ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 - 11:11:51π.μ.

banner468x60

30
Σεπτεμβρίου

ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ (Α' μέρος) του Νήκου Παναγιωτάρα

Κατηγορία Πεζογραφία

Πρίν καταπιαστούμε με την τέταρτη άποψη του ελληνικού χώρου περί καταγωγής ανθρώπου και που τελικά πρωτοεμφανίστηκε αυτός, θεωρώ πως είναι επιτακτική ανάγκη για την καλύτερη κατανόηση όλων αυτών που θα ακολουθήσουν να αναφερθώ έστω και στο ελάχιστο, επιγραμματικά, στην ελληνική προϊστορία κάνοντας έτσι μια σύντομη αναφορά στον χρόνο  για την άγνωστη ως αποδεικνύεται εν πολλοίς προϊστορία μας.

Πριν από 140 περίπου εκατομμύρια χρόνια στον φλοιό της γης μια γιγαντιαία ορογενετική κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα να εμφανιστεί η Πελαγονική Οροσειρά που περιλαμβάνει την Βορειότερη Μακεδονία (Πελαγονία), τον Όλυμπο, την Ανατολική Θεσσαλία
και την Βόρεια Εύβοια. Προέκταση αυτής της οροσειράς θεωρείται η λεγόμενη Αττικοκυκλαδική μάζα,  δηλαδή η Αττική, η Νότια Εύβοια και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.

 

Επίσης πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια έχουμε νέες κοσμογονικές αναστατώσεις στα έγκατα της Ελληνικής γης με αποτέλεσμα τα ιζήματα της τάφρου της Πίνδου να ανυψωθούν και να σχηματίσουν την σημερινή οροσειρά της Πίνδου που οι περισσότεροι γνωρίζουμε.

 

Αυτή εδώ είναι η ίδια εποχή και των Αλπικών πτυχώσεων όπου εμφανίζονται οι υψηλότεροι όγκοι της γης: Άλπεις – Πυρηναία – Ιμαλάϊα.156  Ήτοι ο Όλυμπος είναι αρχαιότερος των Άλπεων και των Ιμαλάϊων κατά 100 εκατομμύρια χρόνια (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους  τ. Ε΄, σελ. 610).  

 

Τότε λοιπόν, πριν 35 εκατομμύρια χρόνια περίπου, μέσα από τα θαλάσσια βάθη έχουμε και την ανάδυση της Αιγαιΐδας σαν μια ενιαία και αδιαίρετη μάζα ξηράς που περιελάμβανε περίπου τον σημερινό Ελλαδικό χώρο από το Ιόνιο ως και την Μ. Ασία
μέχρι και τα Νότια της Κρήτης.
 

Η Μ. Ασία αποτελούσε τμήμα της Αιγαιΐδας, ένας ενιαίος χέρσος χώρος όπου απλωνόταν από την σημερινή θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, του Αιγαίου, του Ελληνικού χώρου μέχρι τον Αίμο και τα Μικρασιατικά παράλια έως τον Ταύρο. Το κλίμα εύκρατο ενώ η Ευρώπη  ήταν καλυμμένη με παγετώνες. Την Αιγαιΐδα διέσχιζαν οι ποταμοί Αιγαίος και Αδρίας, προσφέροντας άφθονο νερό κι εύφορες πεδιάδες. Κλίμα κατάλληλο για Ανθρωπογένεση (λευκός άνθρωπος) και γενικότερα ζωή.
    

Μετά από χιλιάδες χρόνια, γύρω στην 14η χιλιετία π.Χ., η τήξη των πάγων της Βουρμίας Περιόδου και παράλληλα μ’ έντονα γεωλογικά φαινόμενα, ανύψωσε την στάθμη των ωκεανών, η Βρετανία και η Ιρλανδία έγιναν νησιά κι έτσι σχηματίστηκε η βόρειος θάλασσα, την ίδια περίοδο γίνεται και ο πορθμός που πλέον χωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική καθώς επίσης κι ένα μέρος της Μεσογείου. Η Αιγαιΐδα καλύφτηκε από θάλασσα λόγω του ξεχειλίσματος του Αιγαίου ποταμού, αποτέλεσμα ο σχηματισμός του Αιγαίου Πελάγους και μέρος της Μεσογείου. Από το ξεχείλισμα δε του Αδρία έχουμε τον σχηματισμό της Αδριατικής όπου και χωρίζει πλέον τα Επτάνησα από την ξηρά της Αιγαιΐδας. Ο υποβρύχιος οικισμός της Μαύρης Θάλασσας, του 7.500 π.Χ. ασφαλώς ανήκει στους Αργοναύτες και τύπος του πλοίου ΑΡΓΩ απεικονίζεται.

 

Τι άραγε συμβαίνει με τον οικισμό μεταξύ Μυρθίων και Τελένδου στην Κάλυμνο και στην περιοχή Δάμου Καλύμνου κοντά στο ναό του Απόλλωνα στην περιοχή ‘πηγάδια’  όπου δεκάδες από αρχαία αγάλματα, κούροι και πολλά άλλα αντικείμενα έρχονται στην
επιφάνεια; Ας σημειωθεί πως το Υπουργείο Πολιτισμού έχει πλήρη άγνοια περί όλων αυτών των ευρημάτων και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν επιλήφθηκε του θέματος.
    

Οι κάτοικοι λοιπόν μετακινήθηκαν σε ψηλότερα σημεία των νησιών που σχηματίστηκαν στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο. Επακόλουθο αυτής της εξέλιξης ήταν η ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας για την μεταξύ τους επικοινωνία. Έτσι άρχισε η εξάπλωση των κατοίκων
προς την Ευρώπη την Ασία κ.τ.λ. όταν ακριβώς ελευθερώθηκαν αυτές οι εκτάσεις από τους πάγους. (Πλάτων: Νόμοι).
    

Η ανοδική και εξελικτική πορεία των Αιγαίων όμως δεν ήταν συνεχής διότι δυο φοβεροί κατακλυσμοί, ο πρώτος επί βασιλείας Ωγύγη στην Αττικοβοιωτία την εποχή της τήξεως των παγετώνων, κάπου στην 14η π.Χ. χιλιετία και ο δεύτερος επί βασιλείας του Δευκαλίωνα στην Φθία, πιθανόν στο 9.500-11.700 π.Χ. όταν περίπου βυθίστηκε και η Ατλαντίδα,  παρεμπόδισαν την περαιτέρω πορεία της προς τα εμπρός.
    

Τελευταία μεταξύ άλλων διάφοροι ερευνητές-μελετητές αποδίδουν την εξαφάνιση της Ατλαντίδας στην σύγκρουση κάποιου ουρανίου σώματος επάνω στην γη. Οι Ρόδιοι Τελχίνες που ήταν τεχνολογικά προηγμένοι προέβλεψαν τον κατακλυσμό  και κατέφυγαν στην Αίγυπτο μετά τον φόνο του σοφότερου αδελφού των Τενάγη, όπου ο Ακτίς ίδρυσε δυο πόλεις, την Μέμφιδα και την Ηλιούπολη προς τιμή του πατέρα του  Ήλιου. Οι Ρόδιοι το 1.000 π.Χ. γνώριζαν το τσιμέντο και μάλιστα το αδιαπέραστο στην ραδιενέργεια (Δεξαμενή Καμείρου Ρόδου). Τσιμέντο βρέθηκε επίσης στο υπέρθυρο του τάφου του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες, βάρους 270 τόνων, καθώς επίσης  και στο άλσος των Μουσών στον Ελικώνα, ακόμη και στην Αθήνα βρέθηκε τσιμέντο στην γέφυρα του Ιλισού, απέναντι του Παναθηναϊκού Σταδίου καθώς και στα τείχη των Αθηνών.
    

Με την λήξη της Βουρμίου παγετώδους εποχής, 15-20 χιλιάδες χρόνια π.Χ., και την τήξη των πάγων αποχωρίστηκε ο Ελλαδικός χώρος από την Μ. Ασία. Οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτούς τους χώρους ήταν ομόαιμοι, ομόγλωσσοι, ομόθρησκοι και ομότροποι,
με κοινή γλώσσα, τα Ελληνικά, καθώς επίσης και τα ίδια ήθη κι έθιμα, τους ίδιους Θεούς.
    

Ο Τρωικός πόλεμος ο οποίος χρονολογείται περί το 1.800-2.900 π.Χ. (Θεοχάρης), ήταν ένας καθαρά εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Αχαιών νότια του Ολύμπου και Πελασγών νότια της Προποντίδας. Από εδώ ακριβώς κατάγεται ο Πέλοπας και ο Έκτορας κι ο οποίος τιμήθηκε ως ήρωας των Θηβών και μάλιστα πιθανολογείται ότι ο τάφος του είναι εκεί.  Η σύζυγος του Έκτορα Ανδρομάχη, με τον αδελφό του Έκτορα, τον Έλενο έχτισαν το Ίλιον στην Ήπειρο, ο δε Πρίαμος είναι γιός του Λαομέδοντα, ως εκ τούτου  οι Αχαιοί και οι Τρώες ήταν μέλη όχι μόνο της ίδιας φυλής, αλλά είχαν επίσης την ίδια γλώσσα, ίδια θρησκεία και έθιμα, συχνά δε είχαν και τις ίδιες οικογένειες.  Τα κοινά τοπωνύμια φανερώνουν την ταυτότητα. Στο Χασιλάρ και το Τσατέλ Χουγιουντί  της Ανατολής βρέθηκαν οικισμοί της 7ης χιλιετίας π.Χ. πανομοιότυποι με αυτούς  του Σέσκλου και του Δημινιού της Θεσσαλίας. Στο Ντοράκ νότια της Προποντίδας  βρέθηκαν τάφοι του 2.500 π.Χ. όπου απεικονίζεται και πλοίο τύπου ΑΡΓΩ.
    

Οι λαοί της Μ. Ασίας κατάγονται από τους Προέλληνες. Οι Έλληνες πανάρχαιος,  αυτόχθων λαός έχουν την καταγωγή τους από τον Έλληνα, γιός του Δευκαλίωνα και της Πύρρας. Ο Δευκαλίωνας ήταν γιός του Προμηθέα και εγγονός του αρχηγού των Τιτάνων
τον Ιαπετό.


Ο Έλληνας από την νύμφη Ορσηίδα απέκτησε τρεις γιούς τον Δώρο, τον Ξούθο και τον Αίολο και ονόμασε τους κατοίκους Έλληνες προς αντιδιαστολή προς τους μη ομόαιμους βαρβάρους. Η πρώτη ονομασία των Ελλήνων που γενεαλογείται από τον Δευκαλίωνα είναι ΓΡΑΙΚΟΙ (Μετεωρολογία, Αριστοτέλης Α352) όπου μια ομάδα εξ’ αυτών εγκαταστάθηκε στην Αττική και ίδρυσαν την πόλη Γραία και με το ίδιο όνομα ίδρυσαν άλλη πόλη στην Δυτική Ιταλία την οποία οι Λατίνοι την ονόμασαν Grai, απ’ όπου με την πάροδο του χρόνου οι κάτοικοι ονομάστηκαν Γραικοί. Η άλλη ονομασία των  Ελλήνων ήταν Σελλοί το οποίο και δηλώνει γηραιότερο το αρχαιότερο Ελληνικό φύλο ή Λαμπρός από την ρίζα Σελ = σελήνη, Σέλας κ.τ.λ. ή Ικέτης (Σόλων = ικέτης) ή εσωφωτισμένοι. Ο ανώτερος δε Θεός τους ήταν ο ΗΛ ή ΕΛ ή ΑΛ στα Δωρικά = ψηλός, Ήλιος κ.τ.λ. Το ΛΑ = πέτρα εξ’ ου και το λατομείο, λαός από τις πέτρες και τα οστά του Δευκαλίωνα και της Πύρρας που έριχναν πίσω αμέσως μετά το τέλος του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και την προσάραξή τους στα σημερινά Λιάκουρα του Παρνασσού, κι απ’ όπου έχουμε την αναγέννηση του χαμένου ανθρωπίνου γένους. ΕΛ-ΛΑΣ = έδρα Θεού, Θεϊκή Γη, Έλληνας = ο κάτοικος της Θεϊκής Γης.
Η ίδια ακριβώς ρίζα και για τον ΑΛΛΑΧ από το ΑΛ = Θεός Μουσουλμάνων. Η Ελληνική ομοεθνία περιλαμβάνει Πελασγούς, Δαναούς, Θράκες, Ίωνες, Ιλλυρίους, Αχαιούς, Φρύγες, Δωριείς, Αιολείς κ.τ.λ.

 

Στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους αναφέρονται συνολικά 32 Ελληνικές φυλές. Όλα αυτά τα φύλα έζησαν και αναπτύχθηκαν στην χερσόνησο του Αίμου, Κρήτη,  Κύπρο και Μ. Ασία. Η αποικιακή τους επέκταση στράφηκε κυρίως προς την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Μ. Ανατολή που ήταν σε πρωτόγονη κατάσταση.

 

Η ευεργετική επίδραση των Ελλήνων συνέβηκε επί βασιλείας του Ουρανού και του γιού του Κρόνου καθώς επίσης και του εγγονού Δία, οι οποίοι κατέκτησαν κατά τον Διόδωρο το μεγαλύτερο μέρος της οικουμένης και ιδιαίτερα τις χώρες Δυτικά και Βόρεια.  Κατά την γενετίστρια Eilen Hirkey και την άποψη άλλων γενετιστών, οι περισσότεροι  Ευρωπαίοι είναι Ελληνικής καταγωγής κι αυτό φαίνεται από την μελέτη του DNA των μιτοχονδρίων.


Οι ιερείς της Σαΐδας (Ίσιδα-Ιώ), πόλη κατακτημένη από τους Αθηναίους, είπαν στον νομοθέτη Σόλωνα όταν αυτός επισκέφτηκε την Αίγυπτο το 595 π.Χ. «Θα σου είπω και προς χάριν σου και χάριν της πόλεώς σου προ πάντων όμως χάριν της Θεάς Αθηνάς η οποία και την ιδικήν σας και την ιδικήν μας χώρα προστάτεψε και ανέθρεψε και μόρφωσε, την ιδικήν σας χίλια χρόνια πρωτύτερα, αφού πήρε το σπέρμα για σας από την Γην και τον Ήφαιστον και αργότερον την ιδικήν μας. Εις τα ιερά μας βιβλία είναι γραμμένον ότι η διοργάνωσις της πόλεως εδώ έγινε προ οκτώ χιλιάδων χρόνων –προκατακλυσμιαία – και σου διηγούμε με λίγα λόγια δια τους νόμους, τον πολιτισμόν, την φιλοσοφίαν, τας επιστήμας, και τας τέχνας που είχαν και δια το ωραιότερο που έκαμαν οι προ εννέα χιλιάδων ετών συμπολίτες σου (Πλάτων, «Τίμαιος»). Έτι στην Αίγυπτο ταυτίζουν τον Όσιρι με τον ιδικόν μας Διόνυσον και την Ίσιδα με την Θεά Δήμητρα. «Την μεν γαρ Οσίριδος τελετήν της Διονύσου την αρχήν είναι, την δε της Ίσιδος τη της Δήμητρας ομοιοτάτην υπάρχειν των ονομάτων μόνον ενηλαγμένων».
    

Άλλοι βασιλείς της Αιγύπτου υπήρξαν ο Αιγύπτιος, εξ’ ου και το όνομα Αίγυπτος,  ο οποίος ήταν γιός του Βήλου, γιού του Ποσειδώνα και της Λιβύης και δίδυμος αδελφός του Δαναού, βασιλιάς του Άργους, όπως και ο Έπαφος, γιός του Δία και της Ινούς από το Άργος,  εξ’ ου και η ονομασία Αιγυπτιακών πόλεων με ονόματα Ελλήνων Θεών όπως Ερμούπολη, Απολλωνόπολη, Πανόπολη, Ηλιούπολη, κ.α. (Πλάτων, «Τίμαιος»).   Η Αίγυπτος εκπολιτίστηκε από τον σοφό Ερμή τον Τρισμέγιστο, ο οποίος χώρισε
την χώρα σε κλήρους, κατασκεύασε διώρυγες κατά μήκος του Νείλου για να πολλαπλασιάσει τις καλλιέργειες, καλείται δε με το όνομα ΘΩΡ. «Ελθών δε Κρόνος προς νότον άπασαν  της Αιγύπτου έδωκε Θεώ ΘΩΡ ίνα βασιλεύσει αυτού». (Fragmenta Τομ. Γ, σελ. 56).
    

Κατά τον Κύριλλο τον Αλεξανδρινό «Ο Ερμής και πρόσγε αριθμούς και λογισμούς  και γεωμετρίαν ευρόντα παραδούναι και κατάλογον την των άστρων». (Κύριλλος ο Αλεξανδρεύς, Wrosfer Scott. Τομ. 5, σελ. 195). Επίσης τα Αιγυπτιακά μυστήρια της Ίσιδας και του Όσιρι έχουν τις ρίζες τους από εκείνα του Διόνυσου και της Δήμητρας.


Η συμβολή του Ερμή του Τρισμέγιστου είναι αδιάψευστη ως τις μέρες μας.  Για το αυτόχθον των Ελλήνων συνηγορούν τα αρχαιολογικά, τα ανθρωπολογικά ευρήματα καθώς επίσης και οι αρίφνητες ομολογίες πληθώρας ερευνητών και συγγραφέων
από όλο τον κόσμο.

 

Το 1959 ο Γερμανός Μπράϊτιγκερ βρήκε κρανίο στο σπήλαιο των Πετραλώνων 70 χιλιάδων ετών π.Χ. Επίσης ήρθαν στο φως εργαλεία, ίχνη φωτιάς καθώς επίσης και κρανίο έφρονος ανθρώπου (HOMO SAPIENS) ηλικίας 50.000 ετών. Στο ίδιο σπήλαιο βρέθηκαν από τον ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό δύο ανθρώπινοι σκελετοί τουλάχιστον 800.000 ετών όπως και εργαλεία 3-6 εκατομμυρίων ετών δηλ, ο αρχαιάνθρωπος  που είναι και ο αρχαιότερος (750.000 ετών) άνθρωπος που βρέθηκε έχοντας
τα χαρακτηριστικά της Μεσογειακής φυλής.

 

Κατά συνέπεια αν πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια κατασκεύαζαν και χρησιμοποιούσαν εργαλεία, σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν ήδη μεγάλη βιολογική και νοητική εξέλιξη.

 

Ο ανθρωπολόγος CHARLES από ειδικές έρευνες που έκανε στην Ελλάδα διαπίστωσε  σε όλες τις εποχές ότι στους λαούς της Ελλάδας επικρατούσαν σαφώς οι αυτόχθονες και ότι όλα τα σκελετικά υπολείμματα δηλώνουν ξεκάθαρα ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Κατά την εγκυκλοπαίδεια BRITANNICA 1974, ο αρχαιότερος λαός της Μεσογείου  είναι οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Αιγαιΐδας, μιας και η Ευρώπη ήταν παγωμένη και οι Αιγαιοί είναι οι πρώτοι καταγραμμένοι Ευρωπαίοι. Την ίδια άποψη έχει και στηρίζει  και ο Δ/ντής του ανθρωπολογικού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας Bruno Chiarelli και καθορίζει την ηλικία των κατοίκων της Αιγαιΐδας σε 700.000 χρόνια.
    

Ο Τσεχοσλοβάκος ανθρωπολόγος Jelinek γράφει ότι ο Μεσογειακός άνθρωπος εμφανίζεται παντού στην Ευρώπη. Η Γερμανίδα ανθρωπολόγος Schwidetzsky γράφει: οι Μεσογειακοί εισέβαλαν μαζικά στην Κεντρική Ευρώπη φέροντας την Γραμμωτή Κεραμεική καθώς επίσης  και την Γεωργία (Rassengeschichte der Meuschet VI. 1979). Και ο Γερμανός Bucholz μας λέει ότι από την πρώιμη εποχή του χαλκού οι Αιγαιάτες κυριαρχούν καθοριστικά στην Μεσόγειο.
    

Πολλά στοιχεία του Άρη Πουλιανού αποδεικνύουν ότι ο αρχαιάνθρωπος των Πετραλώνων  δεν ήταν η μεμονωμένη περίπτωση, αντιθέτως η Αιγαιΐδα κατοικείτο καθ’ όλη της την έκταση  από τα βάθη των αιώνων πέραν των 11 εκατομμυρίων ετών.
    

Στην Ελλάδα αναπτύχθηκε λίθινος πολιτισμός πριν από 12 εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν όρθιος, μιλούσε, είχε νόμους, κατασκεύαζε και όπλα στα οποία θα αναφερθώ πιο κάτω λεπτομερώς. Αυτές οι μαρτυρίες ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές της ανθρωπολογικής εταιρείας της Ελλάδας στο ανατολικό τμήμα του όρους Κάλαυρος στα νότια Τρίγλια όπου και βρέθηκαν ανθρώπινα οστά που χρονολογούνται από την Μειόκαινο περίοδο 13 εκατομμύρια χρόνια πριν, και είναι αυτή ακριβώς η περίοδος που αποκαλέστηκε ‘η περίοδος της ανθρωπογένεσης’. Σημειωτέον δε πως όλα αυτά τα ευρήματα έγιναν παγκοσμίως αποδεκτά και ανέτρεψαν οριστικά τον Αφροκεντρισμό, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν το σημείο της πρωτοεμφάνισης του ανθρώπου στην Γη.
    

Άρα ο λαός μας είναι Αυτόχθων και βεβαίως οι ρίζες του πηγαίνουν πίσω εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν και οι Αρχαιάνθρωποι των Πετραλώνων είναι οι άμεσοι πρόγονοί μας.  Εδώ στην Ελλάδα, στην Χαλκιδική και σε ολόκληρο το Αιγαίο εμφανίζεται ο (πρώτος) αρχαιότερος πολιτισμός της Γης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Νήκος Παναγιωτάρας
Ποιητής - Καθηγητής Πανεπιστημίου - Δημοσιογράφος
Από το υπό έκδοση βιβλίο με τίτλο "ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

Διαβάστηκε 331 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα