιδιαίτερα ο εκκλησιαστικός κλήρος, κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια με όποια θεμιτά κι αθέμιτα μέσα να καταστρέψουν και να διαλύσουν γιατί όχι και να αφανίσουν όλον αυτόν τον πολιτισμό, την οικουμενική προσφορά με το ανήθικο τόσο και άτοπο πρόσχημα της ειδωλολατρίας.
    

Κατέστρεψαν, γκρέμισαν ναούς, γυμνάσια, γυμναστήρια, σχολές, θέατρα, αγάλματα, ιερά κατά εκατοντάδες χιλιάδες, βαράθρωσαν την Ελληνική Παιδεία, την Ακαδημία, ακόμη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους πνευματικούς φαροδείκτες της ανθρωπότητας ότι δήθεν ήταν ανήθικα, ειδωλολατρικά έργα δαιμόνων. Οι ίδιοι πρόδωσαν, υποδούλωσαν, βασάνισαν, κατέκλεψαν και κατάσφαξαν το Ελληνικό στοιχείο. Μόνον ο Αλάριχος, για παράδειγμα, με τις χιλιάδες καλόγερους-αντιπρόσωποι του Θεού, κατάσφαξαν και λεηλάτησαν περί τα 15 εκατομμύρια Ελλήνων διότι ήταν «ειδωλολάτρες» κατά την δική τους άποψη και τα δικά τους πιστεύω.
    

Από τον άμβωνα της Αγίας Σοφίας δεν ήταν λίγες οι φορές όπου οι ιεροκήρυκες φώναζαν: Χίλιες φορές οι Τούρκοι από το άζυμο του πάπα. Προτιμότερη η τουρκική καλύπτρα από την παπική τιάρα. Κάλλιο το φακιόλι του Τούρκου παρά ο πίλος του Λατίνου. Είναι θέλημα Θεού η Ελλάδα να αποτελεί οθωμανική αυτοκρατορία. Ελέω Θεού η Ελλάς έπρεπε να ανήκει στον τουρκικό ζυγό, και πολλά άλλα που δυστυχώς πέρασαν στους αιώνες απαρατήρητα.
    

Πρόδιδαν με το σύνθημα «πιάστε τους αρματολούς και κλέφτες», αναθεμάτιζαν κι αφόριζαν τους οπλαρχηγούς του αγώνα, τους πολεμιστές, τους κυβερνήτες, την Φιλική Εταιρεία, και γενικότερα το πνευματικό μέρος του απελευθερωτικού αγώνα.
    

Υπήρξαν Πατριάρχες, ακόμη και αυτούς που τιμούμαι και γιορτάζουμε, όχι μόνον εμείς αλλά και η παγκόσμια κοινότητα, τους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Πυθαγόρα, τον Δημόκριτο έτσι ενδεικτικά αναφέρω μερικούς, σπείρα δαιμόνων και χοίρους που κυλιούνται μέσα στον βούρκο και την λάσπη, κι όμως ήταν αυτοί που πραγματικά έδωσαν τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις τέχνες στην Ανθρωπότητα, ήταν αυτοί που θέσπισαν την ταυτότητα και την μοναδικότητα του έλληνα και του ελληνικού πνεύματος ανά τους αιώνες.
    

Πυρπόλησαν και λεηλάτησαν με απίστευτη βαρβαρότητα και σε ανεπανόρθωτα καταστρεπτικό  βαθμό την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με τα 700.000 και πλέον ύψιστης σημασίας κι ανεκτίμητης αξίας μοναδικά κι αναντικατάστατα χειρόγραφα, ότι ήταν έργα κακόβουλα, απίστων και δαιμόνων. Αναρωτιέται βέβαια κανείς σήμερα πως θα ήταν απ’ άκρη σ’ άκρη ολόκληρη η ανθρωπότητα εάν υπήρχε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αφού με τα λίγα που διασώθηκαν έλαμψε στον ανάλογο βαθμό ο κόσμος όλος. Δημιούργησαν μονές και μοναστήρια για να αποφύγουν την στράτευση, προδίδοντας ιερά και όσια, την οικογένεια, την πατρίδα, για να διευκολύνουν
έτσι πάντοτε τους Τούρκους. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις ‘‘εκκλησιαστικές περιουσίες με ή χωρίς χρυσόβουλα!’’ Οι Πατριάρχες, δημιούργησαν τα τάγματα των Γενίτσαρων, αν σήμερα τολμούσε κανείς να κάνει ανάλυση του γενετικού κώδικα (DNA) στους ιθύνοντες της Τουρκίας προς έκπληξη όλων θα βλέπαμε πως τα γονίδια των περισσοτέρων είναι ελληνικά, αυτά των γενίτσαρων.
    

Είναι κρίμα, έγκλημα και ντροπή να ακούμε και να μαθαίνουμε κατά καιρούς τι συμβαίνει μέσα στα μοναστήρια με τους μοναχούς, όργια, βιασμοί και δολοφονίες ακόμη.


Μεγάλο έγκλημα για να μην πω τίποτε άλλο να δωρίζονται αμύθητα χρηματικά ποσά και τεράστιες ιδιωτικές και κρατικές ακίνητες περιουσίες ανά την Ελλάδα και κατά κανόνα κατ’ αθέμιτο τρόπο σε βάρος του συνόλου και δη στις πολύπαθες ημέρες μας. Αναρωτιέται κανείς μέχρι πότε θα συντηρείται αυτός ο παράνομος κι εγκληματικός, παραλογικός, προσηλυτισμός στον μοναχισμό νέων παιδιών με απώτερο σκοπό την αθέμιτη (αλλά γι’ αυτούς νόμιμη) αρπαγή της κινητής κι ακίνητης περιουσίας των προσηλυτισμένων και την στέρηση των γονιών από τα παιδιά και τα εγγόνια τους;
    

Έως πότε τελικά η Πολιτεία θα ανέχεται και θα επιμένει αρωγός σ’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα δίχως να λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα; Γιατί για παράδειγμα τα μοναστήρια δεν καθίστανται παραθεριστικός τόπος για το αδύναμο και οικονομικά ασθενέστερο κομμάτι του λαού; Θεωρώ πως θα ήταν ορθό οι δωρεές ακινήτων και κινητών να δίνονται δια νόμου στα ανώτερα και ανώτατα πνευματικά ιδρύματα της χώρας για ερευνητικούς σκοπούς προς όφελος όλων, όπως γίνεται και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Αν το μοναχικό ‘σωστά σκεπτόμενο τάγμα’ ήθελε να προσφέρει ένα πραγματικά θεάρεστο έργο όπως ισχυρίζεται ότι αυτός είναι και ο προορισμός κι απώτερος τελικά σκοπός του, ιδού νοσοκομεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, άσυλα ανιάτων, ιδρύματα αναπήρων να διαθέσει την περιουσία του, που ούτως ή άλλως δωρεάν έλαβαν.
    

Θα έλεγα επίσης πως είναι ορθότερο μα και τιμιότερο για το κοινό καλό, το κράτος να κατάσχει όλη την περιουσία της εκκλησίας αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτής το απόκτησε από κλοπές και συνεργασίες-συνέργειες των Τούρκων εις βάρος του ελληνικού λαού και να την διαθέσει σε ακτήμονες, πολύτεκνους, και δη στις παραμεθόριες περιοχές όπως λ.χ. Θράκη, διότι έτσι και η Θράκη θα ήταν προστατευμένη και η εθνική οικονομία θα επωφελούνταν προς όφελος ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.
    

Νομίζω πως το έγκλημα που επιμένει να αφανίζει τον ελληνικό λαό πρέπει δια νόμου από την ίδια την Πολιτεία να εξαλειφτεί. Ο αλόγιστος εγκληματικός ‘θρησκευτικός’ φανατισμός ατυχώς για όλους μας κατέστρεψε και διέλυσε τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό επαναφέροντας τον σκοταδισμό, την άβυσσο του Μεσαίωνα. Αξίζει στο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα μια καλύτερη θέση και στον χώρο που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε. Χωρίς την Ελλάδα με το βαρύ κι ανεκτίμητο φορτίο του πολιτισμού που κουβαλάει χιλιάδες χρόνια τώρα, η ανθρωπότητα ολόκληρη θα ήταν μια Αργώ χωρίς αργοναύτες μηδέ πηδάλιο πλοήγησης.    
      
   

 

 

 

 

 

 

 

Νήκος Παναγιωτάρας
Ποιητής - Καθηγητής Πανεπιστημίου - Δημοσιογράφος
Από το υπό έκδοση βιβλίο με τίτλο "ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

Διαβάστηκε 164 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»