ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 1:40:55μ.μ.
29
Ιουλίου

Συνέντευξη Όλγας Παυλίδου – Κουτρουμπή, Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ στη Δημοσιογράφο Μαρία Μόσχου

Κατηγορία Συνεντεύξεις

Όταν η ευαισθησία και η ισχυρή θέληση αποκτούν πρόσωπο

Η Όλγα Παυλίδου – Κουτρουμπή γεννήθηκε στην Αθήνα μαθήτευσε στην Ιόνιο Σχολή και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, συνέχισε τις σπουδές της στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος . Ήταν βοηθός του Κοσμήτορα της Κατεύθυνσης της. Είναι κάτοχος BSc in Management & Organizational Behavior. Σπούδασε στο London School of Economics Industrial Relations & Personnel Management .


Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.


Το 2006 εκλέχτηκε δεύτερη Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης. Το 2008, ανέλαβε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Διοικητικών ,Τεχνικών & Οικονομικών Υπηρεσιών & Αναπληρώτρια Δήμαρχος. Το 2010 ανέλαβε Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Περιβάλλοντος & Αναπληρώτρια Δήμαρχος. Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας και ίδρυσε το Δημοτικό Ιατρείο Φιλοθέης . Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων 2010- 2011.


Στις Δημοτικές Εκλογές 2010 εξελέγη ως πρώτη Σύμβουλος από όλους τους συνδυασμούς στη Φιλοθέη. Ήταν Υποψήφια Βουλευτής Β' Αθήνας στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 και Ιανουαρίου 2015. Διετέλεσε μέλος της Τ.Ε. της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Φιλοθέης (2007-2010 ) , Υπεύθυνη Γυναικών της ΔΗΜ.ΤΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ (2010-2013 ), Υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικών Φορέων της τότε Β3 (2011-2012). Το 2013 εξελέγη Γενική Γραμματέας της ΔΗΜ.Τ.Ο, Φιλοθέης- Ψυχικού θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Από το 2013 μέχρι τώρα ήταν ειδική συνεργάτης στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας.


Η εθελοντική συμμετοχή της από τα νεανικά της χρόνια σε Συλλόγους και σε Σωματεία υπήρξε συνεχής.


Το 2002 τιμήθηκε για τη προσέλκυση και διαχείριση 300 εθελοντών στη Πορεία Ζωής για τον Καρκίνο του Μαστού, στο Σύνταγμα. Επίσης τιμήθηκε το 2003 από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος για την εθελοντική της προσφορά και δραστηριότητα.


Μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου « Φίλων της Αρχιεπισκοπής».


Μέλος της Ένωσης Αποστράτων της Πολεμικής Αεροπορίας


Μέλος της «Παναθηναϊκής» Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών.


Ιδρυτικό μέλος της γυναικείας οργάνωσης για την οικογένεια και το παιδί ΕΝΕΟΝ (Παράρτημα Φιλοθέης)


Γ. Γραμματέας λέσχης Ροιάς Lions


Είναι Χήρα του Υποπτεράρχου Γεωργίου Κουτρουμπή θανόντος εν ενεργεία, μητέρα δυο παιδιών, του Ιωάννη Κουτρουμπή μεταπτυχιακού πολιτικού επιστήμονα , Τοπικού Συμβούλου Kοινότητας Φιλοθέης και της Βίβιαν Κουτρουμπή πρωτοετούς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

 

Συνέντευξη στη Δημοσιογράφο Μαρία Μόσχου

 

 

Έχετε αναλάβει Αναπληρώτρια Γραμματέας στη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ. Πόσο απαιτητικός είναι αυτός ο ρόλος και πως αντιμετωπίζεται τις  Γυναίκες στο χώρο σας;


H Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων ασχολείται με τη ανάδειξη των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και προτείνει πολιτικές για την  εξάλειψη τους.  Η Γραμματεία με κάθε της δράση στηρίζει την οικογένεια ,τη κοινωνική συνοχή  και τη θέση της Γυναίκας ως μητέρα , σύζυγο και εργαζόμενη στην Ελληνική Κοινωνία.


Με ρωτάτε αν ο ρόλος μου λοιπόν είναι απαιτητικός . Ένας ρόλος γίνεται  απαιτητικός  όταν  πραγματικά θέλεις να υπηρετήσεις τη θεσμική σου θέση  και αισθάνεσαι την ευθύνη της θέσης που έχεις αναλάβει. Στη θέση αυτή γνωρίζεις ότι έχεις τη δύναμη να αναδείξεις ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο για παράδειγμα. Πρόσφατα , προέκυψε θέμα ανισότητας στην εξέλιξη γυναικών και ανδρών αξιωματικών εχόντων τα ίδια προσόντα.  Η Γραμματεία μας αμέσως ενημερώσε εγγράφως τον  Βουλευτή και  Τομεάρχη  Εθνικής Αμύνης και του ζητήσε να φέρει το θέμα στη  Βουλή. Όπως καταλαβαίνετε απαιτείται  η συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση του νομοθετικού έργου του Κοινοβουλίου. Τέλος ευνόητο είναι ότι, είναι απολύτως απαραίτητη η συνεχής επαφή με την Κοινωνία  προκειμένου να αναδεικνύονται τα προβλήματα και να λαμβάνεται δραστική μέριμνα για την αντιμετώπιση τους.


Το γεγονός και μόνο ότι στο καταστατικό και στο οργανόγραμμα του Κόμματος προβλέπεται η  λειτουργία ανεξάρτητης Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον με το οποίο το Κόμμα περιβάλλει  τη θέση της Γυναίκας στη Κοινωνία, το σεβασμό που της αποδίδει για το ρόλο της και  τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει για την επίλυση των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει. Ο Πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένως επισημάνει  το ρόλο των Γυναικών της Παράταξης και εξάρει την αγωνιστικότητα τους.  Εξάλλου σημαντικός αριθμός  θέσεων  ευθύνης στο κόμμα μας   κατέχεται  από γυναίκες  .

 

Πριν από μία εβδομάδα διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση  σας στην Καλαμάτα με θέμα « Συμμαχία κατά του εκφοβισμού». Υπήρξε κάποια αφορμή της επιλογής του συγκεκριμένου θέματος;


Το φαινόμενο του εκφοβισμού είναι ένα μεγάλο ζήτημα υπαρκτό  σε όλα τα Κράτη. Η καθημερινή προσπάθεια της οικογένειας για επιβίωση  σε πολλές περιπτώσεις  ατόνησε  την οικογενειακή συνοχή και προξένησε ρήγμα στους οικογενειακούς δεσμούς, προκαλώντας τη δημιουργία ενός ασταθούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο γαλουχήθηκαν  παιδιά . Η έλλειψη χρόνου για ουσιαστική επικοινωνία και η έλλειψη επαφής μεταξύ των μελών της οικογένειας , η επιθυμία  για υλικές απολαύσεις, ο ανταγωνισμός, η διαφορετικότητα,  η έλλειψη σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων, η έλλειψη παιδείας, ο φόβος για το αύριο, είναι κάποιοι  από τους λόγους που δημιούργησαν το φαινόμενο αυτό .


Πιστεύουμε λοιπόν ότι ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε την ένταση και τη συχνότητα εμφάνισης  των φαινομένων εκφοβισμού ,  είναι η συζήτηση για την ανάδειξη των αιτίων που τα προκαλούν  και  η συμβουλευτική ενημέρωση  από ειδικούς ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο αυτό. Η Γραμματεία μας,  στο πλαίσιο δράσεων της , επέλεξε την ανάδειξη του σοβαρού αυτού φαινομένου ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του στηρίζοντας πρωτίστως τη δομή της οικογένειας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών της. Εκτός από την Καλαμάτα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί  εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη  και προγραμματίζονται  ανάλογες και σε άλλες πόλεις.

 

Αυτές τις μέρες γίνεται μεγάλος λόγος για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Πιστεύετε ότι η απλή αναλογική αντιβαίνει στην κοινή λογική;


Στην παρούσα χρονική στιγμή η πρόταση της απλής αναλογικής αναφορικά με τον εκλογικό νόμο μόνο σύγχυση μπορεί να φέρει στη διακυβέρνηση της Ελλάδος. Κινδυνεύουμε να περιέλθουμε σε καθεστώς ακυβερνησίας  γιατί τα πολιτικά κόμματα  δεν θα μπορέσουν   να συνεννοηθούν προκειμένου να σχηματίσουν Κυβέρνηση. Στο  πρόσφατο παρελθόν αλλά και σήμερα βλέπουμε  συνεργασίες κομμάτων στην διακυβέρνηση της Χώρας και παρατηρούμε   τη δυσκολία που είχαν πολλές φορές τα δύο ή τρία κόμματα να συνεννοηθούν .  Φανταστείτε λοιπόν ότι με την εφαρμογή της απλής αναλογικής θα απαιτείται η σύμπραξη 5 ή 6 κομμάτων με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά  δεδομένα.. Η ρευστή αυτή κατάσταση που θα  δημιουργηθεί μπορεί  να προκαλέσει,  μια  παρατεταμένη  προεκλογική περίοδο δημιουργώντας στη Χώρα μεγαλύτερη αστάθεια . Σίγουρα τέτοιες προτάσεις που δημιουργούν παρατεταμένη πολιτική κρίση δεν βοηθούν την  Ελλάδα ,  να ξεπεράσει τις σοβαρές δυσκολίες που έχει προξενήσει η οικονομική κρίση.


Αυτός άλλωστε είναι  ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη πρόταση δεν έλαβε τους 200 ψήφους που χρειαζόταν από  το Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να ισχύσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.


Εν κατακλείδι,  πρώτα λύνεις τα σοβαρά  προβλήματα που αντιμετωπίζεις  στην Χώρα σου και μετά ανοίγεις διάλογο που αφορούν στον εκλογικό νόμο.


Για ποιους πιθανούς λόγους πρότεινε κατά τη γνώμη σας η κυβέρνηση τις συγκεκριμένες αλλαγές;


Καταρχήν δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι η συζήτηση αυτή θα έπρεπε να ξεκινήσει αυτή τη χρονική στιγμή  , σε αυτή την συγκυρία της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της Χώρας αλλά και με τις  τόσες αναταράξεις  εκτός των συνόρων της Ελλάδος. Πιστεύω ότι το ζήτημα της πιθανής ακυβερνησίας που ακούστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής θα έπρεπε  να είχε προβληματίσει την Κυβέρνηση και να μην το είχε προτείνει  από την αρχή.  Τονίζω για άλλη μια φορά τη σημαντική χρονική στιγμή.  Η κίνηση της Κυβέρνησης όπως διαμορφώθηκε μόνο μια ερμηνεία μπορεί να έχει την προσπάθεια της να συνεχίσει να συμμετέχει  στην εξουσία. Σε αυτό συνέτειναν και οι  δημοσκοπήσεις, που δίνουν  το προβάδισμα στη  ΝΔ . Προσπάθησε λοιπόν με το νόμο αυτό να εμποδίσει τη δυνατότητα διακυβέρνησης της Χώρας από τη ΝΔ αφενός και αφετέρου σαν δεύτερο κόμμα να επηρεάσει καταλυτικά  τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό οποιασδήποτε  Κυβέρνησης συνεργασίας. Προέταξε λοιπόν το κομματικό συμφέρον έναντι των προβλημάτων  και των αναγκών της Χώρας.


Πιστεύω ακράδαντα ότι, στην Ελλάδα θα  πρέπει να τελειώσουμε με αυτές τις πρακτικές  και να αντιμετωπίσουμε επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα την διακυβέρνηση της Χώρας μας.

 

Η Μ. Βρετανία έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη με το δημοψήφισμα για το BREXIT. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για  όλη την Ευρώπη κατά τη γνώμη σας μετά από αυτό το  αποτέλεσμα;


Αν τελικά πραγματοποιηθεί το BREXIT οι επιπτώσεις θα είναι πολλές και σοβαρές .  Με δεδομένο  ότι  η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει πραγματικά να κρατήσει την συνοχή της ,  θα  πρέπει  να  αναθεωρήσει  την πολιτική που ασκεί. Είναι καιρός να εξετάσει  τα   νέα δεδομένα που προκύπτουν από αυτή την εξέλιξη , να τα αξιολογήσει και να τα συνυπολογίσει σε όποιες πολιτικές αποφάσεις θα λάβει. Επομένως,  θα πρέπει η αξιολόγηση όλων των προαναφερόμενων να αποτελέσει τη βάση προκειμένου  να επικαιροποιηθεί η συνεργασία μεταξύ  των Κρατών Μελών.


Οικονομική κρίση δεν έχει μόνο η Ελλάδα , οικονομική κρίση μεγάλη ή μικρή έχει το σύνολο των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ο σεβασμός και η αλληλεγγύη, ισότιμα ,μεταξύ των Κρατών μελών θα πρέπει να είναι η βάση του επαναπροσδιορισμού της συνεργασίας . Επιβάλλεται λοιπόν να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των Κρατών προκειμένου  να προκύψει η πραγματική  Ένωση των Ευρωπαϊκών Κρατών πάντα με  επίκεντρο τους πολίτες. Ειδάλλως  αργά ή γρήγορα θα επέλθει η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης .


Επομένως,   το αποτέλεσμα του BREXIT θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά . Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός της ψήφου των πολιτών. Τι τους οδήγησε στο να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας αλλά και τι τους οδηγεί να δυναμώνουν με τη ψήφο τους τα Ευρωσκεπτιστικά Κόμματα σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης . Σε οποιαδήποτε περίπτωση τονίζω για μια ακόμα φορά   δίνεται η ευκαιρία το αποτέλεσμα αυτό  να αποτελέσει το  τέλος μιας συνεργασίας επιβαρημένης  και την αρχή μιας άλλης  ισότιμης υγιούς συνεργασίας  μεταξύ των Κρατών.


Πιστεύω ότι,  η εξέλιξη αυτή που φαίνεται να οδηγεί  σε πολλά προβλήματα  στο τέλος θα  αποβεί θετική,  υπό την προϋπόθεση όμως να  αναδείξει την ανάγκη για ισότιμο επαναπροσδιορισμό  των  σχέσεων των Μελών της.  Επομένως,   ο διάλογος αυτός που θα προκύψει αναγκαστικά λόγω αυτής της εξέλιξης  , θέλω να πιστεύω ότι,  θα είναι ένας σοβαρός και γόνιμος διάλογος  μεταξύ των Κρατών Μελών.

 

Η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, η οποία επιδεινώνεται. Πρόσφατα υπεγράφη και τρίτο ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο. Θα καταφέρει άραγε να ανακάμψει η χώρα; Με ποιο τρόπο;


Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει περάσει μέσα από επώδυνες καταστάσεις για τον λαό της . Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε στη Ελλάδα . Πολλάκις ακούσαμε  για λάθος συντελεστές που οδήγησαν σε λανθασμένες οικονομικές αποφάσεις που συνέβαλλαν στη διόγκωση του χρέους της Ελλάδος.  Οι ίδιοι οι Θεσμοί αποδέχτηκαν το γεγονός αυτό . Επιπροσθέτως κατά τη διάρκεια της  διακυβέρνησης  ΝΔ δεν επετεύχθη η αξιολόγηση με αποτέλεσμα  να οδηγηθούμε σε μια  νέα Κυβέρνηση και φυσικά στην  υπογραφή τρίτου μνημονίου.  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είχε ήδη βγει στις αγορές και η οικονομία είχε αποκτήσει σταθερή τροχιά και βάδιζε προς την ανάπτυξη. σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη.  Φυσικά δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση το ευχολόγιο για όλα φταίνε οι ξένοι. Αντίθετα,  μόνοι μας οι Έλληνες έπρεπε να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας. Μια κοινή συνισταμένη λοιπόν των όσο προανέφερα είναι ουσιαστικά οι λόγοι της κρίσης. Σίγουρα η έξοδος από την μεγάλη αυτή κρίση διαφαίνεται αδύνατη , ειδικά τώρα με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.


Δεν θα πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι η  Χώρα έχει παρόλα αυτά καταφέρει να κρατήσει την κοινωνική της συνοχή και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής διακυβέρνησης  των Κυβερνήσεων αλλά της ώριμης συμπεριφοράς του λαού της . Ο μόνος λοιπόν τρόπος για να βγει η Χώρα από τη δεινή θέση που έχει περιέλθει , το έχουμε ακούσει πολλές φορές ,  είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη όμως με υψηλούς φόρους,  σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, χωρίς εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση της Χώρας όταν άλλα λέει και άλλα πράττει,  σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί. Όταν οι νόμοι τροποποιούνται συνεχώς και δεν εφαρμόζονται αξιοκρατικά είναι λογικό οι πολίτες να δυσφορούν. Αλλά και η πρακτική της αύξησης μόνο των φόρων είναι λογικό να οδηγεί στη μείωση των εσόδων. Οι πολίτες δεν έχουν πλέον καμία δυνατότητα για καταβολή φόρων,  οικονομικά έχουν στερέψει.

 

Οπότε , « ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος ».  Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι η φορολογική πολιτική της παρούσας Κυβέρνησης αποτυγχάνει  στους στόχους της. Ειλικρινά τη θεωρώ αναχρονιστική πολιτική που σίγουρα δεν βοηθά καθόλου στην σταθερότητα της οικονομίας μας. Ως εκ τούτου απορώ πως οι ξένοι οικονομολόγοι αποδέχονται   αυτού του είδους τν οικονομική πολιτική.


Σίγουρα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη  και θα κάνουν την Ελλάδα ελκυστική για τους επενδυτές.  Επιπροσθέτως,  κίνητρα θα πρέπει να δοθούν στις υγιείς μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις  που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και οι οποίες μπορούν να απορροφήσουν  ένα μέρος των ανέργων μας . Δεν γίνεται οι νέοι μας συνεχώς να αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση σε άλλες χώρες, στο τέλος θα παραμείνουμε μια Χώρα με συνταξιούχους. Επίσης,  θα πρέπει να δίνονται κίνητρα στους συνεπείς  πολίτες  έτσι ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα για τους άλλους που συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Όλα αυτά γίνονται όμως όταν έχεις μια Κυβέρνηση που νοιάζεται και σέβεται τους πολίτες της έμπρακτα γιατί η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη . Δυστυχώς η μέχρι στιγμής στάση της παρούσας Κυβέρνησης την έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες τη στιγμή που όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις σε 2+1 εκλογικές τις αναμετρήσεις ( δύο Εθνικές Εκλογές και Δημοψήφισμα) αλλά έπραξε το ακριβώς αντίθετο.

 

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω  συνεχώς ότι στην Ελλάδα είναι εντελώς παραμελημένες οι μονογονεϊκές οικογένειες σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη. Ως Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων  της παράταξής σας, σας έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα; Πως σκέπτεστε να το αντιμετωπίσετε;


Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση , βλέπετε αποτελώ και εγώ μέλος των μονογονειικών οικογενειών .Η οικογένεια μου είναι  ορφανική και έχω αγωνιστεί για να αναθρέψω τα παιδιά μου μόνη μου χωρίς καμιά βοήθεια. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι γνωρίζω πολύ καλά  όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες αυτές,  τα έχω βιώσει έντονα. Ειδικά την περίοδο της κρίσης , οι μονογονεικές οικογένειες,  τώρα παρά ποτέ, χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Για το λόγο αυτό κατέθεσα στις 30 Ιουνίου στο Κόμμα μου  συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις,  που εφόσον υλοποιηθούν θα μπορέσουν να ανακουφίσουν την ευπαθή αυτή  ομάδα. Επιτρέψτε μου όμως να μην επεκταθώ παραπάνω γιατί είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση τους . Με δεδομένη την ευαισθησία τόσο του κόμματος αλλά ειδικότερα του Προέδρου σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης είμαι σίγουρη ότι στο Πρόγραμμα που καταρτίζεται θα ληφθεί σχετική μέριμνα.

 

Μπορείτε να μας μιλήσετε λίγο για τη Χάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. «Κανένας στο περιθώριο»;


Κλιμάκια στελεχών και Βουλευτών της ΝΔ επισκέπτονται τις  κοινωνικές δομές της Χώρας  προκειμένου να ενημερωθούν  για τις δράσεις αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν οι δομές αυτές και πως θα μπορέσουν θεσμικά να λυθούν κάποια εξ αυτών. Παράλληλα ερχόμαστε σε επαφή με κοινωνικούς φορείς  Για την ΝΔ η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι προαπαιτούμενα για τη σωστή διακυβέρνηση της Χώρας.


Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στη δράση "Κανείς δεν θα πρέπει να μένει στο περιθώριο " Για τη  Νέα Δημοκρατία συμμετέχουμε όλοι για μια Καλύτερη Χώρα κανείς δεν περισσεύει!!!

 

Ως γυναίκα και μητέρα τι έχετε να συμβουλεύσετε τις γυναίκες στη χώρα σας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς;


Οι  Ελληνίδες με το σθένος που τις διακρίνει θα πρέπει να διαφυλάξουν και να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο  την συνοχή  της οικογένειας  και να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα όλοι μαζί.

 

 

 

 

 

 

πηγή: Hephaestus Wien

Διαβάστηκε 642 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα