ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:10:56μ.μ.
06
Μαρτίου

Aσία: Ο αριθμός των «πάρα πολύ πλούσιων» ανθρώπων του κόσμου αναμένεται να εκτοξευθεί την επόμενη δεκαετία

Ο αριθμός των «πάρα πολύ πλούσιων» ανθρώπων του κόσμου αναμένεται να εκτοξευθεί την επόμενη δεκαετία, λόγω της αύξησης του πλούτου στην Ασία, επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση «Knight Frank Wealth Report».

Ο αριθμός των ανθρώπων που θα κατέχουν κεφάλαιο από 30 εκατ. δολάρια και πάνω αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% μέσα στην επόμενη δεκαετία, κατά πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο θα αυξηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός την ίδια περίοδο.

 

Η έκθεση, που βασίζεται σε έρευνα της New World Wealth, προβλέπει ότι ο «υπερ-πλούσιος» πληθυσμός της Ασίας θα διπλασιαστεί μέχρι το 2026, όταν θα είναι περισσότερο από 88.000 άτομα. Στην Κίνα και και την Ινδία μάλιστα, αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 140% και 150% αντίστοιχα.

 

Ειδικά για την Κίνα, αν και γενικά η οικονομία της αναμένεται να μειώσει σταδιακά τους ρυθμούς ανάπτυξης, τομείς όπως η τεχνολογία, τα μίντια, η διασκέδαση και η φροντίδα υγείας αναμένεται να διαφοροποιηθούν και να «παράγουν» έτσι μεγάλο αριθμό πολύ πλούσιων ανθρώπων.

 

Το «ρεκόρ» στην ποσοστιαία αύξηση των πλουσίων πάντως, σημειώνεται στο Βιετνάμ που αναμένεται να έχει 170% περισσότερους πάρα πολύ πλούσιους πολίτες έως το 2026.

 

Σημαντική η αύξηση και για την Βόρεια Αμερική, με ποσοστό 31%, που σημαίνει πως το 2026 οι πολίτες με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων θα είναι σχεδόν 96.000. Ειδικά ο Καναδάς, θα σημειώσει αύξηση 50%, ως αντικατοπτρισμό της συνεχούς ανάπτυξης και της «ασφάλειας» απέναντι σε πολιτικές αναταραχές.

 

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, κατά μέσο όρο οι πάρα πολύ πλούσιοι επενδύουν τα χρήματά τους κατά 24% σε ακίνητα, χωρίς εκεί να συμπεριλαμβάνεται η πρώτη και η δεύτερη κατοικία τους.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 247 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα