ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 - 7:31:20π.μ.

banner468x60

10
Μαρτίου

Bloomberg: Σαφές μήνυμα των ηγετών της ΕΕ για την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν σαφές μήνυμα ότι η ΕΕ θα προωθήσει το ελεύθερο εμπόριο, δείχνοντας την αντίθεσή τους στην προστατευτική στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Αντιμετωπίζοντας την οικονομική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που συνοψίζεται στο μότο "πρώτα η Αμερική", και μία νέα τάση κατά της παγκοσμιοποίησης στην αυλή τους, οι ηγέτες της ΕΕ, που συγκεντρώθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, χρησιμοποίησαν την τελευταία πλήρη σύνοδό τους πριν από τις ολλανδικές και γαλλικές εκλογές για να εκφράσουν τη δέσμευσή τους στο ανοικτό εμπόριο, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σύναψη συμφωνιών με ασιατικές χώρες.

 

Η δυναμική θέση της ΕΕ για το εμπόριο σημειώθηκε μετά την ανάσχεση των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τη σύναψη μίας εμπορικής και επενδυτικής συμφωνίας (Trans-Atlantic Trade and Investment Partnership, TTIP). Κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης του στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ επανέλαβε τα παράπονα ότι άλλες χώρες επιβάλλουν "πολύ υψηλούς δασμούς και φόρους", θέτοντας σε μειονεκτική θέση τα αμερικανικά προϊόντα.

 

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες ολοκλήρωσαν ένα σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής, εφιστώντας την προσοχή για τις πρακτικές εμπορικού απομονωτισμού. Το πρώτο σχέδιο προειδοποιεί για τις προστατευτικές τάσεις και σημειώνει ότι η "ΕΕ παραμένει ισχυρά δεσμευμένη σε μία εύρωστη εμπορική πολιτική και ένα ανοικτό και βασιζόμενο σε κανόνες πολυμερές σύστημα εμπορίου, με κεντρικό ρόλο για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ)".

 

Τονίζοντας τον ρόλο του ΠΟΕ, οι ηγέτες της ΕΕ δίνουν έμφαση στην ανάγκη για ένα δίκαιο και ελεύθερο εμπόριο, σημείωναν διπλωμάτες. Η φρασεολογία επιδιώκει, επίσης, να στείλει ένα μήνυμα σε λαϊκιστές, όπως το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, που κατεβαίνει στις εκλογές με ατζέντα κατά του ελεύθερου εμπορίου. Τα σχέδιο συμπερασμάτων μπορεί να αναθεωρηθεί από τους ηγέτες κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 158 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα