ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:14:35π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
20
Ιουνίου

«Αρνητικό για την γερμανική οικονομία ενδεχόμενο Brexit»

Αρνητικές επιπτώσεις στην γερμανική οικονομία και κινδύνους για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση φοβούνται ότι θα έχει ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. τα τρία τέταρτα των επικεφαλής μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων, το 81% των ιδίων ωστόσο θεωρεί ότι τελικά οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην Ένωση.

Οι μισοί ερωτηθέντες πάντως προβλέπουν ότι σε περίπτωση «Brexit» είναι πιθανή η αποχώρηση κι άλλων κρατών-μελών στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με την έρευνα «Business Monitor» της εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία στην πλήρη έκτασή της θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο, περίπου οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις είτε έχουν ήδη είτε σχεδιάζουν να αποκτήσουν δραστηριότητα στην Βρετανία. Από αυτές, το 14% θα περιορίσουν ή και θα ακυρώσουν αυτά τα σχέδια, εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «Brexit».

 

To 87% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν για αυτούς δυσάρεστη, ενώ σε ποσοστό 90% εκτιμούν ότι και η ίδια η χώρα θα υποφέρει από το «Brexit» και σε ποσοστό 52% ότι κι άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν πιθανόν να αποχωρήσουν - μεταξύ αυτών η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 194 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα