ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:49:59π.μ.
02
Ιανουαρίου

Συνέντευξη του εκδότη Σάββα Καλεντερίδη

Κατηγορία Συνεντεύξεις

Στην εκπομπή Take the Money and Run, του διαδικτυακού τηλεοπτικού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης

www.nstv.gr/radiostring φιλοξενήθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης, πρώην στρατιωτικός, εκδότης και αρθρογράφος.


Ο Σάββας Καλεντερίδης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επίθεσης της Τουρκίας στην Ελλάδα, το οποίο όμως φαίνεται, προς το παρόν, ότι έχει απομακρυνθεί. Κατά την άποψή του η Τουρκία ενδέχεται να ομοσπονδοποιηθεί σε καντόνια Κούρδων, Αλεβίδων, Βοσνίων που ζουν στην Τουρκία, Τσερκέζων και Αρμενίων, οι οποίοι δεν θα στηρίξουν τα επιθετικά σχέδια του Ερντογάν για την Ελλάδα.


Μιλώντας για το θέμα των προσφύγων, τόνισε πως η Ελλάδα έκανε σοβαρά λάθη, ανάμεσα στα οποία ήταν η αλλαγή του νόμου για τις υπηκοότητες, οι δηλώσεις της Κυβέρνησης για το γκρέμισμα του τοίχους στον Έβρο, το κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών και η εξαγγελία πολιτικής ανοικτών συνόρων. Τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης μετέτρεψαν την Τουρκία σε προνομιακό συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο μεσομακροπρόθεσμα, εξήγησε, η Ε.Ε. θα καταλάβει το δόλιο ρόλο της Τουρκίας, που μεσομακροπρόθεσμα θα γυρίσει εναντίον της.


Μίλησε για την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε., η οποία έγινε για πολιτικούς και γεωπολιτικούς λόγους και την προστάτευσε από το να αποτελέσει μέρος της τρέχουσας γεωπολιτικής κρίσης, στην οποία ενδογενείς και εξωγενείς δυνάμεις θα την παρέσυραν σε επικίνδυνη περιδίνηση. Η Ελλάδα με σωστή προετοιμασία, τόνισε, μπορεί σταδιακά να αλλάξει το πλεονέκτημα της Τουρκίας και σημαντικό είναι να γίνει κατανοητό ότι η τρέχουσα πολιτική είναι λανθασμένη και αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από εκπομπές όπως το Take the money and run και την αρθρογραφία.


Ο Σάββας Καλεντερίδης μίλησε εκτενώς για το μεταναστευτικό, αναφερόμενος αρχικά στο θέμα της Συρίας. Εξήγησε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να κρατήσει έναν αριθμό Σύριων προσφύγων λόγω της σχέσης με τη Συρία που χρονολογείται από το ελληνιστικό βασίλειο των Σελευκιδών. Τόνισε πως οι Σύριοι είναι πολιτισμικά και φυλετικά συγγενείς με τους Έλληνες και πως η κίνηση αυτή θα προετοίμαζε τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Συρία για την επόμενη ημέρα και η Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας.


Στη συνέχεια, μιλώντας για τους υπόλοιπους μετανάστες, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα λάθη πληρώνονται». Κατά την άποψή του, ένας αριθμός αυτών θα πρέπει να ενσωματωθεί και οι υπόλοιποι να επαναπατρισθούν με τη βοήθεια του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε. Εξήγησε πως εάν συνεχισθεί η πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση, το 2020 οι ξένοι θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες και αυτό θα είναι η καταστροφή του ελληνικού έθνους. Ανέφερε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η έννοια του κράτους είναι ταυτόσημη με το θέμα των συνόρων, λέγοντας «άλλο ΜΚΟ, άλλο το κράτος. Δεν μπορείς να βοηθάς τους άλλους, καταστρέφοντας το λαό σου».


Αναφερόμενος στο θέμα της παιδείας, είπε πως η Ελληνική κυβέρνηση προωθεί μία παιδεία που δεν έχει καθαρά εθνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να γίνει η ενσωμάτωση των μεταναστών. Τόνισε πως η άποψη αυτή σαφέστατα δεν είναι δημοκρατική και υποστηρίζεται από «έναν αμόρφωτο Υπουργό Παιδείας που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, πρώην διευθυντή σε μία αντιδημοκρατική, σταλινογενούς χαρακτήρα εφημερίδα». Κατά το Σάββα Καλεντερίδη, ο Υπουργός Παιδείας διέπεται από συμπλεγματική στάση λόγω της μη διάκρισής του σε κανένα πεδίο και για το λόγο αυτό διόρισε έναν «αμόρφωτο επιστήμονα» τον κο Λιάκο που έχει μηδενικές διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις και η πρόσληψή του στο Πανεπιστήμιο κρίθηκε παράνομη από το ΣτΕ. Κλείνοντας το θέμα αυτό, εξέφρασε την πεποίθησή του πως το πολιτισμικό δυναμικό της Ελλάδας είναι ισχυρό, οι πολίτες όμως θα πρέπει να διδαχθούν από τις επιλογές τους.


Ο καλεσμένος αναφέρθηκε και στο θέμα της ρωσοτουρκικής κρίσης, εξηγώντας πως η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώσει τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας γιατί, εάν δεν το κάνει, δεν θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι μεγάλη δύναμη. Τόνισε πως η Ρωσία δεν θα πρέπει να παρασυρθεί σε πολεμικές ενέργειες, γιατί εάν αντιδράσει η Τουρκία, η κατάσταση μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου, οδηγώντας την Ρωσία στην υποχρεωτική επιλογή να κόψει το φυσικό αέριο προκαλώντας βιβλική καταστροφή στην Τουρκία και η Τουρκία να κλείσει τα στενά για τα ρωσικά εμπορικά πλοία, οδηγώντας τις δύο χώρες σε πόλεμο που θα οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Για το θέμα των σχέσεων Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, εξήγησε πως η σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία λόγω των κοιτασμάτων στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ και πιθανόν και της Ελλάδας. Εξήγησε πως το Ισραήλ μέσω της Ελλάδας και της Κύπρου αποκτά δίαυλο επικοινωνίας με την Ε.Ε. και τόνισε πως, εάν η Ελληνική κυβέρνηση επιδιώξει η σχέση αυτή να είναι αμοιβαίου οφέλους και όχι σχέση δουλικότητας, τότε θα βγει κερδισμένη.


Ο Σάββας Καλεντερίδης ολοκλήρωσε με το μήνυμα «η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο, αρκεί να αποκτήσει ένα νέο εθνικό ελληνικό όραμα όπου συμπρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο απόδημος Ελληνισμός».


Τις απόψεις του Σάββα Καλεντερίδη μπορείτε να διαβάσετε και στο μπλογκ του «Ινφογνώμων» αλλά και στα βιβλία του που μπορείτε να προμηθευτείτε, μεταξύ άλλων βιβλιοπωλείων, και στο βιβλιοπωλείο του Ινφογνώμων. Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα.


Επιμέλεια: Φωτεινή Μαστρογιάννη

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 379 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα